Co dzisiaj gotujesz na obiad? 20

30 stycznia 2025 10:23 / 1 osobie podoba się ten post
Już wspominałem w powitajkach, że u mnie dzisiaj rosół. Zapomniałem, że mamy na to osobny wątek. Tak czy owak najbardziej lubię gdy się dłuuuugo gotuje. Jest wtedy bardziej aromatyczny 
30 stycznia 2025 10:28 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko

Dzisiaj rybka panierowania, ziemniaki tłuczone + surówka z kiszonej kapusty 
Będzie rozpusta :mniam:

Oj,będzie . Tutaj nie ma polskiego sklepu,nie ma więc polskiej,kiszonej kapusty. Ta Polska,w słoiku z Rewe nie nadaje się na naszą pyszną surówkę,której do rybki brakuje mi bardzo. Dzisiaj ,jak nic nie stanie na przeszkodzie ,idziemy do greckiej.
30 stycznia 2025 10:33 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Oj,będzie :mniam:. Tutaj nie ma polskiego sklepu,nie ma więc polskiej,kiszonej kapusty. Ta Polska,w słoiku z Rewe nie nadaje się na naszą pyszną surówkę,której do rybki brakuje mi bardzo. Dzisiaj ,jak nic nie stanie na przeszkodzie ,idziemy do greckiej.

Sama zakiś w słoiku .
30 stycznia 2025 10:40 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko

Sama zakiś w słoiku .

No,gupia kobieta ze mnie,nie pomyślałam o tym . I jeszcze coś,chyba nie umiem,nigdy nie kisiłam kapusty,taka gospodyni ze mnie . A ile ona musi stać,żeby była smaczna ? Podpowiedz,plisss,jak mam ją zrobić ,bo z YouTube,to nigdy nie wiadomo,czy ci co pokazują swoje przepisy ,sami by je zjedli 
30 stycznia 2025 13:51 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

No,gupia kobieta ze mnie,nie pomyślałam o tym :nerwowa1:. I jeszcze coś,chyba nie umiem,nigdy nie kisiłam kapusty,taka gospodyni ze mnie :-). A ile ona musi stać,żeby była smaczna ? Podpowiedz,plisss,jak mam ją zrobić ,bo z YouTube,to nigdy nie wiadomo,czy ci co pokazują swoje przepisy ,sami by je zjedli :lol1:

Nie przesadzaj Gusiu 
W YouTube masz przepis 
Jakby coś to pisz .Ja mam swój przepis ,smaczna wychodzi .

30 stycznia 2025 14:02 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko

Nie przesadzaj Gusiu :-)
W YouTube masz przepis 
Jakby coś to pisz .Ja mam swój przepis ,smaczna wychodzi .

Dawaj go nam tutaj ,w przepisach. Może nie tylko ja skorzystam. Niech się kapusta kisi,kiszonki to jest to,czego nam trzeba. Nie kiś przepisu tylko dla siebie,wolę sprawdzone ,wtedy wiem,że będzie smacznie 
30 stycznia 2025 14:25 / 2 osobom podoba się ten post
Dojadę i wezmę się za kolację. Chyba to z gazety migrosowej zrobię. Mam wszystkie składniki. 
W ostatnim numerze byly interesujące przepisy. 
Np. Kapusta włoska nadziewana soczewicą. Ten też muszę wypróbować. 
30 stycznia 2025 14:42 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Dojadę i wezmę się za kolację. Chyba to z gazety migrosowej zrobię. Mam wszystkie składniki. 

Brzmi smakowicie. Jak wypróbujesz,to wrzuć proszę przepis . Ja wypróbowałam przepis na Bohnen-Buletten z gazetki z Rewe. Mnie smakowały,inni też zjedli z apetytem. Zrobię fotkę i wstawię w przepisach.
30 stycznia 2025 14:58 / 1 osobie podoba się ten post
U mnie dziś soczewk warzywny i sałatka owocowa,PDP zupka pomidorowa i sałatka owocowa
30 stycznia 2025 15:01 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Soczewica czerwona ,czy zielona? Ja robiłam golabki z Gaszyński gryczanej niepalonej z warzywami i grzybami
30 stycznia 2025 19:59 / 2 osobom podoba się ten post
Mamuelo, soczewica zielona jak podaja w przepisie. Wrzucę wam teraz, bo dzis robiłam jagnięcinę z pistacjami według pierwszego przepisu, który gdzies zostawilam w powitajkach. 
Kolacja wyszła pyszna, zjedlismy ze smakiem. Jogurt z dodatkiem mięty swietnie się kompomuje z delikatnym mięsem.
A tu zdjęcie z gazety z przepisem na kapustę . Nic się nie stanie jeśli kto inny wypróbuje- chyba nie wybuchnie :)
30 stycznia 2025 20:01 / 2 osobom podoba się ten post
Mam nadzieję , ze tekst czytelny- jesli nie dajcie znac-cos z tym zrobię. 
30 stycznia 2025 20:36 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Mam nadzieję , ze tekst czytelny- jesli nie dajcie znac-cos z tym zrobię. 

Troszke mogła bys poprawic jak na moje 
30 stycznia 2025 21:23 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Mamuelo, soczewica zielona jak podaja w przepisie. Wrzucę wam teraz, bo dzis robiłam jagnięcinę z pistacjami według pierwszego przepisu, który gdzies zostawilam w powitajkach. 
Kolacja wyszła pyszna, zjedlismy ze smakiem. Jogurt z dodatkiem mięty swietnie się kompomuje z delikatnym mięsem.
A tu zdjęcie z gazety z przepisem na kapustę . Nic się nie stanie jeśli kto inny wypróbuje- chyba nie wybuchnie :)

Brzmi smakowicie . Ta halbrahm,to śmietana,jak dedukuję?. Ciekawie musi wyglądać ,nie da to typowe gołąbki a raczej taka większa rolada. Wolę czerwoną soczewicę od zielonej,ale wypróbuję w przyszłym tygodniu.
Wrzuc jeszcze proszę fotkę z tym Bärlauch-Hummusem
30 stycznia 2025 21:25
Zakręcona Mamuela

Soczewica czerwona ,czy zielona? Ja robiłam golabki z Gaszyński gryczanej niepalonej z warzywami i grzybami

Też kiedyś robiłam,ale przepis trochę był chyba nie teges,albo u mnie poszło coś nie tak,bo farsz się nie skleił i rozpadał