Powitajki przy kawie 71

26 października 2022 06:51 / 10 osobom podoba się ten post
Witam środowo
Wiadomo środa minie - tydzień zginie
Miłego i bezstresowego dnia
26 października 2022 07:14 / 9 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie.
Środa przeleci ... tydzień obleci. 
Spokojnego dnia ludziska. 
26 października 2022 07:33 / 7 osobom podoba się ten post
Mleczko

Dzień dobry - wyjeżdżam o 6.30 a już nie śpię.Tak  mam zawsze przed podróżą .To trwa od mojej pierwszej "podróży służbowej"., którą odbyłam w wieku 8-9 lat jadąc na konkurs chórów szkolnych :slucha muzyki: .I tak mi zostało. Życzę spokojnego dnia a sobie pomyślnego załatwienia "papierów," i powrót do domu .

Powodzenia... i bezstresowego załatwienia wszystkich zaplanowanych spraw ??
26 października 2022 07:59 / 10 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo  aż strach iść po bułki było w tej ciemnicy  ale ciepło jest . 
26 października 2022 08:13 / 9 osobom podoba się ten post
Dzień dobry,!
26 października 2022 10:52 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry 
Ładna pogoda, słoneczka dużo. 
Spokojnego dnia Opiekunkowo
26 października 2022 14:13 / 9 osobom podoba się ten post
Dzień dobry ?
Witam Wszystkich serdecznie i i życzę miłego dnia 
Co do podróży i przewozu zwierząt w busie, to kilka razy mi się zdarzyło, że podróżował ze mną piesek. Zawsze bardzo spokojne były te zwierzęta i aż mnie podziw brał, bo mój to by pewnie 10 minut spokojnie nie wysiadział. Raz tylko piesek miał chorobę lokomocyjną i cały czas dyszał, szkoda mi go było bardzo, bo jednak tak długa podróż, to dla niego była męczarnia. Nie mam nic przeciwko przewozowi zwierząt, bo zawsze jest dla nich osobne miejsce, nigdy nikt nie przewoził na kolanach.
Różne są sytuację w życiu i jak rodzina do której jedziemy się na to zgadza to super, że osoby posiadające zwierzaki zabierają je ze sobą. Sama mam koleżankę, która jeździ że swoją Labradorką.
Ostatnio to w ogóle bardziej lubię zwierzęta, a szczególnie pomaganie im niż ludziom. Takie życie.
Dwa tygodnie dzisiaj mi minęły, a zostało jeszcze 10.
Idę nad jezioro 
26 października 2022 15:11 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry wszystkim 
Nie napiszę że bardzo, bo taki sobie. Ale teraz będzie już tylko lepiej. Nieprzyjemną rozmowę z panem fachmanem od remontu mam za sobą. Uff,trochę lżej. Jak ja nie lubię mówić ludziom niemiłych rzeczy, ale musiałam. 
Jeszcze tylko dzisiaj i jutro pracuje ekipa, muszą skończyć to co rozbabrane ,sprzątnąć i zabrać swoje zabawki.  A jednocześnie jakiś etap prac będzie zakończony. W piątek spotykam się z szefem i się rozliczamy. Nie jest to miła sytuacja, tak dla mnie jak i dla niego. Jak wyjaśni swoim pracownikom że robota się skończyła? Nie wiem. Pewnie na mnie nagada  ale mnie to wisi. Nie moi pracownicy tylko jego. Moja kasa, duża i muszę jej pilnować. Cóż, będzie dłuższy przestój, bo nie mam ekipy zastępczej. Dzisiaj i jutro będę dzwonić, szukać, porównywać i sprawdzać. 
Teraz potrzebuję jakiegoś resetu. Pomyślałam że to dobry moment na wyjazd. Zarobię na ten przestój ?.
Za radą Konwalii pomolestowałam trochę agencję, ale bez świąt ciężko znaleźć, podobno ogólna posucha w ofertach. Pan koordynator wie czego szukam, gdzie pojadę a gdzie nie. 
Wiem,że nie sprawdzi wszystkiego, powie nam tyle, ile jemu powie rodzina seniora czy seniorki i jak jest faktycznie, dowiadujemy się na miejscu. Szczególnie jeśli ma się być pierwszą opiekunką. 
Nie zmartwiłam się specjalnie, bo w każdej chwili mogę wyskoczyć na dowolny, pasujący mi czas do rodziców mojej przyjaciółki. Znamy się długo i dobrze, lubimy i chętnie ich odwiedzam, ale pracować wolę u obcych,czego moja niemiecka  przyjaciółka zrozumieć nie może. 
Dobrego jeszcze dnia życzę 
26 października 2022 19:28 / 10 osobom podoba się ten post
No to dobry wieczór Wam ?Ale było dziś zarąbiście na spacerze ławka pod drzewem ,spokój cisza i słońce....a wczoraj taki jeden w ogromnym gnieździe warte trzymał, ani mu w głowie odlecieć do ciepłych krajów tylko pierdółki pociska z gołębiami cały dzień. ?OTTO tak go nazwałam ?
26 października 2022 19:34 / 4 osobom podoba się ten post
tina 100%

U mnie też posucha :) :lol1:

Poważna posucha?ale talia osy jest?
26 października 2022 20:23 / 3 osobom podoba się ten post
Konwalia08

No to dobry wieczór Wam ?Ale było dziś zarąbiście na spacerze ławka pod drzewem ,spokój cisza i słońce....a wczoraj taki jeden w ogromnym gnieździe warte trzymał, ani mu w głowie odlecieć do ciepłych krajów tylko pierdółki pociska z gołębiami cały dzień. ?OTTO tak go nazwałam ?

Otto piękne imię, a bociek przystojny i dostojny 
26 października 2022 20:42 / 4 osobom podoba się ten post
mariakoc

Otto piękne imię, a bociek przystojny i dostojny :smiech3:

No Otto musi taki być a może to jaka  zbłąkana Ottawa?
26 października 2022 21:28 / 2 osobom podoba się ten post
Jedno muszę napisać. 
Nie lajkuję, bo to nie fb, tylko branżówka.
Wszystkie piszecie ciekawie.
Lajkuj, czytaj kto komu, eee, czasu szkoda. Lepiej odpisać, że O! mądrze napisane!
Sory, darujcie jeßli to tu takie istotne, to wypalcuję jak leci.
26 października 2022 21:37 / 2 osobom podoba się ten post
dorotee

Dzień dobry Opiekunkowo :-) aż strach iść po bułki było w tej ciemnicy :chaplin: ale ciepło jest . :moje_wakacje:

Środa minie tydzień zginie 
I ja miałam dziś pietra, cały dzień oczy dookoła głowy :)
A tak naprawdę to był dobry i obfity dzień , że to tak nazwę .
Dobry wieczór . 

26 października 2022 21:38 / 2 osobom podoba się ten post
Konwalia08

No Otto musi taki być a może to jaka  zbłąkana Ottawa?

To takie północnoamerykańskie imię