Zakupy

24 lipca 2014 19:21
didusia

Zinzer był i jest dla mnie za drogi -wolę wskoczyć do New Yorker H-M  a najlepiej jak są przeceny w Orsey Czy teraz też Jesteś w poblizu Tubingen?

Nie, ja mieszkałam w Tubingen długo. Zinser często ma obniżki łącznie z bielizną - ile ja tam bielizny nakupowałam to się w głowie nie mieści! ;)
Idź jeszcze do sklepu na ulicy równoległej do kolegiaty. Nie pamiętam dokłądnie jak się nazywa sklep- Bezahlbar?. Tam jest sklep z herbatami, jubiler i obok z ciuchami. Mają fajne ciuchy i wyprzedaże.
No i przy lodziarni u Włocha na Ameergasse koło kościoła św. Jana super świetny second hand (tam na rogu naprzeciw świecidełek). Drugi jest wyzej kolegiaty przy murze - tam też mnóstwo ciuchów ale drozej.
24 lipca 2014 19:43
lena7

Nie, ja mieszkałam w Tubingen długo. Zinser często ma obniżki łącznie z bielizną - ile ja tam bielizny nakupowałam to się w głowie nie mieści! ;)
Idź jeszcze do sklepu na ulicy równoległej do kolegiaty. Nie pamiętam dokłądnie jak się nazywa sklep- Bezahlbar?. Tam jest sklep z herbatami, jubiler i obok z ciuchami. Mają fajne ciuchy i wyprzedaże.
No i przy lodziarni u Włocha na Ameergasse koło kościoła św. Jana super świetny second hand (tam na rogu naprzeciw świecidełek). Drugi jest wyzej kolegiaty przy murze - tam też mnóstwo ciuchów ale drozej.

Lena az tak po ulicach to nie znam Tubingen ale jesli bys miała ochote to może bysmy sie spotkały na godzinke lub dwie to bys mi pokazala gdzie to wszystko jest no i oczywiście bym zaprosiła na ....Nie musisz od razu odpowiadac . jak chcesz napisz mi na mój email
24 lipca 2014 19:55
Didusiu, to niemozliwe bo do Tü nie wróce w najblizszym czasie. Nie mieszkam tam już od k. lipca ub.r. i miasto omijam szerokim łukiem w propozycjach kontraktów.
24 lipca 2014 19:57
lena7

Didusiu, to niemozliwe bo do Tü nie wróce w najblizszym czasie. Nie mieszkam tam już od k. lipca ub.r. i miasto omijam szerokim łukiem w propozycjach kontraktów.

Szkoda a tak się juz cieszyłam , może kiedyś w innym mieście o innej porze spatkamy się w sklepie , gdzie będzie 80% obniżek.
24 lipca 2014 20:54 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Bardzo dobrze zrobiłaś,trzeba było kupić o rozmiar mniejszą bo za rok będzie za duża. :))

Pracuję w De to stać mnie będzie na następną ha...ha.., 
a ta do Caritasu.
24 lipca 2014 20:56
lena7

Pamiętacie może ile kosztuje w dm proszek do zmywarek? ten:
http://www.dm.de/de_homepage/denkmit_home/produkte/produkte_kueche/produkte_kueche_maschinengeschirr-reinigung/11936/denkmit-geschirr-reiniger-2kg.html

Ok 2,9 E, wyrzuciłam już paragon.
24 lipca 2014 20:59 / 3 osobom podoba się ten post
didusia

Lena az tak po ulicach to nie znam Tubingen ale jesli bys miała ochote to może bysmy sie spotkały na godzinke lub dwie to bys mi pokazala gdzie to wszystko jest no i oczywiście bym zaprosiła na ....Nie musisz od razu odpowiadac . jak chcesz napisz mi na mój email

Didusia,
wpisz w wyszukiwarce miejscowość i nazwę sklepu, inne co potrzebujesz,
i masz śliczne mapki.

Ja tylko tak robię.
25 lipca 2014 10:48 / 1 osobie podoba się ten post
Wczoraj musiałam kupić wyciskarkę do czosnku była tylko w Edece i dość droga ale porządna. Oma jak usłyszała cenę to stwierdziła ,że jej nie potrzebna ( a juz ją kupiłam ). Ze złości powiedziałam ,że sama zapłacę i do Polski wezmę-przespałam się z tym małym problemem i o nie tutaj jest ten sprzęt potrzebny i niech Pdp płaci .
25 lipca 2014 10:53
jak to dobrze ze tutaj nie mam takich problemow,co potrzebuje to mam,ale tluczka do miesa nie znalazlam
25 lipca 2014 11:00
siwa

jak to dobrze ze tutaj nie mam takich problemow,co potrzebuje to mam,ale tluczka do miesa nie znalazlam

.Własnie wczoraj kupiłam równiez tłuczek, bo miałam dość tłuczenia plastikowym . Oma czasami sprawia takie problemy jak się jej przypomni o oszczędzaniu i tylko po co bo pieniądze na koncie są.
25 lipca 2014 11:00
siwa

dobrze szukaj....widziałam w Edece 2 rodzaje tł. do mięsa

25 lipca 2014 11:46 / 1 osobie podoba się ten post
Oni chyba nie używają tłuczka ja tez 3 lata temu przywiozłam z PL a wnuczka 30lat pyta się co to jest :)
25 lipca 2014 12:29
takaja

Oni chyba nie używają tłuczka ja tez 3 lata temu przywiozłam z PL a wnuczka 30lat pyta się co to jest :)

tez mialem zawsze z tym problem.Maja jednak duzo butelek po piwie i winie.Doskonale zastepuja tluczek przy robieniu schabowego
25 lipca 2014 12:33 / 1 osobie podoba się ten post
Tak sobie czytam ten dzial i wszedzie kupilam sobie to czy tamto.Kupilam cos dla dziecka,psa ,kota.To jest dobre i to polecam.Wrescie kosmetyki.Tu to juz mozna ksiazke napisac.Zastanawia mnie tylko jedno.Czy wy nie macie facetow????? Co im kupujecie ?
Mam wiec pytanie : jak powinien pachniec (czym) moj facet ? Jak go bym ubrała ? Piszcie dziewczyny moze czym sie zasugeruje
25 lipca 2014 13:06 / 2 osobom podoba się ten post
Orim ja mojemu prywatnemu kupuję koszulę ma ich tyle że przez miesiąc może nie prać :) oczywiście długi i krótki rękaw :) podkoszulek już nie chce bo tyle ich ma :) a co do zapachu zakupiłam raz tylko Dawid Beckham podobało mu się ale uwielbiam jak pachnie mi Acqua di gio i takie sobie sam kupuję :) on często mnie odwiedza więc razem jedziemy na zakupy i ostatnio zakupił 3 pary spodni kurtkę :) buty to już wiadomo w PL :) ale często kupuje zapach do samochodu wszelkie gąbki szmatki produkty do konserwacji jest zadowolony :)