Powitajki przy kawie 71

25 października 2022 11:18 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry i to już nie z rana  Nadrabiam wszystko, myślę,  że  ze dwa dni mnie nie będzie w domu .  Nic nowego nie wymyślę da sprawy, które trza załatwić i nie ma zmiłuj  
Wczoraj po wylogowaniu się z forum, pomyślałam, że mam propozycję dla agencji .Powinni w rozmowie z potencjalna kandydatka pytać  " czy możesz pracować w brudzie " i na starość nie stresować podopiecznych nie myć ich, nie czesać,nie sprzątać itp.itd . Byłoby mniej problemów z wymianą czysciocha na brudasa. A mnie za pomysł ..... sprawdzona sztele 
25 października 2022 18:16 / 7 osobom podoba się ten post
Mnie dziś na mysli filozoficzne wzieło. Pewnie restart po pracy, dobre i to :)
No to wymyslilam hasło reklamowe dla firm : Brudna robota , czysty zysk ! . Jeszcze luknę czy byka nie zrobiłam , aby go potem za rogi nie wyciągać . Jest gut. 
To witam popołudniowo, żeby nie napisać -wieczorowo :) 
25 października 2022 18:19 / 4 osobom podoba się ten post
Damessa

Dzień dobry kochani!

Mam tomik jej poezji w domu.Dawno nie czytany, się przyznaję.
25 października 2022 18:34 / 5 osobom podoba się ten post
tina 100%

Mnie dziś na mysli filozoficzne wzieło. Pewnie restart po pracy, dobre i to :)
No to wymyslilam hasło reklamowe dla firm : Brudna robota , czysty zysk ! . Jeszcze luknę czy byka nie zrobiłam , aby go potem za rogi nie wyciągać . Jest gut. 
To witam popołudniowo, żeby nie napisać -wieczorowo :) 

To ja dorzucę 
" Brunet wieczorową porą "
25 października 2022 18:52 / 4 osobom podoba się ten post
dorotee

To ja dorzucę 
" Brunet wieczorową porą ":wino2:

O to baw się dobrze w urodziny :) 
25 października 2022 18:59 / 5 osobom podoba się ten post
tina 100%

O to baw się dobrze w urodziny :) 

To niestety tylko pobożne zyczenie
25 października 2022 19:09 / 5 osobom podoba się ten post
tina 100%

Mam tomik jej poezji w domu.Dawno nie czytany, się przyznaję.

Dawno temu czytałam...
25 października 2022 19:11 / 5 osobom podoba się ten post
dorotee

To niestety tylko pobożne zyczenie:modlmy sie:

U mnie też posucha :) 

25 października 2022 20:16 / 9 osobom podoba się ten post
Witam wieczorową porą, w końcu mam chwilę żeby dołączyć do Doroty i wypić z Nią lampkę wina za Jej zdrowie 
Ja znów na wyjeździe, dzisiaj nocowanie u przyjaciółki. Musiałam wpaść na plac budowy. Kominiarz, elektryk i brak ekipy remontowej w mieszkaniu ☹. No zrobili sobie wolne. Jutro czeka mnie nieprzyjemna rozmowa z panem szefem.Nie lubię takich sytuacji ale ponieważ nie jest to pierwsza taka, to niestety będziemy musieli się pożegnać. Trudno, nie mam żadnych nowych fachowców w zanadrzu, będzie dłuższy przestój. Lepiej tak, niż zostawić nieodpowiedzialnych ludzi którzy cenią się zbyt wysoko w odniesieniu do kompetencji i odpowiedzialności. Nie mogę ich zostawić bez nadzoru na kilka dni a co dopiero by było jak wyjadę na kilka tygodni? Wolę spokojnie poczekać na ekipę sprawdzoną i poleconą przez  znajomych.
Taki więc zabiegany i nerwowy nieco dzień . Teraz spokojny ,przyjemny wieczór , jakiego i Wam życzę 
25 października 2022 21:42 / 4 osobom podoba się ten post
Gusia29

Witam wieczorową porą, w końcu mam chwilę żeby dołączyć do Doroty i wypić z Nią lampkę wina za Jej zdrowie :wino1:
Ja znów na wyjeździe, dzisiaj nocowanie u przyjaciółki. Musiałam wpaść na plac budowy. Kominiarz, elektryk i brak ekipy remontowej w mieszkaniu ☹. No zrobili sobie wolne. Jutro czeka mnie nieprzyjemna rozmowa z panem szefem.Nie lubię takich sytuacji ale ponieważ nie jest to pierwsza taka, to niestety będziemy musieli się pożegnać. Trudno, nie mam żadnych nowych fachowców w zanadrzu, będzie dłuższy przestój. Lepiej tak, niż zostawić nieodpowiedzialnych ludzi którzy cenią się zbyt wysoko w odniesieniu do kompetencji i odpowiedzialności. Nie mogę ich zostawić bez nadzoru na kilka dni a co dopiero by było jak wyjadę na kilka tygodni? Wolę spokojnie poczekać na ekipę sprawdzoną i poleconą przez  znajomych.
Taki więc zabiegany i nerwowy nieco dzień . Teraz spokojny ,przyjemny wieczór , jakiego i Wam życzę :odpoczynek_kominek:

Z tego co wiem, to firmy budowlane podpisują umowy z kilkoma klientami na raz i moze pracowali gdzie indziej, ale powinni do tak dograć, aby chociaz jako tako terminow dotrzymać, niestety czesto dzieje się całkiem inaczej.  Materiały kupują konsultując to z Tobą, czy mają wolną rękę? To też lepiej nadzorować.
  U mnie optymistycznie swego czasu mieli się ogarnąć w miesiąc-zeszło ponad 3 mce,  ale zrobili cacy. 
25 października 2022 21:46 / 4 osobom podoba się ten post
Damessa

Dawno temu czytałam...

Chętnie odświeżę, bo ona nie pisała, ale malowała słowem. Te przenośnie i porównania. 
26 października 2022 03:48 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry - wyjeżdżam o 6.30 a już nie śpię.Tak  mam zawsze przed podróżą .To trwa od mojej pierwszej "podróży służbowej"., którą odbyłam w wieku 8-9 lat jadąc na konkurs chórów szkolnych  .I tak mi zostało. Życzę spokojnego dnia a sobie pomyślnego załatwienia "papierów," i powrót do domu .
26 października 2022 06:11 / 9 osobom podoba się ten post
Dzien dobry wszystkim 
milej i spokojnej srody 
26 października 2022 06:15 / 8 osobom podoba się ten post
Witam po dużej czarnej.Wczoraj udało Nam się wyczyścić księgi wieczyste,ale ile to mnie nerwów kosztowało,to tylko ja wiem.Tym bardziej, że panienka z biura była z tych,co dają tylko wniosek do wypelnienia.O zadnej pomocy w jego wypelnieniu nie było mowy.Potem kierunek kasa,wykup kolejnych znaczkow i...portfel świeci pustkami.Tak że dziś zacznę już powoli pakowanie walizki,bo potem tylko objazdy cmentarzy i odwiedziny u dzieci.No,to śpijcie dalej.
26 października 2022 06:30 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry...ja również po małej,czarnej bo nic więcej nie wejdzie do malutkiego,ściśniętego żołądka.Mialam do miasta jechać ale dziś nie ma po co.Chociaz mówią TO CO MASZ ZROBIC JUTRO,ZROB DZISIAJ...jestem stopowana z pracą,i siedzę jak na szpilkach ...spokoju Wam życzę i miłego,uśmiechniętego dnia....??