Powitajki przy kawie 74

24 kwietnia 2023 11:07 / 5 osobom podoba się ten post
Mleczko

Gosia - maślaki w lesie .:-)

W Polsce to wiem, ale na południu. U nas zawsze pierwsze kurki startują, ale to najwcześniej za miesiąc
24 kwietnia 2023 12:17 / 7 osobom podoba się ten post
Witam w nowym tygodniu
Czas mija szybko, pogoda troszkę się już zmieniła. Weekend był bardzo ciepły i słoneczny. 
Póki co, życzę Wam miłego popołudnia 
24 kwietnia 2023 13:29 / 6 osobom podoba się ten post
Witam wszystkich serdecznie.Deszcz , deszcz i czasem słońce ☀️ tak jest dziś.
Mieszkam na zboczu wzgórza do miasta schodzi się biegusiem  powrotna droga trochę dłuższa jest,  ale nie jest źle. Wedle zasady trening czyni mistrza.
Teraz na spacer później trochę popracuję.
Miłego dnia 

24 kwietnia 2023 14:53 / 4 osobom podoba się ten post
Malgi

W Polsce to wiem, ale na południu. U nas zawsze pierwsze kurki startują, ale to najwcześniej za miesiąc:aniolki:

Dlatego napisałam o tym fenomenie .
25 kwietnia 2023 05:30 / 8 osobom podoba się ten post
Doberek po pierwszej nocy.Tak ogólnie to wrażenie pozytywne,ale...no własnie.To poprzedniczka,która zaznaczyła mi odrazu, że wraca za miesiąc.No i ?.A dlaczego?Bo to gatunek tych dup...włazów.Juz powiedziała, że pomyła wszystkie okna,bo... nie miała co robić.Nosz,quźwa.Poza tym okazało się, że z Seniorką trzeba siedzieć przy tv aż do 22irj.Corka z gatunku tych krzykliwych sympatycznie, choć da się polubić.Najgorsze, że tu stale ktoś się kreci,syn z synową,przyjaciółka z mężem i drugi syn,który w piatki przychodzi na...obiad.W środę Putzfrau,ktora sprzata tylko dół, góra i toalety na bieżąco dla mnie.Dobrze, że to jednak tylko miesiac...Tak, że wiem, że tutaj przez dom stale ktoś się przewija,a miałbyc taaki spokoj.Dzisiaj corka Kristi znowu wpadnie,to spytam się co z wolnym popołudniem no i kasa na zakupy.A w dodatku wczoraj zszokowała mnie zmienniczka,bo chciała żebym spała z nią w jednym łóżku.Ewakuowałam się do pokoju, gdzie stoi nierozkładana sofa i tam przekimałam.Nie było wogóle takiej opcji-Beata idź odpocznij po podróży.Teraz już jestem u siebie, piję kawę i glowę mam pełną mysli.Dobra,spadam, nie narzekam juz,pażyjom,uwidiom.
25 kwietnia 2023 06:06 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry - pogoda się psuje , szkoda długiego weekendu. 
Dobrego dnia życzę 
25 kwietnia 2023 06:14 / 4 osobom podoba się ten post
Maluda

Doberek po pierwszej nocy.Tak ogólnie to wrażenie pozytywne,ale...no własnie.To poprzedniczka,która zaznaczyła mi odrazu, że wraca za miesiąc.No i ?.A dlaczego?Bo to gatunek tych dup...włazów.Juz powiedziała, że pomyła wszystkie okna,bo... nie miała co robić.Nosz,quźwa.Poza tym okazało się, że z Seniorką trzeba siedzieć przy tv aż do 22irj.Corka z gatunku tych krzykliwych sympatycznie, choć da się polubić.Najgorsze, że tu stale ktoś się kreci,syn z synową,przyjaciółka z mężem i drugi syn,który w piatki przychodzi na...obiad.W środę Putzfrau,ktora sprzata tylko dół, góra i toalety na bieżąco dla mnie.Dobrze, że to jednak tylko miesiac...Tak, że wiem, że tutaj przez dom stale ktoś się przewija,a miałbyc taaki spokoj.Dzisiaj corka Kristi znowu wpadnie,to spytam się co z wolnym popołudniem no i kasa na zakupy.A w dodatku wczoraj zszokowała mnie zmienniczka,bo chciała żebym spała z nią w jednym łóżku.Ewakuowałam się do pokoju, gdzie stoi nierozkładana sofa i tam przekimałam.Nie było wogóle takiej opcji-Beata idź odpocznij po podróży.Teraz już jestem u siebie, piję kawę i glowę mam pełną mysli.Dobra,spadam, nie narzekam juz,pażyjom,uwidiom.

Troszkę poczułam się nie tak .Też myłam okna jak były brudne a nikt do sprzątania nie przychodził . Wcale nie byłam d......em. Lubię jak jest czysto i nie tylko lubię, ale muszę mieć czysto . Nie będzie Ci Beatko tam dobrze,bo zaczynasz od narzekania i krytyki .Są w rodzinach zwyczaje, których opiekunce nie wolno burzyć .Często powinno się zaakceptować to co się zastaje na miejscu .Nie obrażaj się, życzę Ci jak najlepiej ,przymknij oko ,że córka często odwiedza matkę .To może okazać się dobre dla Ciebie .Głowa do góry 
25 kwietnia 2023 06:18 / 7 osobom podoba się ten post
Mleczko

Troszkę poczułam się nie tak .Też myłam okna jak były brudne a nikt do sprzątania nie przychodził . Wcale nie byłam d......em. Lubię jak jest czysto i nie tylko lubię, ale muszę mieć czysto . Nie będzie Ci Beatko tam dobrze,bo zaczynasz od narzekania i krytyki .Są w rodzinach zwyczaje, których opiekunce nie wolno burzyć .Często powinno się zaakceptować to co się zastaje na miejscu .Nie obrażaj się, życzę Ci jak najlepiej ,przymknij oko ,że córka często odwiedza matkę .To może okazać się dobre dla Ciebie .Głowa do góry :serce:

Oby to były prorocze slowa.Mleczko ja też myłam okna,ale u siebie i ewentualnie w kuchni.
25 kwietnia 2023 06:21 / 6 osobom podoba się ten post
Maluda

Oby to były prorocze slowa.Mleczko ja też myłam okna,ale u siebie i ewentualnie w kuchni.

Tak powinno być.  Niech każdy robi to co powinien i to co lubi .
25 kwietnia 2023 06:48 / 7 osobom podoba się ten post
Witam wtorkowo
Dziś w końcu będę mogła na zakupy pojechać, bo wczoraj byli robotnicy na zewnątrz i seniorka prosiła abym nigdzie nie wychodziła. Ma jakąś obawę przed obcymi na terenie posesji
Miłego, bezstresowego dnia wszystkim
25 kwietnia 2023 06:53 / 5 osobom podoba się ten post
Mleczko

Troszkę poczułam się nie tak .Też myłam okna jak były brudne a nikt do sprzątania nie przychodził . Wcale nie byłam d......em. Lubię jak jest czysto i nie tylko lubię, ale muszę mieć czysto . Nie będzie Ci Beatko tam dobrze,bo zaczynasz od narzekania i krytyki .Są w rodzinach zwyczaje, których opiekunce nie wolno burzyć .Często powinno się zaakceptować to co się zastaje na miejscu .Nie obrażaj się, życzę Ci jak najlepiej ,przymknij oko ,że córka często odwiedza matkę .To może okazać się dobre dla Ciebie .Głowa do góry :serce:

Jakoś nie chce mi się wierzyć, że wszędzie gdzie pracowałaś myłaś wszystkie okna, nawet jak przychodziła normalna sprzątaczka. Tutaj przyjeżdża specjalna firma, bo i okna i drzwi są specyficzne - na całą ścianę
25 kwietnia 2023 07:13 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień doberek opiekunkowo we wtorek zostało mi jeszcze dwa tygodnie służby a już bym chciała być w domku miłego i spokojnego dzionka wszystkim 
25 kwietnia 2023 07:30 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  pozdrawiam serdecznie, spokojnego dnia opiekunkowo 
25 kwietnia 2023 07:36 / 6 osobom podoba się ten post
25 kwietnia 2023 07:51 / 6 osobom podoba się ten post
Witam.   Spokojnego i pogodnego dnia opiekunkowo.