Zakupy

16 października 2014 21:58 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra

Kusiciel mi tą myśl podsunął, zainspirował:)

W sumie już sama nie wiem, czy to będzie głos z nieba, czy podszepty szatana:)

To z nieba,żeby zrozumieć,że pieniądze rzecz nabyta.Mój syn kiedyś pieniądze zgubił i tak mnie natchnęło,po tym wydarzeniu,że mógł przecież ,za tą kasę coś sobie kupić:)
Ale on dalej jest oszczędny,a ja czasem zaszaleję.
Za to dzisiaj mi zameldował,czy bym mu się za perfumami nie rozejrzała,bo mu się skonczyły.Zrobię mu prezent ,chociaż chce mi zwrócić pieniądze.
Z firm produkujących torebki,to fajne modele mają w Liebeskind, Picard ,Fiorelli.
Picard to ma nawet podobne fasony do Korsa.

16 października 2014 22:00 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra

Korsa zegarki też są fajne, ale nie ocipiałam na tyle, żeby taką kasę na zegarek wydać:)

A ja ocipiałam i kupiłam młodszej córce gdy obroniła pracę magisterską na celująco! Należało jej się:)
16 października 2014 22:06
Wiesz - ale Kors to większy szpan:) Jakbym miała wydać dużo pieniędzy, to na Korsa:)

A z wydawaniem to też nie żałuję, tylko po prostu na torebkę to dla mnie za dużo.
Ostatnio bardziej niż rzeczy dla siebie, lubię kupować rzeczy do domu.

Wyszukałam fajne wianki niby na drzwi, ale kupię sobie taki na ścianę w korytarzu. Mam tam komodę i na niej wystawy tematyczne - wiosenne, letnie, jesienne, zimowe, świąteczne. I właśnie nad komodą w wystroju świątecznym bym go powiesiła.

Jeszcze nie wiem, na który się zdecyduję, ale na któryś z tych:

http://pl.dawanda.com/product/68408539-Wianek-BrownGold-Christmas

http://pl.dawanda.com/product/68408079-Wianek-Pachnace-Swieta

http://pl.dawanda.com/product/68533643-Wianek-Eco-Christmas

Ooo - kompletuję sobie też zastawę z Vielleroy&Boch, tania nie jest i jak mam wydać 300 euro na torebkę, to już za to kupię jakieś elementy kolekcji.
16 października 2014 22:07 / 1 osobie podoba się ten post
Ola55

A ja ocipiałam i kupiłam młodszej córce gdy obroniła pracę magisterską na celująco! Należało jej się:)

Komuś jest łatwiej kupić niż sobie:)

Też mamie chcę kupić, a ona nie chce. 
16 października 2014 22:09
wichurra

Mnie osobiście podobają się takie zegarki - akurat otworzyłam sobie stronę Roamera i widzę, że to naprawdę drogie i dobre zegarki są - szwajcarskie:) Nie wiedziałam, że takie cudo mam:)

http://www.swiss.com.pl/pl/produkt/10376/zegarek_meski_roamer_50783741_15_50.html

a jeżeli nie lubi bransoletek metalowych, to takie mi się podobają - bardzo eleganckie, ale to już chyba tylko do garnituru

http://www.swiss.com.pl/pl/produkt/10442/zegarek_meski_roamer_93783041_55_09.html

No to ładnie, ja z tą swoją kasą to się wysiliłam! W tej mojej kwocie to same jakieś takie cudaki.Przeciez to trzeba dwa razy tyle kasy żeby kupic coś ładniejszego. Buu..
16 października 2014 22:10
ja mam szwajcarski zegarek uz 10lat jest zajebisty kupiony w niemczech od duńczyka ktury rozprowadzal te zegarki taniej:)
16 października 2014 22:11
margaritka59

No to ładnie, ja z tą swoją kasą to się wysiliłam! W tej mojej kwocie to same jakieś takie cudaki.Przeciez to trzeba dwa razy tyle kasy żeby kupic coś ładniejszego. Buu..

Cicho!
Akurat taką strone otworzyłam, bo sama się zaciekawiłam swoim zegarkiem.
Ale przecież są dobre i ładne zegarki z innych firm.
Przynajmniej nie będzie go musiał całe życie nosić:P
16 października 2014 22:18
Przecież oni od kilkudziesięciu lat robili też sedesy i umywalki.
Ja tam wolę porelanę nową:)
A ta z Vielleroy bardzo mi się podoba - szlachetnie, elegancko wygląda, jest oszczędna w formie, bez wzorów w większości.
16 października 2014 22:21
Trzecia na bank i ewentualnie druga mi się podobają.Ale ogólnie zdjęcia nie oddają ich uroku. 
Jak się wejdzie do sklepu, to one wszystkie są takie piękne.
Jak na ulicy widzę dziewczynę z tą torebką, to też z daleka się rzuca w oczy. 

16 października 2014 22:21
kasia63

W sklepach markowych jubilerskich typu KRUK czy APART można kupic bon podarunkowy na okreslona kwotę-ja bym kupiła i synowi podarowała.Sam sobie wybierze zegarek czy cos innego co mu sie spodoba. 

Też fajny pomysł, ale tej mój synek to taki trochę... nie wiem jak to nazwać. On przykłada dużą wagę do tej całej otoczki przezentu , żeby trochę się wysilić, sprawić niespodziankę. Może przemyślę jeszcze jakiś oryginalny sposób dostarczenia tego bonu, bo ja nie bedę z nim na te Urodziny.
16 października 2014 22:27 / 2 osobom podoba się ten post
Też mam inną zastawę - nawet 2 inne:)
Ale mam kaprys na tą właśnie jeszcze.

A ja takich wianków nie umiem robić:(
Nie mam talentów plastycznych, czy manualnych niestety:(

Cóż ja Ci mogę doradzić - może podróże?
A na pewno nie masz X-boxa:) z funkcją kinect - do wspólnych gier z mężem i do spalania kalorii:)

16 października 2014 22:27
pomyślałam tak samo o tych wiankach DDD::)))))
ale sobie myślę, e tam niech wichurrka kupi i pomysli, że my też takie lewe...::)))DDDD
bo ja takie też mogę zrobić

to jest żart! nie dosłownie
16 października 2014 22:30 / 1 osobie podoba się ten post
No dobra tej - jakbym się mocno postarała i wzięła zdjęcie na wzór, to pewnie też bym zrobiła. W końcu to nie może być aż takie trudne:) Ale taki ładny jak na zdjęciu to by mi na bank nie wyszedł:)

Ale dziękuję Ci Aga za delikatność i chęć niezaniżenia mojego poczucia własnej wartości.
Andrea już taka delikatna nie jest:P
16 października 2014 22:33
wichurra

No dobra tej - jakbym się mocno postarała i wzięła zdjęcie na wzór, to pewnie też bym zrobiła. W końcu to nie może być aż takie trudne:) Ale taki ładny jak na zdjęciu to by mi na bank nie wyszedł:)

Ale dziękuję Ci Aga za delikatność i chęć niezaniżenia mojego poczucia własnej wartości.

A to " tej " to tak po waszemu? Gdzieś już sie z tym spotkałam .
16 października 2014 22:33
wichurra

ale Twój to byłby Twój !
przejdź się do kwiaciarni, pasmanterii, poszukaj dodatków, takich. które będą ci pasowały
zrobisz, dasz radę :))