Powitajki przy kawie 76

10 stycznia 2024 15:04 / 2 osobom podoba się ten post
I znowu przytyk w moją stronę o -mi to lotto.Przeciez nie musisz czytać moich wypocin.Tak jak napisałaś,dajesz polubienie albo nie.Ja opisuję swoje przezycia ze Stelli,a że jest jak jest,to często mój mus pozytywnego myślenia diabli biorą.I tak to się dzieje
.Kazdy z nas pisze,co mu w duszy gra.Miłego popołudnia 🤗
10 stycznia 2024 20:33 / 4 osobom podoba się ten post
Dziś witam się wieczorową porą bo nie miałam czasu wcześniej. Rano na zakupach potem obiad,na przerwie poszłam na spacerek Przyszłam to kawa i ciacho a potem czekałyśmy na córkę która i tak nie przyszła Teraz już jestem u siebie i już po rozmowie z rodzinką,a za jakiś czas trzeba iść spać i tyle u mnie  Miłego wieczoru życzę wszystkim 
11 stycznia 2024 05:06 / 4 osobom podoba się ten post
Doberek w czwartek,o nocy nie wspomnę.Wczoraj Corka podopiecznego przyszła spać do nas ,bo niby Tata może być pobudzony po pogrzebie.Tata paradował do toalety kilka razy,ale ona jakoś nie słyszała...Wygladam jak potwór z Loch Ness.Teraz mocna kawa i posłucham wiadomosci RMF FM a potem ciag dalszy.No,to życzę Wam szybko mijajacego dnia,ja prześpię się podczas przerwy.
11 stycznia 2024 05:12 / 4 osobom podoba się ten post
Witam i ja bladym świtem
Od drugiej gniotę się w łóżku i próbuję zasnąć, ale coś mi nie daje...
Miłego dnia wszstkim
11 stycznia 2024 07:35 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry wczesnym rankiem  u nas nadal mróz ale jutro już ma być lepiej,miłego i spokojnego dnia wszystkim 
11 stycznia 2024 07:46 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry, smacznej kawy dziewczyny miłego dnia bez nerwów.
11 stycznia 2024 08:14 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry , lete  pobiegać .
Dobrego dnia 
11 stycznia 2024 08:16 / 1 osobie podoba się ten post
Malgi

Witam i ja bladym świtem:chaplin:
Od drugiej gniotę się w łóżku i próbuję zasnąć, ale coś mi nie daje...:pobudka:
Miłego dnia wszstkim:angel1:

Na grzyby idziesz, czy co ? Tak wcześnie ?
11 stycznia 2024 09:33 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry z rana,witam Was wyspana . Dzisiaj mija tydzień od mojego przyjazdu i jak dotąd,nie musiałam wstawać w nocy. Podopieczną proszę żeby wygrzebała się z betów najpóźniej o 10-tej. Lubi sobie poleżeć a wieczorem siedzi często do 23-ciej.Po 20-tej zasiada w fotelu przed telewizornią ale już umyta,przebrana w piżamę,ciepłe skarpety i kapcie,nogi otulone kocykiem bo stopy ma zawsze lodowato zimne. Nie pomagają nacierania,smarowania,masowanie. Są zimne i już. Tak przygotowana do snu nie potrzebuje już mojej pomocy,sama idzie do łóżka ,pamięta żeby wyłączyć telewizor i światło.
Na 13-tą idziemy dzisiaj na medizinische Fußpflege,zobaczymy czy pdp będzie chciała tam jeszcze wrócić . A po za tym,dzień jak codzień,nic szczególnego w planach nie mamy.
Przyjemnego,spokojnego czwartku życzę 
11 stycznia 2024 10:10 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Dzień dobry z rana,witam Was wyspana :-). Dzisiaj mija tydzień od mojego przyjazdu i jak dotąd,nie musiałam wstawać w nocy. Podopieczną proszę żeby wygrzebała się z betów najpóźniej o 10-tej. Lubi sobie poleżeć a wieczorem siedzi często do 23-ciej.Po 20-tej zasiada w fotelu przed telewizornią ale już umyta,przebrana w piżamę,ciepłe skarpety i kapcie,nogi otulone kocykiem bo stopy ma zawsze lodowato zimne. Nie pomagają nacierania,smarowania,masowanie. Są zimne i już. Tak przygotowana do snu nie potrzebuje już mojej pomocy,sama idzie do łóżka ,pamięta żeby wyłączyć telewizor i światło.
Na 13-tą idziemy dzisiaj na medizinische Fußpflege,zobaczymy czy pdp będzie chciała tam jeszcze wrócić :oczko1:. A po za tym,dzień jak codzień,nic szczególnego w planach nie mamy.
Przyjemnego,spokojnego czwartku życzę :angel3:

A gdybyś  miała taką sytuację, że powinnaś wstać ? To co byś zrobiła ?  Tak w opiece bywa , że można trafić w kompot a można też w ,........... 
11 stycznia 2024 10:30 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

A gdybyś  miała taką sytuację, że powinnaś wstać ? To co byś zrobiła ?  Tak w opiece bywa , że można trafić w kompot a można też w ,........... :-(

To bym wstawała i wstawałam,gdy było trzeba. Tutaj też,wczasie poprzedniego pobytu tak się zdarzało. Sra..ka nie wybiera pory dnia. Pdp ma często problemy z dojściem na czas do toalety. A wtedy wiadomo,rozbieranie,mycie,ubieranie,pranie. To nie są typowe biegunki,zdarza się to 2-3 razy w tygodniu. Taka przypadłość ,efekt uboczny dawnej już operacji,coś z jelitami ale nikt mnie nie wtajemniczał co to było ( na pewno nie Jelito grube),więc dochodzenia nie przeprowadzam. Jak pierwszy raz tutaj byłam,zdarzało się i w nocy,więc wstawałam. Ale gdybym wiedziała,że trzeba wstawać regularnie,kilka razy w nocy,nie pojechałabym w takie miejsce. Chyba dwa lata temu trafiłam do pdp po operacji złamanej kości udowe na wózku,wstawałam 3-4 razy w nocy bo pdp musiała pipi. Każde wyjście do toalety zajmowało co najmniej 15 min. Opisywałam to miejsce. Pdp duża kobieta,jedna noga "wyłączona", trzeba było bardzo uważać przy przesadzaniu z łóżka na wózek,z wózka na toaletę i w drugą stronę. Wytrzymałam 5 tygodni,nie dotrwałam do końca zlecenia.O pampersach seniorka nie chciała słyszeć . W ciągu dnia co dwie godziny podobne ceremoniały. Czułam że wszystko odbywa się kosztem mojego zdrowia,więc zrezygnowałam. I wcale się tego nie wstydzę. Po tamtym przypadku wiem,źe nie dam rady kilka razy w nocy wstawać i w dzień normalnie funkcjonować i zajmować się podopiecznymi.
Ale raz w nocy nie ma problemu. Nawet codziennie.
11 stycznia 2024 13:47 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko

Na grzyby idziesz, czy co ?:-) Tak wcześnie ?

Za mocno przymroziło, grzybki zasypane i zmrożone, niestety...
12 stycznia 2024 05:10 / 4 osobom podoba się ten post
Witam jeszcze bledszym świtem
Moja pedepcia znowu jakieś sny miała Chciała wzywać policję
Nie wiem co jej się w tej głowie miesza
Miłego dnia wszystkim
12 stycznia 2024 06:35 / 3 osobom podoba się ten post
Doberek, dopiero zaparzyłam kawę.Nie lubię zasypiać,ale w końcu spałam bez przerwy kilka godzin.Senior chodził do toalety,ale nie wołał, więc sie nie pokazywałam.Teraz kawa a o 8.30 przyjdzie Pflege do kapania.No,to śpijcie dalej.
12 stycznia 2024 08:15 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry wszystkim,za oknem mgła i mroźno.Jutro już ma być cieplej. Pdp jeszcze śpi a ja się już wugrzebałam z łóżka. Rano  potem gotuję owsiankę którą obie jemy.Dziś muszę iść na małe zakupy i dalej to się zobaczy wszystko zależy od pogody .Miłego dnia życzę