Powitajki przy kawie 71

23 października 2022 20:07 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

No to masz wyjście, rezygnuj . Poprzednik tez bierze kasę i wszyscy są zadowoleni .Widocznie lubią niedoróbki 
 Trochę a może sporo dłużej jestem w opiece miałam różne sytuacje . Zawsze sama podejmował decyzje. Nic na siłę nie zrobisz, nie umyjesz i nie doprowadzisz do porządku .Nie chcą , niech siedzą w brudzie .

Skoro jest syn a powołali opiekuna prawnego to coś synem jest nie tego. ...chyba .

Umknęło mi to , opiekun prawny , to raczej syn średnio ogarnia życie swoje a co dopiero ojca . Co to jest za agencja? Skoro przeszli z PM24 to znaczy że niemiecki koordynator był w tym brudzie nie też w taki syf posłali dwa razy . Koordynator niemiecki nic nie widział . O golfie rozmawiał 
23 października 2022 20:38 / 4 osobom podoba się ten post
Luke pisał, że syn dziadka jest chory. Na co? Nie wiemy. Wygląda na to że syn dziadka ma z tej przyczyny jakieś deficyty-może i dlatego nie potrafi ocenić własciwie pracy innego opiekuna . Nie jest do tego zdolny. Luke dostał drugiego pdp na przyczepkę. 
23 października 2022 20:57 / 5 osobom podoba się ten post
Chyba też jakieś neurologiczne deficyty. Ale śniadania i kolacje robi ojcu. Obiad wczoraj nam ten gulasz, jeszcze zostało trochę, to nie wiem, czy nie będzie chciał dokończyć. Hausgeldu nie ma, bo on robi zakupy w Kauflandzie. Też muszę to poruszyć z prawnym. Chociaż towaru w lodówce jest. A jak rano powiedziałem, że wieczorem zrobię podłogi, to gdy wyszedłem z mopem, to przyniósł elektryczny... Nie wiem, taki na wodę odkurzacz i zaczął myć kuchnię. Oj, dziwak z niego jakiś. Rano z agencją szukamy rozwiązania. 
23 października 2022 21:49 / 5 osobom podoba się ten post
Deifcyty neurologiczne i poznawcze często występują ze sobą. Taki człowiek wyrwany ze swojego schematu w nowym odnajduje sie trudno. Ale sprzęt do sprzątania jednak jest. Kto wie, może zakupiony dla opiekunów.
Może zmiennik z tych co to tylko odwalą prace społeczne, za wypłatę i do domu-nie martwi się o to co zastanie osoba, która go zastąpi . Mieszkając z osobą psychicznie zdrową albo mając do czynienia z kontrolującym opiekunem prawnym może by musiał się postarać. 
24 października 2022 06:26 / 7 osobom podoba się ten post
Dzien doberek wszystkim w nowym tygodniu 
kawusia zaraz bedzie , gimnastyka dla babuni tez zaraz przyjdzie , wszystko z samego rana 
milego dzionka dla was 
24 października 2022 06:48 / 8 osobom podoba się ten post
Witam poniedziałkowo
Dziś koniec remontów hajzungowych, potem trzeba będzie podłogi ogarnąć bo już można po nich pisać
Miłego dnia i nie przemęczajcie się
24 października 2022 06:52 / 10 osobom podoba się ten post
Dzień doberek,a mnie czeka od rana nerwowka z firmami.Mojej V wypowiedzialam umowę,bo w ciągu tygodnia dawali cztery oferty,a za godzinę lub nastepnego dnia okazywalo się,ze albo nieaktualne albo zmienniczka przedluzyla pobyt.Kawa już dawno wypita -tradycyjnie jak to u mnie.Wsxystkim życzę spokojnego dnia i całego tygodnia.
24 października 2022 07:11 / 9 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  Witam w nowym tygodniu życząc wszystkim spokojnego dnia i całego tygodnia. 
24 października 2022 07:35 / 7 osobom podoba się ten post
Dzien dobry i to dzisiaj na tyle .Mam sporo do załatwienia przed wyjazdem . Tak jak pisałam mój ostatni wyjazd był " na wyrwę ". Wyrwali mnie na siłę a ja długo się opierałam aż wreszcie uległam . Byłam tam na specjalnych warunkach i szczególnie chroniona . Jestem im wdzięczna i zobowiązana.Kupie dobre ciasto do kawy i wygłoszę mowę pożegnalna  
Dobrego, ciepłego dzionka .
24 października 2022 07:56 / 6 osobom podoba się ten post
Od 5ej burza krąży i spać nie daje taka uparta małpa.Dzien dobry ?
24 października 2022 08:10 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry
Deszcz i burza... Co zwiastują? Czas pokaże...
Miłego dnia 
24 października 2022 08:13 / 7 osobom podoba się ten post
Witam,już  po śniadaniu. Teraz prasówka Za oknem deszcz...Spokojnego dnia życzę 
24 października 2022 08:45 / 8 osobom podoba się ten post
Zrobiłam korektę,V zadzwonili przed chwilą, że mam akceptację i jadę na 3listopada do Lubecki,tak że przed świętami będę jednak w domu,a to było dla mnie najważniejsze.Dziekuje koleżance z Forum za próbę pomocy,wiem, że można na Was liczyć.
24 października 2022 08:56 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo  zapraszam 
24 października 2022 09:08 / 5 osobom podoba się ten post
Maluda

Zrobiłam korektę,V zadzwonili przed chwilą, że mam akceptację i jadę na 3listopada do Lubecki,tak że przed świętami będę jednak w domu,a to było dla mnie najważniejsze.Dziekuje koleżance z Forum za próbę pomocy,wiem, że można na Was liczyć.

Jedziesz  nad morze, moje klimaty.Bylam tam w okolicy 4 lata.Powodzenia!