Powitajki przy kawie 74

23 kwietnia 2023 07:19 / 6 osobom podoba się ten post
Witam  pięknie ze słońcem. ? spokojnej niedzieli. 
23 kwietnia 2023 07:21 / 6 osobom podoba się ten post

Witam niedzielnie
Dziś mam podać szparagi na obiad z szynką i sosem holenderskim
Miłego dnia wszystkim
23 kwietnia 2023 07:25 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień doberek opiekunkowo pięknej słonecznej niedzieli 
23 kwietnia 2023 09:07 / 7 osobom podoba się ten post
Hello w niedzielkę!
Chłop jeszcze śpi, a ja już się krzątam, ale tylko trochę , potem błoga laba.
Wczoraj byliśmy w Izerach, na Wysokim Kamieniu, trochę się nałaziliśmy, pogoda była cudna,widoki boskie, dzień wykorzystany na maxa!
Jak macie instagrama, to tam sie lansuję :P zapraszam ;)
Miłego dnia wszystkim, odpoczywajcie!
23 kwietnia 2023 09:22 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  już po śniadanku i  spokojnej niedzieli życzę wszystkim 
23 kwietnia 2023 11:14 / 6 osobom podoba się ten post
Pozdrawiam po bardzo długiej nieobecności . Tak w skrócie - spędziłam kilka lat w Szwajcarii w pracy a teraz dochodzę do siebie po operacji . Ambitnie się rehabilituję i pewnie wrócę jesienią do pracy ale dokąd to nie wiem . Niby rodzina mojej ostatniej podopiecznej obiecała coś mi poszukać w Zurichu ale to nic pewnego . Cóż , zawsze pozostają Niemcy . Zobaczymy , może to wypali .
23 kwietnia 2023 11:32 / 3 osobom podoba się ten post
mozah55aM

Pozdrawiam po bardzo długiej nieobecności . Tak w skrócie - spędziłam kilka lat w Szwajcarii w pracy a teraz dochodzę do siebie po operacji . Ambitnie się rehabilituję i pewnie wrócę jesienią do pracy ale dokąd to nie wiem . Niby rodzina mojej ostatniej podopiecznej obiecała coś mi poszukać w Zurichu ale to nic pewnego . Cóż , zawsze pozostają Niemcy . Zobaczymy , może to wypali .

Pozdrawiam i dużo zdrowia życzę:)
23 kwietnia 2023 11:59 / 4 osobom podoba się ten post
mozah55aM

No nareszcie jesteś . Pisz, pisz co u Ciebie przez tyle czasu się działo
Co zwiedzalas w tym kraju mleczkiem  i miodem płynącym .Pozdrawiam serdecznie .
23 kwietnia 2023 12:07 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  dopiero wracam do żywych .Cała noc pracowałam  ( wyjątkowo ,) trafiło i na mnie . Pogoda się psuje ponoć tylko na kilka dni , zobaczymy . Jak zwykle bez kłopotów nie ma życia.Moj kotek Bolek jest uczulony na ktorys składnik paska foresto . Będę musiała ręcznie zwalczać te okropne kleszcze .Mam jeszcze jeden pomysł jak go zabezpieczyć przed ukąszeniami.Wyprobuje i napisze .
Dobrego, spokojnego dnia życzę .
23 kwietnia 2023 12:13 / 6 osobom podoba się ten post
Gusia29

Ja zawsze najbardziej lubiłam pisać niebieskim atramentem, nawet jego zapach lubiłam :oczko:. Fajne były te szklane kałamarze. Dobrze się uczyłam to mama kupowała mi takie ładne,jak małe flakoniki. Jeden miałam nawet ze szklaną zakrętką. Dzisiaj żałuję że go wyrzuciłam :-(.
I dzień dobry wieczór wszystkim. Dzień minął fajnie,na świeżym powietrzu. Wróciliśmy dotlenieni i lekko muśnięci słońcem ?. Od jutra, niestety,pogoda ma się popsuć,ma padać,w nocy przymrozki a w dzień też tylko kilka kresek powyżej zera :-( Chyba niedzielę będziemy musieli w domu przesiedzieć. Po cichu liczę na to, że prognoza się nie sprawdzi. Przyjemnego, sobotniego wieczoru życzę :odpoczynek_kominek:.

Ja to jeszcze inkaustem pisałam .A kałamarze były w ławkach . Taka dziurka była w ławce w rozmiarze kałamarza . I tu już był pomysł i integracji społecznej .To był kałamarz dla dwóch osób a nie raz i trzecia z ławki z przodu korzystała.He he to były czasy .
23 kwietnia 2023 12:16 / 6 osobom podoba się ten post
Mleczko

No nareszcie jesteś . Pisz, pisz co u Ciebie przez tyle czasu się działo
Co zwiedzalas w tym kraju mleczkiem :-) i miodem płynącym .Pozdrawiam serdecznie .

No , pozwiedzałam trochę . Dalej mam kontakty z poprzednich miejsc pracy , tzn z Amden i z Ascony i miałam możliwość odwiedzin. A ze znajomymi z Amden trochę pojeździliśmyw ostatnim czasie ,  pokazali mi np Alptal , byłam na paru wędrówkach w St Gallen , byłam w Bazylei . A potem przyszła pandemia , siedziałam cały czas w Zurichu aż do śmierci podopiecznej , 10 miesięcy jednym ciągiem. Wróciłam do domu i niestety konieczna była operacja biodra. Teraz już nie jest źle ale potrzebuję jeszcze parę miesięcy . Wciąga ta robota .....
23 kwietnia 2023 12:22 / 8 osobom podoba się ten post
Czołem wsiem?
Do południa jak w każdą niedziele wolne no to urodę trza poprawić : tu pomalować i gdzieś tam przypiłować z maską polatać ?i takie tam babskie pierdoly no...Apkę zainstalowałam bo mało piję i ta @ co godzinę wodę mi leje do kubka ,jeszcze się do dzwonka nie przyzwyczaiłam . Ale dobre to ,tym sposobem doszłam do 1.5litra a powinno być 2.7.Hmmmmm.
Po obiedzie idziemy z suchym chlebem konie odwiedzić. 
Miłego Wam?
23 kwietnia 2023 13:33 / 6 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie wszystkich że słonecznej Szwajcarii.
2 miesiące pracowałam w Zurychu a teraz 20 km na południe tuż nad samym jeziorem.Piękne widoki, cudne powietrze a praca jak to praca. Będę tu do końca maja, chyba.... bo jeśli zmienniczka nie wróci to chcę zostać do końca czerwca.
Zawwrocily mi w głowie te piękne widoki .Jak jestem w domu chcę tu jak jestem tu to chcę do domu.Pokrecone te emocje mam .
Pozdrawiam jeszcze raz i miłego dnia życzę 

23 kwietnia 2023 13:40 / 6 osobom podoba się ten post
Mleczko

Ja to jeszcze inkaustem pisałam .A kałamarze były w ławkach . Taka dziurka była w ławce w rozmiarze kałamarza . I tu już był pomysł i integracji społecznej .To był kałamarz dla dwóch osób a nie raz i trzecia z ławki z przodu korzystała.He he to były czasy .

Ja też z takiego korzystałam. Dzieliłam się nim z koleżanką, taką z którą,jak przystało na początek podstawówki,przysiegałyśmy sobie przyjaźń na całe życie 
23 kwietnia 2023 14:08 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry,prognoza pogody się jednak sprawdziła. Wczoraj jeszcze lato a dzisiaj nie wiadomo co . Leje albo siąpi bez przerwy a wiadomo,że w "czasie deszczu,dzieci się nudzą", więc i dokuczają sobie częściej niż zwykle i rodziców wkurzają . O matko,jak dobrze że ja małych dzieci nie mam .
Tatuś od 16tej ma się dziećmi zająć,a ja z synową,podobnie jak Konwalia, urodę będziemy poprawiać. Dodatkowo czeka mnie obiecany masaż kobido. Synowa jest panią mgr fizjoterapii i zrobiła sobie niedawno kurs kobido. Wprawia się na swoim mężu,jak tak dalej pójdzie,to synka nie poznam bo podobno odmłodzi go żona bardzo . Dzisiaj mnie weźmie na warsztat czyli łóżko do masażu, które to mąż jej zafundował. Hmm,sobie raczej,bo przecież sama siebie na tym łóżku masować nie będzie. Focha trochę strzelił,jak głośno to powiedziałam ale już mu przeszło. 
Niech reszta niedzieli przyjemnie Wam leci