Zakupy

01 lutego 2014 13:43
wichurra

Chyba właśnie tak się nazywały. Ale jeszcze się u koleżanki upewnię. 
Swoją drogą fajnie z bliźniakami - też bym chciała tak z grubej rury - od razu dwa:)

tak się nazywajją - SAB SIMPLEX ! w Polsce niedostępne ! ale z umiarem! w stosowaniu
01 lutego 2014 13:44
U mnie niestety bliźniaków w rodzinie brak:(
01 lutego 2014 13:46 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra

U mnie niestety bliźniaków w rodzinie brak:(

to jest środek na kolki - jaka różnica czy dla bliżniaków , czy dla jednej/jednego !!?????????
01 lutego 2014 14:41 / 1 osobie podoba się ten post
fiber39

to jest środek na kolki - jaka różnica czy dla bliżniaków , czy dla jednej/jednego !!?????????

Jest taka różnica że dla bliźniąt kupuje sie dwa opakowania. I Wichurra właśnie ubolewa że może kupic tylko jedno opakowanie :)
01 lutego 2014 15:07
judora

A ja wczoraj ruszyłam do apteki po darmową gazetkę z programem a wylazłam bez gazetki ale z 20 tabletkami musującego magnezu za bagatela 12 euro. Niech no tylko mi spróbują łydki drętwieć

Ojoj Judora oby ci pomugł popros kogos zrodziny  niech ci przysla z PL Magnum Skurcz Zdrowitu dla mnie najlepszy a mam problemy z nogami inne nawet nie kupuje bo nie ma rezultatu i tylko w tabletkach!!!!
01 lutego 2014 15:48
wichurra

Mi go poleciła koleżanka i chyba też na forum był tutaj polecany, więc się skusiłam.

A tak z innej beczki. Siostra spodziewa się malucha i chciałabym coś dla niego kupić, ale że jestem zielona w temacie, to nie wiem co. Myślałam o kosmetykach (do kąpieli, oliwka itp), ale nie wiem, czy może takie same i może nawet tańsze są w Polsce. Na razie widziałam firmy Penaten, Hipp i Babylove (ten ostatni chyba tylko dla DM produkowany). Warto to kupić?  I może znacie coś, co jest fajne, a czego w Polsce nie ma? Wiem, ze są takie kropelki chyba na kolki, których u nas nie ma, a które świetnie działają. Kupowałam już koleżance, to jej się zapytam o nazwę, ale poza tym to nie wiem nic:)  Temat mnie przerasta:)

Wiesz co?Mi sie wydaje ,że kupić ciuszki jest lepeiej-kosmetyki każda mama dobiera sama dla maluszka,to że niemieckie nie znaczy że będa dla tego akurat dzidziusia dobre.Ciszki kupisz odrobinke na wyrost a jakośc tych tutaj jest nieporównywalna.Kolezanki moje co juz babcie są kupują w FAMILII ,co środa są przeceny i śpioszki ,koszulki,spodenki po 2-3 euro,po prostu tony tego nazbierają przez caly pobyt:):):)Ja się tez powoli do tych zakupów zaczynam przymierzać-lipiec i wrzesień bedę babcia jak dobrze pójdzie:)Kosmetyki czy inne rzeczy poza ciuszkami to bym raczej na konkretne zamówienie mamy kupowała.
01 lutego 2014 16:16
fiber39

To nie było stwierdzenie w kwestii kropelek, tylko odnośnie wcześniejszej rozmowy o bliźniakach:)
01 lutego 2014 16:24
kasia63

Wiesz co?Mi sie wydaje ,że kupić ciuszki jest lepeiej-kosmetyki każda mama dobiera sama dla maluszka,to że niemieckie nie znaczy że będa dla tego akurat dzidziusia dobre.Ciszki kupisz odrobinke na wyrost a jakośc tych tutaj jest nieporównywalna.Kolezanki moje co juz babcie są kupują w FAMILII ,co środa są przeceny i śpioszki ,koszulki,spodenki po 2-3 euro,po prostu tony tego nazbierają przez caly pobyt:):):)Ja się tez powoli do tych zakupów zaczynam przymierzać-lipiec i wrzesień bedę babcia jak dobrze pójdzie:)Kosmetyki czy inne rzeczy poza ciuszkami to bym raczej na konkretne zamówienie mamy kupowała.

I mówisz, że w Familii dobra jakość jest? Bo tak ciuszki ze supermarketu to bym nie była przekonana. 
No ale że mam ten sklep niedaleko, to i się rozejrzę:) 
01 lutego 2014 16:30 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra

I mówisz, że w Familii dobra jakość jest? Bo tak ciuszki ze supermarketu to bym nie była przekonana. 
No ale że mam ten sklep niedaleko, to i się rozejrzę:) 

Dobra:) Dzis nawet oglądałam co pokupowały,piękne rzeczy,bawełna inna zupełnie niz u nas ,nie taka gówniana na 1 pranie:)Wykończenie też jak trzeba .Te z supermarketów ciuchy ,nie tylko dla dzieci to w ogole nie sa szyte w D,tylko w krajach azjatyckich-szajs!Zajrzyj do sklepu -sam sie przekonasz:)
04 lutego 2014 18:24 / 4 osobom podoba się ten post
Znowu mnie poniosło do obuwniczego. Oni tu mają teraz takie przeceny, że ... !!! No i trafiłam na cos dla siebie. Szkoda, że u nas nie ma takich przecen. A właściwie to dlaczego ich kurde nie ma ????
04 lutego 2014 19:34 / 2 osobom podoba się ten post
judora

A ja wczoraj ruszyłam do apteki po darmową gazetkę z programem a wylazłam bez gazetki ale z 20 tabletkami musującego magnezu za bagatela 12 euro. Niech no tylko mi spróbują łydki drętwieć

No kochana, za takie pieniądze to nie mają prawa nawet zaswędzieć,  a co dopiero zaboleć...! Ooo!!! :)))
04 lutego 2014 19:54
judora

Judorka,na skurcze,drętwienie łydek ,bóle reumatyczne jest najlepszy na świecie płyn w niemieckiuch aptekach,nazywa się Lindofluid.Kosztuje około 10 €.

04 lutego 2014 20:03
Marta

Tu jest zabawa w ogródkach piwnych,na róznych festynach itd,a dom to dom,to moja 'twierdza'.Mnie to akurat odpowiada,nie cierpie niezapowiedzianych wizyt,oraz szwędaczy zagladajacych we wszystkie moje kąty

Ja tez, dlatego mam okreslone grono osob, ktore mnie odwiedzaja. To ludzie, ktorym ufam.
05 lutego 2014 08:17
judora

ojej !!! a czemu w aptece kupujesz ´???

Ja kupuje w Penny lub edece - cena    niecale 1€. biore 3 tablteki musujace na raz i mi pomaga!  a mam skurcze lydek, stop , i troche w dloniach .

napisz mi sklad tych swoich za 12€ , bitte
05 lutego 2014 09:25
Athenka

ojej !!! a czemu w aptece kupujesz ´???

Ja kupuje w Penny lub edece - cena    niecale 1€. biore 3 tablteki musujace na raz i mi pomaga!  a mam skurcze lydek, stop , i troche w dloniach .

napisz mi sklad tych swoich za 12€ , bitte

Musujący magnez w Rossmanie -20szt = 0,49 euro:):):) działa tak samo jak ten za 12:):):)