Powitajki przy kawie 74

27 kwietnia 2023 07:30 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień doberek opiekunkowo wszystkim miłego i spokojnego czwartku 
27 kwietnia 2023 08:06 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  dziś tylko walizkę dopakowac i łazienkę odświeżyć wieczorkiem, jutro już nie odliczam bo w południe wyjeżdżam 
27 kwietnia 2023 08:07 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry wszystkim w czwarteczek!
W Jeleniej słońce daje, ale zimno! 
Od dziś do niedzieli mam maraton w robocie. Niestety.
Trzymajcie się zdrowo, ciepło!
buziaki!
27 kwietnia 2023 10:48 / 8 osobom podoba się ten post
Witam wszystkich czwartkowo.
Z kawką w ręku na krytym tarasie rozkoszuję się pięknym widokiem.Czekam aż Pdp się dobudzi.Zwykle wstaje ok 10.30 ale dziś ma ciężkie oczy i poprosil o dodatkowy czas .A co tam , niech się wyspi, lubi spać więc niech odpoczywa,tym bardziej że ma 95 lat 
Pozdrawiam i miłego dnia życzę 
27 kwietnia 2023 11:04 / 5 osobom podoba się ten post
Anka1

Witam wszystkich czwartkowo:-).
Z kawką w ręku na krytym tarasie rozkoszuję się pięknym widokiem.Czekam aż Pdp się dobudzi.Zwykle wstaje ok 10.30 ale dziś ma ciężkie oczy i poprosil o dodatkowy czas .A co tam , niech się wyspi, lubi spać więc niech odpoczywa,tym bardziej że ma 95 lat :-)
Pozdrawiam i miłego dnia życzę :-)

Aniu,ja Cię chętnie zastąpię.Lubię podopiecznych, którzy długo śpią?
27 kwietnia 2023 11:05 / 6 osobom podoba się ten post
Przeczytałam poprzednie posty dotyczące dodatkowej pracy tzn ponadto co ma się w umowie , i cieszę się że jestem w CH, już nie umiałabym pracować w De.A dlaczego? A dlatego że tu jest inna mentalność ludzi pracujących.Kazdy lubi czystość , ja uwielbiam, ale praca to praca A my opiekunki z Europy Wschodniej jesteśmy takie empatyczne, rodzinne,kochające.Zrobimy wszystko żeby było miło i rodzinnie nawet swoim kosztem .Ja też lubię ale tu to rozumieją.7 godzin pracy znaczy 7.
Dzień wolny znaczy dzień wolny. Za nadgodziny się płaci 
Oczywiście nie chciałam nikogo urazić .
Poprostu tak myślę 

27 kwietnia 2023 11:08 / 5 osobom podoba się ten post
Maluda

Aniu,ja Cię chętnie zastąpię.Lubię podopiecznych, którzy długo śpią?

Właśnie jeszcze śpi,gdy wstanie to zupka na niego czeka.On tak pięknie je ze gotowanie dla niego to czysta przyjemność.Pewnie to niezbyt zdrowo ale od miesiąca od kiedy tu jestem trochę przytył.Ale cóż w tym wieku ,ma prawo.
27 kwietnia 2023 11:34 / 4 osobom podoba się ten post
Anka1

Przeczytałam poprzednie posty dotyczące dodatkowej pracy tzn ponadto co ma się w umowie , i cieszę się że jestem w CH, już nie umiałabym pracować w De.A dlaczego? A dlatego że tu jest inna mentalność ludzi pracujących.Kazdy lubi czystość , ja uwielbiam, ale praca to praca A my opiekunki z Europy Wschodniej jesteśmy takie empatyczne, rodzinne,kochające.Zrobimy wszystko żeby było miło i rodzinnie nawet swoim kosztem .Ja też lubię ale tu to rozumieją.7 godzin pracy znaczy 7.
Dzień wolny znaczy dzień wolny. Za nadgodziny się płaci :-)
Poprostu tak myślę 

Nie narzekałam na brak wolnego czy dodatkowe prace. Jesli nie brałam wolnego to był mój wybór bo trudno wziąć wolne od wolnego . O ile łatwiej mi było w robocie, bo starałam się nawiązać ciepła relacje s nie  na  zasadzie, że mi się należy . Łazy orze jak może 
27 kwietnia 2023 11:42 / 5 osobom podoba się ten post
Anka1

Poprostu tak myślę 

Nie każdy ma to szczęście żeby pracować w Szwajcarii. 
27 kwietnia 2023 12:53 / 5 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Nie każdy ma to szczęście żeby pracować w Szwajcarii. :-(

Szczęściu trzeba trochę pomóc.Dzwonilaś,pojechałaś na rozmowe ??
27 kwietnia 2023 12:55 / 4 osobom podoba się ten post
Anka1

Poprostu tak myślę 

Id kiedy Spitex nie przychodzi śpimy do 9ej ?
27 kwietnia 2023 12:56 / 4 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Nie każdy ma to szczęście żeby pracować w Szwajcarii. :-(

Przecież kiedyś wspominałas,że przymierzasz się?
27 kwietnia 2023 12:56 / 5 osobom podoba się ten post
A my dziś zjemy w ogrodzie a co tam ?
Dzien dobry ?
27 kwietnia 2023 12:57 / 5 osobom podoba się ten post
marta74

Dzień dobry :kawa1::kawa1: dziś tylko walizkę dopakowac i łazienkę odświeżyć wieczorkiem, jutro już nie odliczam bo w południe wyjeżdżam :-)

Martuś fajnego urlopu i szczsliwej podróży ?
27 kwietnia 2023 12:59 / 2 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Szczęściu trzeba trochę pomóc.Dzwonilaś,pojechałaś na rozmowe ??

Nie mam.namiarow gdzie się odezwać. Zawsze te firmy co rekrutują do Szwajcarii to jakiś sekret.