Powitajki przy kawie 74

25 kwietnia 2023 07:57 / 7 osobom podoba się ten post
Maluda

Doberek po pierwszej nocy.Tak ogólnie to wrażenie pozytywne,ale...no własnie.To poprzedniczka,która zaznaczyła mi odrazu, że wraca za miesiąc.No i ?.A dlaczego?Bo to gatunek tych dup...włazów.Juz powiedziała, że pomyła wszystkie okna,bo... nie miała co robić.Nosz,quźwa.Poza tym okazało się, że z Seniorką trzeba siedzieć przy tv aż do 22irj.Corka z gatunku tych krzykliwych sympatycznie, choć da się polubić.Najgorsze, że tu stale ktoś się kreci,syn z synową,przyjaciółka z mężem i drugi syn,który w piatki przychodzi na...obiad.W środę Putzfrau,ktora sprzata tylko dół, góra i toalety na bieżąco dla mnie.Dobrze, że to jednak tylko miesiac...Tak, że wiem, że tutaj przez dom stale ktoś się przewija,a miałbyc taaki spokoj.Dzisiaj corka Kristi znowu wpadnie,to spytam się co z wolnym popołudniem no i kasa na zakupy.A w dodatku wczoraj zszokowała mnie zmienniczka,bo chciała żebym spała z nią w jednym łóżku.Ewakuowałam się do pokoju, gdzie stoi nierozkładana sofa i tam przekimałam.Nie było wogóle takiej opcji-Beata idź odpocznij po podróży.Teraz już jestem u siebie, piję kawę i glowę mam pełną mysli.Dobra,spadam, nie narzekam juz,pażyjom,uwidiom.

Myka to była Ty nie musisz i nie powinnaś i tej wersji się trzymaj. Nie narzekam na starcie . Tamta ma jakiś problem ze sobą że od razu wytycza co i jak . Co Cię to obchodzi. Jesteś na miesiąc rób swoje i nie interesuje się co robiła tamta. Dla mnie to ona mogłaby i na rurze tanczyć i co mnie to. Zaczynasz od narzekania a dopiero co przyjechałaś. Babka ma rodzinę to na odwiedzają i jest ok. Nie nastawiaj się z góry na anty. Głową do góry. Miesiąc szybko zleci. 
25 kwietnia 2023 08:36 / 8 osobom podoba się ten post
Maluda

Doberek po pierwszej nocy.Tak ogólnie to wrażenie pozytywne,ale...no własnie.To poprzedniczka,która zaznaczyła mi odrazu, że wraca za miesiąc.No i ?.A dlaczego?Bo to gatunek tych dup...włazów.Juz powiedziała, że pomyła wszystkie okna,bo... nie miała co robić.Nosz,quźwa.Poza tym okazało się, że z Seniorką trzeba siedzieć przy tv aż do 22irj.Corka z gatunku tych krzykliwych sympatycznie, choć da się polubić.Najgorsze, że tu stale ktoś się kreci,syn z synową,przyjaciółka z mężem i drugi syn,który w piatki przychodzi na...obiad.W środę Putzfrau,ktora sprzata tylko dół, góra i toalety na bieżąco dla mnie.Dobrze, że to jednak tylko miesiac...Tak, że wiem, że tutaj przez dom stale ktoś się przewija,a miałbyc taaki spokoj.Dzisiaj corka Kristi znowu wpadnie,to spytam się co z wolnym popołudniem no i kasa na zakupy.A w dodatku wczoraj zszokowała mnie zmienniczka,bo chciała żebym spała z nią w jednym łóżku.Ewakuowałam się do pokoju, gdzie stoi nierozkładana sofa i tam przekimałam.Nie było wogóle takiej opcji-Beata idź odpocznij po podróży.Teraz już jestem u siebie, piję kawę i glowę mam pełną mysli.Dobra,spadam, nie narzekam juz,pażyjom,uwidiom.

Jak przyjedzie za miesiąc to się okna nie zdążą ubrudzić ?A z tym spaniem w jednym łóżku to też  2× miałam taką propozycję ?Była też opcją z babka w łożu małżeńskim?wybrałam materac bo z sofa  krótka jakaś?
25 kwietnia 2023 08:38 / 7 osobom podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Szerokości i fajowego urlopu? 
25 kwietnia 2023 08:40 / 7 osobom podoba się ten post
Wolne dziś mam to gdzieś pognam chociaż pogoda do d...y
Dzien dobry ?Wczoraj padało to mi deszcz umył okna ??
25 kwietnia 2023 08:54 / 6 osobom podoba się ten post
Witam,"podarujmy sobie dzień dobry". U mnie szok,na szczęście tylko aura zaszokowała. W ubiegłym tygodniu lato a dzisiaj zima . Jutro wracam do domu z nadzieją,że do nas zima nie wróci
25 kwietnia 2023 08:56 / 6 osobom podoba się ten post
Żeby Was nie zmrozić zimowym powitaniem,ślę Wam coś przyjemniejszego 
25 kwietnia 2023 09:12 / 5 osobom podoba się ten post
Gusia29

Witam,"podarujmy sobie dzień dobry". U mnie szok,na szczęście tylko aura zaszokowała. W ubiegłym tygodniu lato a dzisiaj zima :zaskoczenie1:. Jutro wracam do domu z nadzieją,że do nas zima nie wróci

Norwegia  normalne widoki. Jak mojemu kochanie ❤️ wysyłam foto jaka wiosna w Niemczech w pełnym rozkwicie a on mi foto z Norwegii to jakby dwa różne światy. 
25 kwietnia 2023 09:19 / 5 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Norwegia :-) normalne widoki. Jak mojemu kochanie ❤️ wysyłam foto jaka wiosna w Niemczech w pełnym rozkwicie a on mi foto z Norwegii to jakby dwa różne światy. :-)

Ale w ubiegłym tygodniu było naprawdę pięknie. Cały tydzień słońce i temperatura do 19-20 st. Tylko wieczory chłodne i noce zimne bardzo. Niedziela i wczoraj deszcz a dzisiaj takie cuda -wianki. I cały czas sypie, śniegu coraz więcej 
25 kwietnia 2023 10:12 / 5 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Myka to była Ty nie musisz i nie powinnaś i tej wersji się trzymaj. Nie narzekam na starcie . Tamta ma jakiś problem ze sobą że od razu wytycza co i jak . Co Cię to obchodzi. Jesteś na miesiąc rób swoje i nie interesuje się co robiła tamta. Dla mnie to ona mogłaby i na rurze tanczyć i co mnie to. Zaczynasz od narzekania a dopiero co przyjechałaś. Babka ma rodzinę to na odwiedzają i jest ok. Nie nastawiaj się z góry na anty. Głową do góry. Miesiąc szybko zleci. 

Też jej to powtarzam, a nawet bym wykorzystała moment odwiedzin przez rodzinę i wyrwała się w tym czasie na jakieś spacery, schoppingi czy normalnie poszukać jakiejś bratniej duszy w okolicy.
25 kwietnia 2023 10:13 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w pochmurny dzionek 
Mięśnie porozciągane, prądy przeszyły moje zmęczone ciało  a o 11 basen i .
Czas mija szybko. Wieczorem byliśmy w kilka osób na winku i piwku, a niektórzy jeszcze na ciastku. 
Życzę spokojnego dnia, a Mamueli szczęśliwej podróży i udanego urlopu 
25 kwietnia 2023 10:48 / 5 osobom podoba się ten post
Gusia29

Ale w ubiegłym tygodniu było naprawdę pięknie. Cały tydzień słońce i temperatura do 19-20 st. Tylko wieczory chłodne i noce zimne bardzo. Niedziela i wczoraj deszcz a dzisiaj takie cuda -wianki:-). I cały czas sypie, śniegu coraz więcej 

Też mam foty z Norwegii i mój zły bo opony zmienił. 
25 kwietnia 2023 11:02 / 4 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Też mam foty z Norwegii i mój zły bo opony zmienił. :-):nerwowa1:

Twój  to chyba gdzieś jeszcze bardziej na północy,bo pisałaś kiedyś,że nie na Gardamon tylko na inne lotnisko lata? Moi mieszkają na przedmieściach Oslo 
25 kwietnia 2023 11:30 / 5 osobom podoba się ten post
Gusia29

Twój :serce: to chyba gdzieś jeszcze bardziej na północy,bo pisałaś kiedyś,że nie na Gardamon tylko na inne lotnisko lata? Moi mieszkają na przedmieściach Oslo 

Sorumsand a teraz to jeździ tylko autem. Ma swoje na norweskich numerach bo u nas do Świdnika też loty Wizzair wycofał więc jest problem z przylotem. Jedynie została Warszawa lub Kraków. Do Wawy blisko niby ale jak mnie nie ma to nikt po niego nie wyjedzie bo nikt raczej na duże miasto się nie wybierze autem. Więc jeździ teraz na a Szwecję później prom i auto.
Oslo sorumsand tylko 35 km ale mój latał z z innego lotniska bo tak latał Wizzair do Świdnika. Teraz do Wawy lub Krakowa też tylko z Oslo  
25 kwietnia 2023 11:46 / 6 osobom podoba się ten post
Malgi

Jakoś nie chce mi się wierzyć, że wszędzie gdzie pracowałaś myłaś wszystkie okna, nawet jak przychodziła normalna sprzątaczka. Tutaj przyjeżdża specjalna firma, bo i okna i drzwi są specyficzne - na całą ścianę:wiking:

Oj,Gosiu napisałam " jak nikt nie przychodził ".nikomu pracy nie zabrałam .Myłam jeśli był czas i taka potrzeba . Byłam w takim miejscu , gdzie nie pozwolono robić porządków .To nie robiłam . Robiłam wiele innych rzeczy ,odśnieżałam, pracowałam w ogródku itp. Nie  jestem ubezwłasnowolniona i sama decyduje co chcę robić ponad obowiązki opiekuńcze .I dajmy spokój temu tematowi ,bonie warto kruszyć kopii o coś czego nie da się przeskoczyć .Dajmy spokój tym które robią coś ponad normę .Chcą to robią .
25 kwietnia 2023 12:22 / 4 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Jak przyjedzie za miesiąc to się okna nie zdążą ubrudzić ?A z tym spaniem w jednym łóżku to też  2× miałam taką propozycję ?Była też opcją z babka w łożu małżeńskim?wybrałam materac bo z sofa  krótka jakaś?

Różnie się trafia w oko nie raz nawet od pierwszego blicka