Powitajki przy kawie 74

23 kwietnia 2023 14:27 / 4 osobom podoba się ten post
mozah55aM

No , pozwiedzałam trochę . Dalej mam kontakty z poprzednich miejsc pracy , tzn z Amden i z Ascony i miałam możliwość odwiedzin. A ze znajomymi z Amden trochę pojeździliśmyw ostatnim czasie ,  pokazali mi np Alptal , byłam na paru wędrówkach w St Gallen , byłam w Bazylei . A potem przyszła pandemia , siedziałam cały czas w Zurichu aż do śmierci podopiecznej , 10 miesięcy jednym ciągiem. Wróciłam do domu i niestety konieczna była operacja biodra. Teraz już nie jest źle ale potrzebuję jeszcze parę miesięcy . Wciąga ta robota .....

No to byłaś w tych samych miejscach co ja ,tylko za moich czasów jeszcze ścieżki nie były tak wydeptane .. Odpoczywaj Elu do czasu aż na stówę  będziesz zdrowa i sprawna..Zdrowie to dar od Boga i trzeba ten prezent szanować . Mówiłam Ci, że ta robota jak narkotyk .Ja chyba już się wyleczyłam.. Umówiłam się z siostrą mojego podopiecznego , że w lipcu znów pojadę z nim na urlop. W  22 byłam na .wyspie Fohr . Rok się nie widzimy, a jak mnie xobaczy śmieje się w głos . W głos  a nie mówi ,.ani słowa 
Nasza Margolcia , go zna .Więc nic nie wydumalam .

23 kwietnia 2023 14:30 / 6 osobom podoba się ten post
Gusia29

Ja też z takiego korzystałam. Dzieliłam się nim z koleżanką, taką z którą,jak przystało na początek podstawówki,przysiegałyśmy sobie przyjaźń na całe życie :-)

A ja siedziałam z zasmarkanym  sąsiadem.Mialam go pilnować, żeby go nie bili  .No i zadanie wykonałam, aż sprawowanie miałam obniżone . Taki los sprawiedliwego....

23 kwietnia 2023 14:40 / 6 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dzień dobry,prognoza pogody się jednak sprawdziła. Wczoraj jeszcze lato a dzisiaj nie wiadomo co :-(. Leje albo siąpi bez przerwy a wiadomo,że w "czasie deszczu,dzieci się nudzą", więc i dokuczają sobie częściej niż zwykle i rodziców wkurzają :lol1:. O matko,jak dobrze że ja małych dzieci nie mam :smiech3:.
Tatuś od 16tej ma się dziećmi zająć,a ja z synową,podobnie jak Konwalia, urodę będziemy poprawiać. Dodatkowo czeka mnie obiecany masaż kobido. Synowa jest panią mgr:oczko: fizjoterapii i zrobiła sobie niedawno kurs kobido. Wprawia się na swoim mężu,jak tak dalej pójdzie,to synka nie poznam bo podobno odmłodzi go żona bardzo :lol1:. Dzisiaj mnie weźmie na warsztat czyli łóżko do masażu, które to mąż jej zafundował. Hmm,sobie raczej,bo przecież sama siebie na tym łóżku masować nie będzie. Focha trochę strzelił,jak głośno to powiedziałam ale już mu przeszło. 
Niech reszta niedzieli przyjemnie Wam leci :angel3:

Gusiu , ja po tym ruchomym lozku chora byłam .Tak mnie wymasowalo , że ruszyć się nie mogłam .Ale to pewnie moja wina,.bo ja  wszystko na full 
23 kwietnia 2023 14:43 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry popołudniowa pora ,ja po jeszcze wczorajsza po diamentowych godach pdp,nie mogę się wyrobić dziś.Milego popołudnia wam życzę 
23 kwietnia 2023 15:50 / 6 osobom podoba się ten post
mozah55aM

Pozdrawiam po bardzo długiej nieobecności . Tak w skrócie - spędziłam kilka lat w Szwajcarii w pracy a teraz dochodzę do siebie po operacji . Ambitnie się rehabilituję i pewnie wrócę jesienią do pracy ale dokąd to nie wiem . Niby rodzina mojej ostatniej podopiecznej obiecała coś mi poszukać w Zurichu ale to nic pewnego . Cóż , zawsze pozostają Niemcy . Zobaczymy , może to wypali .

Kuruj się i rehabilituj jak najlepiej. Ja też po operacjach miewałam dłuższe "urlopy zdrowotne"
23 kwietnia 2023 19:36 / 5 osobom podoba się ten post
Anka1

Witam serdecznie wszystkich że słonecznej Szwajcarii.
2 miesiące pracowałam w Zurychu a teraz 20 km na południe tuż nad samym jeziorem.Piękne widoki, cudne powietrze a praca jak to praca. Będę tu do końca maja, chyba.... bo jeśli zmienniczka nie wróci to chcę zostać do końca czerwca.
Zawwrocily mi w głowie te piękne widoki .Jak jestem w domu chcę tu jak jestem tu to chcę do domu.Pokrecone te emocje mam .
Pozdrawiam jeszcze raz i miłego dnia życzę :-)

Jakby tak kuliżanka nie wróciła to szansę mamy pomachać sobie z przeciwległych brzegòw w czerwcu?
23 kwietnia 2023 19:44 / 5 osobom podoba się ten post
Mleczko

Ja to jeszcze inkaustem pisałam .A kałamarze były w ławkach . Taka dziurka była w ławce w rozmiarze kałamarza . I tu już był pomysł i integracji społecznej .To był kałamarz dla dwóch osób a nie raz i trzecia z ławki z przodu korzystała.He he to były czasy .

A do kiedy pisano inkaustem? Bo że zaczęto  w średniowieczu to już wiem ??
23 kwietnia 2023 19:45 / 8 osobom podoba się ten post
Witam późno,wyjezdzam o czwartej nad ranem,tak że jutro wieczorem zamelduję się.
23 kwietnia 2023 19:48 / 6 osobom podoba się ten post
Maluda

Witam późno,wyjezdzam o czwartej nad ranem,tak że jutro wieczorem zamelduję się.

Wymarzonej Stelli życzę ✊
23 kwietnia 2023 21:16 / 3 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Jakby tak kuliżanka nie wróciła to szansę mamy pomachać sobie z przeciwległych brzegòw w czerwcu?

A może będziemy na tym samym brzegu bo nie wiem po której stronie będziesz 
23 kwietnia 2023 21:21 / 5 osobom podoba się ten post
Maluda

Spokojnej drogi i spokojnej stelli mój "Żwirku".
Już nie mogę się doczekać tych naszych wieczornych bajek "Z mchu i paproci".
To pisałem ja - Twój "Muchomorek"
23 kwietnia 2023 21:22 / 4 osobom podoba się ten post
Maluda

Bezpiecznej podróży 
23 kwietnia 2023 22:17 / 4 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Wymarzonej Stelli życzę ✊

Szerokości spokojniej podróży oraz pracy życzę ???
23 kwietnia 2023 22:32 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

Gusiu , ja po tym ruchomym lozku chora byłam .Tak mnie wymasowalo , że ruszyć się nie mogłam .Ale to pewnie moja wina,.bo ja  wszystko na full :-)

Tutejsze łóżko to takie składane,takie jak mają masażyści mobilni. Leżałam i się nie ruszało,ale po wymasowaniu przez synową, ledwo z niego zlazłam 
23 kwietnia 2023 22:34 / 3 osobom podoba się ten post
Maluda

Bezpiecznej podróży i fajnego miejsca pracy