Powitajki przy kawie 76

12 stycznia 2024 08:18 / 4 osobom podoba się ten post
Maluda

Doberek, dopiero zaparzyłam kawę.Nie lubię zasypiać,ale w końcu spałam bez przerwy kilka godzin.Senior chodził do toalety,ale nie wołał, więc sie nie pokazywałam.Teraz kawa a o 8.30 przyjdzie Pflege do kapania.No,to śpijcie dalej.

Maluda podoba mi się ten kubeczek,tak miło uśmiechnięty
13 stycznia 2024 06:00 / 2 osobom podoba się ten post
Witam sobotnio
Oczywiście nocka znowu zarwana
Miąłam zamiar nie reagować na krzątaninę podopiecznej, ale jak poczułam zapach spalenizny musiałam interweniować.
Nie wiem czy wytrzymam do końca zlecenia - to chyba ja skrócę czas jak te tabletki uspokajające tak będą działać...
Miłego dnia wszystkim
13 stycznia 2024 06:39 / 2 osobom podoba się ten post
Dobry.Zaczne narzekania zaraz po Malgi.Nocka zarwana,w łazience totalny kipisz a Senior śpi sobie teraz w salonie na sofie.Naprwno skrócę zlecenie,nie ma innej opcji.Nie mam zamiaru wykończyć się psychicznie.Nawet poleżeć nie dał w ciszy,bo stukał tym rolatorem u mruczał na głos.Nie wiem jak ja będę w dzień funkcjonować.Nic, piję kawę i zaczynam powoli dzień.
13 stycznia 2024 08:04 / 4 osobom podoba się ten post
Witam wszystkich  .U mnie noc spokojna i na dworze trochę cieplej .Piję już kawkę a potem znacznie się dzień jak codzień. Babcia wstaje ok 9,00 po telefonie córki  Miłego dnia wszystkim
13 stycznia 2024 08:08 / 1 osobie podoba się ten post
Witam wszystkich  .U mnie noc spokojna i na dworze trochę cieplej .Piję już kawkę a potem znacznie się dzień jak codzień. Babcia wstaje ok 9,00 po telefonie córki  Miłego dnia wszystkim
13 stycznia 2024 08:10 / 2 osobom podoba się ten post
Poszło drugi raz chyba jeszcze się nie obudziłam 
13 stycznia 2024 09:42 / 2 osobom podoba się ten post
Witajcie przy pierwszej kawie, miłego dnia wszystkim i przyjemnego leniuchowania urlopującym.
13 stycznia 2024 09:43 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 😊 pozdrawiam serdecznie z domu 
Malgi , Maluda 
Wiem coś o tym , dopiero od 2020 Margaretka śpi po nocach a nie buszuje po mieszkaniu. Ulubione zajęcie wtedy to było oglądanie TV na pełny regulator . Ja w mieszkaniu obok , za dwoma drzwiami, nie trzeba było reagować ale spania nie było . 

13 stycznia 2024 09:46 / 1 osobie podoba się ten post
Malgi

Witam sobotnio:chaplin:
Oczywiście nocka znowu zarwana:nerwowy:
Miąłam zamiar nie reagować na krzątaninę podopiecznej, ale jak poczułam zapach spalenizny musiałam interweniować.
Nie wiem czy wytrzymam do końca zlecenia - to chyba ja skrócę czas jak te tabletki uspokajające tak będą działać...:bezradny:
Miłego dnia wszystkim:angel1:

Dziewczyny Malgi, Maluda życzę wam byście wytrzymały. Szkoda wracać wcześniej, sam dojazd nie należy do najprzyjemniejszych. Wytrzymajcie.
13 stycznia 2024 09:55 / 2 osobom podoba się ten post
kamisz49

Dziewczyny Malgi, Maluda życzę wam byście wytrzymały. Szkoda wracać wcześniej, sam dojazd nie należy do najprzyjemniejszych. Wytrzymajcie.

Biorąc pod uwagę kilka czy kilkanaście godzin niedogodności podróży i cały miesiąc zmęczenia,tak fizycznego jak i psychicznego,to można się na coś zdecydować. 
Malgi i Maluda same najlepiej potrafią ocenić sytuację,w jakiej się znalazły. Oczywiście obu życzę,żeby coś drgnęło w lepszą stronę.
U mnie poranek jak codzień,śniadanie gotowe,popijam herbatę (ostatnio nie mam smaka na kawę z rana),jeszcze chwilę dam pdp poleżeć i pójdę Ją budzić. 
Dobrego,spokojnego dnia życzę 
13 stycznia 2024 09:55 / 3 osobom podoba się ten post
kamisz49

Uwierz mi,wygladam jak zombie ze zmeczenia i niewyspania.Nic na siłę, zdrowie mamy jedno☘️
13 stycznia 2024 10:04 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Biorąc pod uwagę kilka czy kilkanaście godzin niedogodności podróży i cały miesiąc zmęczenia,tak fizycznego jak i psychicznego,to można się na coś zdecydować. 
Malgi i Maluda same najlepiej potrafią ocenić sytuację,w jakiej się znalazły:-(. Oczywiście obu życzę,żeby coś drgnęło w lepszą stronę.
U mnie poranek jak codzień,śniadanie gotowe,popijam herbatę (ostatnio nie mam smaka na kawę z rana),jeszcze chwilę dam pdp poleżeć i pójdę Ją budzić. 
Dobrego,spokojnego dnia życzę :angel3:

Wiem, że dziewczyny same potrafią ocenić sytuację. Wypowiedziałam się tylko, by dodać im otuchy. Oczywiście decyzja jest po ich stronie. Dzień dobry Gusia, ja już piłam herbatę do śniadania kawy też nie piję za dużo, maksymalnie 2 w ciągu dnia.
13 stycznia 2024 10:19 / 4 osobom podoba się ten post
kamisz49

Wiem, że dziewczyny same potrafią ocenić sytuację. Wypowiedziałam się tylko, by dodać im otuchy. Oczywiście decyzja jest po ich stronie. Dzień dobry Gusia, ja już piłam herbatę do śniadania:kawa1: kawy też nie piję za dużo, maksymalnie 2 w ciągu dnia.

Dobrych słów nigdy nie za dużo 
13 stycznia 2024 10:44 / 5 osobom podoba się ten post
Witam jeszcze z domu. 
Moje kochanie ❤️ już wyjechało wczoraj wuec dziś po południu dotrze na miejsce w Norwegii. Ja dziś buszuje s Lublinie bo kilka rzeczy muszę sobie dokupić na wyjazd. Wyjeżdżam poniedziałek lub wtorek. Jeszcze ogarniają busa . Miejsce gdzie miałam akcept nagle nie wypaliło więc jadę w inne. Tym razem do małżeństwa. Przy seniorze więcej troszkę pracy za to seniorka młodsza o 10 lat i dużo z opiekunka robi . 2x w tygodniu są w Tagespfle więc mnie to pasuje. 
Dziś też urzęduje w mieszkaniu córki. Wywiozlam jej resztę pierogow, krokietów i warzyw mrożonych bo ja już ich nie zjem a że wyłączam lodówkę więc i tak musiałabym z tym cos zrobić. Wszystko drogie nie wyrzucam a ona studentka zje wszystko. 🤣 Od czwartku do niedzieli jest w trasie do Anglii z Sindbad. Dorabia sobie na studiach. 
Umowę przestępna na sprzedaż mieszkania już podpisałam z zadatkiem.  Reszta do 5 kwietnia bo ta pani kupuje dla córki mieszkanie i też na koniec marca wraca z zagranicy. Nie moja to sprawa. Grunt , że znalazłam kupca i będę mieć spokój. 
Inne sprawy dla mnie ważne też załatwiam w marcu / kwietniu. 
Wszystkim życzę spokoju na szteli a urlopujacym super urlopu. 
☕🧤🧣❄️
13 stycznia 2024 12:52 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w sobotnie już popoludnie.
Ostatni weekend urlopuza kilka dni dołączę do grona pracujących 
Życzę wszystkim spokojnego popołudnia i wieczoru