MalgiWitam niedzielnie:chaplin:
W końcu trochę pospałam, szkoda, że się nie da na zapas wyspać :modlmy sie:
Seniorka wieczór spędziła przed telewizorem i dopiero po północy poszła spać.
Może pośpi do 9-tej?:nie wstaje:
Miłej, bezstresowej niedzieli wszystkim:angel1:
Pewnie tak jak moja oglądała na jedynce szlagiery niemieckie

. Skończyło się o 23:15 i poszła spać. Mnie to nie przeszkadza bo ja z tych nocnych marków

. Sama oglądałam u siebie Voice of Senior a później na YouTube wywiad z A. Kwaśniewskim. Pedepcia po kolacji już się myje,przebiera w piżamę i ogląda telewizję dopóki się Jej nie znudzi. Sama idzie do łóżka. Chociaż od 3 dni ma zakaz mycia się,ubierania i rozbierania bez mojej asekuracji a przynajmniej obecności. Nie mam pojęcia co się dzieje,coraz większe problemy w poruszaniu się i utrzymaniu równowagi. W piątek i w sobotę po dwa razy upadła,nic dziwnego,że bolą Ją nogi. Smaruję je voltarenem,ale niewiele to pomoże a przed upadkiem nie uchroni. No nie umie chodzić przy rolatorze. Ćwiczymy ,jednak nie ogarnia. Raz wyszłyśmy na spacer i było to bardziej stresujące dla nas obu,niż bez rolatora. Musiałam podtrzymywać pdp,kierować rotatorem i hamować. Wróciłyśmy obie spocone już po 20 minutach

.
Co do upadków to zdarzały się wcześniej,pisałam o tym,że wylądowała w szpitalu podczas mojego pierwszego tutaj pobytu. Dzieci mówią żebym się nie przejmowała,że przy nich też się to zdarza i gdyby coś się stało,nikt nie będzie miał do mnie pretensji,nie nogę być przecież wszechobecna. Łatwo powiedzieć,to ich matka i ch sprawa a ja jestem w pracy i odpowiadam za nią.
Teraz seniorka jeszcze w łóżku,nie budzę Jej,niech się wyśpi . Ostatnią noc nie mogła spać, może tylko na chwilę zasnęła , przynajmniej tak mówiła

. Nie do końca wierzę bo przed 6-tą szłam do toalety to spała i obudziłam Ją o 10-tej. Trochę za mało spędza czasu na świeżym powietrzu,ale pogoda nie sprzyja,codziennie pada deszcz albo deszcz ze śniegiem. Krótki spacer to już dla Niej wysiłek,spoci się i tylko tego brakuje,żeby się przeziębiła. Zapowiada się więc kolejny dzień siedzenia w domu.
Nam wszystkim życzę pogodnej,spokojnej niedzieli