Powitajki przy kawie 71

27 października 2022 08:54 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry, za oknem mgła tak gęsta, że sąsiedniego budynku nie widać. Mam nadzieję że kiedy opadnie to słońce się pokaże. Dobrego dnia życzę 
27 października 2022 09:11 / 6 osobom podoba się ten post
Kurcze , dziś na popołudnie mam i będę wracała całkiem po ciemku  Malgi widzę zamiotła, to dobrze, bo tu dwóch stoi z z wielkimi rułami do liści i tylko trzymają ręce w kieszeniach.
Dzień dobry :) 
27 października 2022 09:17 / 5 osobom podoba się ten post
Kika67

Tak zabiera.
Ona jest samotna, ma jedną córkę. W tamtym roku córka skończyła szkołę średnią i wyjechała na studia, wyjście miała tylko jedno zabierać ze sobą pieska.
Nie wiem czy z Mareckim ona nie jeździ, jak chcesz to mogę zapytać ?

W CH bardzo mnie zachęcali do przywiezienia Goldasa ze sobą, bo uwielbiali PIESEŁY :) Mnie też się pomysł spodobał bo tęsknię za tym moim kochaniem, ale się nie zdecydowałam na zabranie go ze względu na długą drogę. No i kiedyś lecąc samolotem,  przy starcie słyszałam jak psy w luku bagażowym przerażone szczekały. Za busem tez się rozglądałam, ale z ciekawości i już bez przekonania, to mało było busiarni, które brały duże psy. U mnie to nie jest konieczność , bo ma opiekę w domu, ale pewnie jakbym musiała, to nie brałabym innej opcji pod uwagę. Dzięki za propozycję, ale teraz to amant już jest zbyt wiekowy, aby go zabierać .

27 października 2022 09:20 / 4 osobom podoba się ten post
Kika67

Dzień dobry ?
U mnie :jesien: i na dodatek piękna, złota i Słoneczna.
Uważajcie na siebie, bo pogoda zdradliwa i wirusów w powietrzu pełno :najlepszego2:

Słuszne spostrzeżenie. Najlepiej na to kichać, albo się....wysmarkac, co też czasem robię, ale niektórzy w swej naiwności zainfekują się . 
27 października 2022 09:27 / 6 osobom podoba się ten post
tina 100%

Kurcze , dziś na popołudnie mam i będę wracała całkiem po ciemku :agent: Malgi widzę zamiotła, to dobrze, bo tu dwóch stoi z z wielkimi rułami do liści i tylko trzymają ręce w kieszeniach.
Dzień dobry :) 

Sprawdzają w kieszeniach czy wszystko na miejscu leży ??
27 października 2022 10:23 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry ja już za proszkiem stoję  zobacze co tu jeszcze mogę kupić, żeby przyoszczedzic  .Wyspałam się chociaż nie w swoim łóżku ale już od 4 rano czytałam prasę .Moja wnuczka Karolina otrzymala stypendium za osiągnięcia w nauce za rok 2021/2022 . Jest fajny artykuł i zdjęcie . Spora grupa tych co przykładają się do nauki . Cieszę się, tak nie wiele trzeba, żeby humor nie opuszczał babci .
Dobrego dnia i spokoju 

PS..Gusia, już zaklepalas wyjazd?

27 października 2022 10:31 / 5 osobom podoba się ten post
Mleczko

Dzień dobry ja już za proszkiem stoję :lol3: zobacze co tu jeszcze mogę kupić, żeby przyoszczedzic :gwizdanie: .Wyspałam się chociaż nie w swoim łóżku ale już od 4 rano czytałam prasę .Moja wnuczka Karolina otrzymala stypendium za osiągnięcia w nauce za rok 2021/2022 . Jest fajny artykuł i zdjęcie . Spora grupa tych co przykładają się do nauki . Cieszę się, tak nie wiele trzeba, żeby humor nie opuszczał babci .
Dobrego dnia i spokoju 

Gratulacje  dla  Karolinki
27 października 2022 10:52 / 5 osobom podoba się ten post
Mleczko

Dzień dobry ja już za proszkiem stoję :lol3: zobacze co tu jeszcze mogę kupić, żeby przyoszczedzic :gwizdanie: .Wyspałam się chociaż nie w swoim łóżku ale już od 4 rano czytałam prasę .Moja wnuczka Karolina otrzymala stypendium za osiągnięcia w nauce za rok 2021/2022 . Jest fajny artykuł i zdjęcie . Spora grupa tych co przykładają się do nauki . Cieszę się, tak nie wiele trzeba, żeby humor nie opuszczał babci .
Dobrego dnia i spokoju 

Gratulacje dla Karoliny i dumnej babci ?. Co do wyjazdu to tak-zaklepany. Adres już mam, bus zarezerwowany, jadę do seniorki o takim niespotykanym imieniu. Chyba muszę już zacząć je sobie przyswajać. Będę tam pierwszą opiekunką. Teraz czekam na umowę bo nie ma do czego aneksu doczepić 
Kilka miesięcy temu rozwiązałam wszystkie umowy. Wkurzały mnie ciągłe telefony z różnych agencji  podczas  wakacji, pomimo tego, że prosiłam o zaznaczenie, że w najbliższych miesiącach nie będę wyjeżdżała. 
Jadę z firmą którą poleciimi kiedyś forumowi koleżanka i kolega. Kolega się właśnie z firmą rozstał, a ja do nich wróciłam. Z własnego doświadczenie wiem, że nie ważne z jakiej agencji wyjeżdżam, ważne do kogo i na jakich ludzi się trafi. 
Jak będzie tym razem? Okaże się na miejscu. Jedno co już mi pasi to to, że nie będę musiała żadnych frykadelek,sznycli czy wurścików robić, seniorka wegetarianka. Opiekunka może  oczywiście sobie mięso przyrządzać,  ale już dzisiaj wiem, że na pewno nie będzie mi się chciało. Nie wiem czy je ryby, mam nadzieję że tak.  
27 października 2022 12:06 / 5 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Sprawdzają w kieszeniach czy wszystko na miejscu leży ??

Juz ich nie ma. Jak się wzięli do roboty to im to tylko 3 zdrowaśki zajeło 
Nie lubię mieć na popołudnie, wkurza mnie to :) Pewnie jak bede wracać juz nocą to mnie przewieje , ale tak będzie aż do soboty 

27 października 2022 12:41 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

Dobrego dnia i spokoju 

Gratuluję! ❤??
27 października 2022 13:06 / 8 osobom podoba się ten post
Mleczko

Dobrego dnia i spokoju 

Mój wnuczek też dostał stypendium za osiągnięcia w nauce. Fajny zastrzyk gotówki dla niego - on najczęściej wydaje swoje oszczędności na książki.
27 października 2022 13:12 / 3 osobom podoba się ten post
Malgi

Mój wnuczek też dostał stypendium za osiągnięcia w nauce. Fajny zastrzyk gotówki dla niego - on najczęściej wydaje swoje oszczędności na książki.:pisze_listy:

Gratuluję osiągnięć wnuczka! ???❤
27 października 2022 13:44 / 5 osobom podoba się ten post
Malgi

Mój wnuczek też dostał stypendium za osiągnięcia w nauce. Fajny zastrzyk gotówki dla niego - on najczęściej wydaje swoje oszczędności na książki.:pisze_listy:

Gratuluję wnukowi i babci ?.
Mój ,za kilka dni już siedmioletni wnuk,też oszczędza ,póki co do skarbonki ?. Ale nie lubi wydawać sowich pieniążków ,oj nie lubi ?
27 października 2022 17:32 / 4 osobom podoba się ten post
Malgi

Brawo
28 października 2022 06:20 / 7 osobom podoba się ten post
Witam piątkowo - weekendowo
Dziś zaplanowaliśmy wizytę u fryzjerki, bo w tygodniu miała zamknięte
Miłego, bezstresowego dnia