Powitajki przy kawie 71

23 października 2022 07:53 / 5 osobom podoba się ten post
Luke

Dzień dobry :chaplin:
Cieplutko będzie, tak zapowiadają, nawet 22 stopnie. Wyspałem się, o 8 podopiecznym się trzeba zająć. Jutro się okaże, czy zostanę tutaj do końca, czy nie. Wszak to tylko 3 tygodnie. Wczoraj znajomi byli skonsternowani pewnym zachowaniem syna, gdy im powiedziałem, co mnie gryzie. Tak to jest, gdy ktoś zapatrzony jest w zmiennika jak w święty obrazek. Dziś niedziela, czas odpoczynku. Może spacerek, sam oczywiście, bo podopieczny po schodach nie przejdzie, zrozumiałe, a windy schodowej nie ma.
Odpoczywajcie.
Miłego dnia:buziaki2:

Nie odkochaja się po jednym dniu .Może się zżyli? Kto wie ? Zawsze nowy to nowy  też mają stres . Wszystko się ułoży i będzie fajnie . Zobaczysz 
23 października 2022 09:52 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo  słonecznej niedzieli 
23 października 2022 09:59 / 7 osobom podoba się ten post
Mleczko

Nie odkochaja się po jednym dniu .Może się zżyli? Kto wie ? Zawsze nowy to nowy :-) też mają stres . Wszystko się ułoży i będzie fajnie . Zobaczysz :-)

Tu jest inny problem. 
Ten opiekun był tu trzeci raz, przeszedł z P24,,a teraz jest w mojej firmie.
Od początku do tej pory nie nauczył się higieny pacjenta leżącego oraz zmiany pampersów. Pisałem o tym wczoraj. Ja chcę mu zmienić pampersa, wymyć plecy, bo ma mokre oraz jajka i pupę, bo tak trzeba... to nie. Nie chce się przewrócić na bok, chociaż ma siły. Jak go zgodnie z zasadami wymyć? Dziś mi Walter powiedział, że A. miał inne metody. Akceptowalne być może dla całej trójki, ale nie dla mnie. A sztuki nie potrafię odwalać czy też odp... ć. . Łóżka nie mogę podnieść na odpowiednią wysokość, opuścić poprzeczkę też nie mogę ... bo A. tak nie robił. Ech... Opiekun od siedmiu boleści, tak się chyba mówiło.
Przy tym krzyczy, histeryzuje, syn nie reaguje. Póki co włączyłem dyktafon i po bólu. Agencji i opiekunowi prawnemu mogę to jutro puścić.
Jak bym wyczuł...pierwszego dnia, że to mina.
23 października 2022 10:06 / 6 osobom podoba się ten post
Luke

Tu jest inny problem. 
Od początku do tej pory nie nauczył się higieny pacjenta leżącego oraz zmiany pampersów. Pisałem o tym wczoraj. Ja chcę mu zmienić pampersa, wymyć plecy, bo ma mokre oraz jajka i pupę, bo tak trzeba... to nie. Nie chce się przewrócić na bok, chociaż ma siły. Jak go zgodnie z zasadami wymyć? Dziś mi Walter powiedział, że A. miał inne metody. Akceptowalne być może dla całej trójki, ale nie dla mnie. A sztuki nie potrafię odwalać czy też odp... ć. . Łóżka nie mogę podnieść na odpowiednią wysokość, opuścić poprzeczkę też nie mogę ... bo A. tak nie robił. Ech... Opiekun od siedmiu boleści, tak się chyba mówiło.
Przy tym krzyczy, histeryzuje, syn nie reaguje. Póki co włączyłem dyktafon i po bólu. Agencji i opiekunowi prawnemu mogę to jutro puścić.

Ja bym odpuściła sobie , szkoda zdrowia
 Ja przejęłam kiedyś zlecenie po opiekunce bez rękawiczek  masakra. 
Daj im ciut czasu . Tydzień . Potem jedziesz do domu . Dyktafon wyrzuć . Do niczego to się przyda . Z własnego doświadczenia już wiem , że to nas nakręca . Trochę też tak jak Mleczko pisze , nie odkochaja się przez jeden dzień. To i stres dla nich . Powodzenia 
Nie od razu Rzym zbudowano. 
Niektórzy w brudzie i smrodzie czują się bezpiecznie. 

23 października 2022 10:35 / 6 osobom podoba się ten post
dorotee

Ja bym odpuściła sobie , szkoda zdrowia
 Ja przejęłam kiedyś zlecenie po opiekunce bez rękawiczek :chaplin: masakra. 
Daj im ciut czasu . Tydzień . Potem jedziesz do domu . Dyktafon wyrzuć . Do niczego to się przyda . Z własnego doświadczenia już wiem , że to nas nakręca . Trochę też tak jak Mleczko pisze , nie odkochaja się przez jeden dzień. To i stres dla nich . Powodzenia :aniolki:
Nie od razu Rzym zbudowano. 
Niektórzy w brudzie i smrodzie czują się bezpiecznie. 

Pasowałoby mi do końca października, ale zobaczymy. Może byłaby okazja przemieścić się na inne zlecenie, obejrzymy jutro. Dziś tylko podłogę wymyję w kuchni, bo nie mogę się już na nią patrzeć. Rozumiem, jest pies, ma jadło i wodę w pojemnikach, ok. Syn ma kącik w kuchni, gdzie pali i kręci tytoń, ok. Ale podłoga i bałagan na szafkach...Tak samo umywalka i brodzik pod prysznic i wokół niego... Szkoda gadać. Zjeżdżający opiekun jakoś w zadbanym stanie powinien sztelę zostawić. Na szczęście to sporadyczny przypadek, bo prawie każdy z nas opiekunów starannie przygotowuje mieszkanie dla zmiennika.
23 października 2022 10:40 / 6 osobom podoba się ten post
Luke

Tu jest inny problem. 

Może i Dotota ma rację. Nie mówię, że Ty jej nie masz. Ojestes dobrym opiekunem  ale oni się przyzwyczaili do bylejakości i im to lotto. Syn czeka pewnie tylko na śmierć ojca i czy Ty mu dobrze umyjesz jajka i tyłek dla nich to tyle jakbyś w ogóle tego nie robił. 
Jedyne wyjście to zrezygnować mówiąc że się tu źle czujesz i chcesz jechać do domu . Nikt Ci tam za kare nie każe siedzieć. Ja też mam tutaj niezły sajgon a córka jedyna stara panną, ktora może niedługo sama będzie potrzebować opieki bo ma już 68 lat czeka na ich śmierć i ma w dupie popristu wszystko. Często się tu zmieniają i nikt nie wraca. Dom wariatów i trzeba tu silnego charakteru i tak zwanego żeby mieć na niektóre rzeczy wywalone. 
Tobie radzę nie przejmuj się albo pokaż kto tu rządzi . Ja tutaj tak muszę robić nawet podnieś głos bo by mi na głowę dziadek wlazł. 
23 października 2022 10:51 / 6 osobom podoba się ten post
Luke

Pasowałoby mi do końca października, ale zobaczymy. Może byłaby okazja przemieścić się na inne zlecenie, obejrzymy jutro. Dziś tylko podłogę wymyję w kuchni, bo nie mogę się już na nią patrzeć. Rozumiem, jest pies, ma jadło i wodę w pojemnikach, ok. Syn ma kącik w kuchni, gdzie pali i kręci tytoń, ok. Ale podłoga i bałagan na szafkach...Tak samo umywalka i brodzik pod prysznic i wokół niego... Szkoda gadać. Zjeżdżający opiekun jakoś w zadbanym stanie powinien sztelę zostawić. Na szczęście to sporadyczny przypadek, bo prawie każdy z nas opiekunów starannie przygotowuje mieszkanie dla zmiennika.

Wiesz , jak ja tutaj zaczynałam w listopadzie 2018 to pomyślałam , Boże toż ona  tylko sprząta . Opiekunka stała . . Tak czysto . Po roku zmian pojechałam do Neuss  . Kraina brudu ..Tak jak u Ciebie. Podłoga czarna , zasilana , kuchnia , wszystko lepiące się , sztućce lekko niedomyte . Tylko 3 tygodnie. Dobrze że chociaż pdp serdeczna a jej mąż do szpitala. Zamożni  ludzi . A coś takiego. Trochę poprawiłam sobie żywot na ten czas , mop , rękawiczki , ocet bo nic innego nie było . . I kwiatek jeszcze jeden . Miałam tylko jeden pampers ma dzień przy demencja i Parkinson IE . 
Przypadkiem znalazłam jego pampersy w prasowalni . No podebralam trochę . No i stało się czysto ..
23 października 2022 11:24 / 4 osobom podoba się ten post
Luke

Tu jest inny problem. 

Luke, nie kop się z koniem, nie warto.
Jak zmiennik ma wyje...ane na higienę PDP to jego sprawa.
Najlepiej, jakby Pflegediensty przyjeżdżały rano do mycia - to by się szybko PDP i synek nauczyli.
A Ty szukaj innej roboty - tej jest dużo w tym czasie.
23 października 2022 11:31 / 6 osobom podoba się ten post
dorotee, tu bywa niechlujny facet, 41 lat, taki Schmutzfink, a już nie mówię o tym, że nasz pokój i chodnik w nim nie odkurzony, parapet "ształb" wszędzie.
Że też opiekun prawny nie reaguje, nie rozumiem tego...Na ten bałagan. Przy pralce cztery brudne obrusy, nie zdążył chyba ich ten opiekun wyprać
A syn ma przyzwyczajenia . Rano wstaje, tak 4-5 i z psem tarabani się po schodach, a potem w kuchni załącza radio.... z grzeczności cicho, ale o tej porze wszystko slychać

23 października 2022 11:33 / 4 osobom podoba się ten post
Luke

dorotee, tu bywa niechlujny facet, 41 lat, taki Schmutzfink, a już nie mówię o tym, że nasz pokój i chodnik w nim nie odkurzony, parapet "ształb" wszędzie.
Że też opiekun prawny nie reaguje, nie rozumiem tego...Na ten bałagan. Przy pralce cztery brudne obrusy, nie zdążył chyba ich ten opiekun wyprać:smiech3:
A syn ma przyzwyczajenia :smiech2:. Rano wstaje, tak 4-5 i z psem tarabani się po schodach, a potem w kuchni załącza radio.... z grzeczności cicho, ale o tej porze wszystko slychać:nerwowy1::smiech3:

Zwiewaj więc , u mnie tam chociaż moje pokoje były czyste . Ale tam nikogo nie było przede mną . 

23 października 2022 11:34 / 4 osobom podoba się ten post
Luke

Że też opiekun prawny nie reaguje, nie rozumiem tego...Na ten bałagan. Przy pralce cztery brudne obrusy, nie zdążył chyba ich ten opiekun wyprać:smiech3:
A syn ma przyzwyczajenia :smiech2:. Rano wstaje, tak 4-5 i z psem tarabani się po schodach, a potem w kuchni załącza radio.... z grzeczności cicho, ale o tej porze wszystko slychać:nerwowy1::smiech3:

Uciekaj jak najszybciej stamtąd
23 października 2022 11:36 / 5 osobom podoba się ten post
Zaproszenie

Adres podam na prifff?????

23 października 2022 11:37 / 4 osobom podoba się ten post
Luke

Zaproszenie

Ale CYRK!!!
23 października 2022 11:49 / 5 osobom podoba się ten post
Luke

Zaproszenie

U mnie też cyrk ?????? ale przynajmniej w miarę czysto . Oj masakra Ci ludzie w DE. A tak się słyszy o ich zamiłowanie do porządku. Widać u ciebie tam nie ma . 
23 października 2022 11:51 / 4 osobom podoba się ten post
Dusia1978

U mnie też cyrk ?????? ale przynajmniej w miarę czysto . Oj masakra Ci ludzie w DE. A tak się słyszy o ich zamiłowanie do porządku. Widać u ciebie tam nie ma . 

Dlatego wczoraj powiedziałem synowi, że tu jest Unordnung, a on sam jest brudasem. O dziwo, nie odezwał się.