Co dzisiaj gotujesz na obiad? 20

05 lutego 2025 08:51 / 2 osobom podoba się ten post
Dzisiajsm żeberka wieprzowe do zrobienia .
Nie dodaje żadnych egzotycznych przypraw ,zrobię po polsku  Do tego będą ziemniaki tłuczone i surówka z kiszonej kapusty 
Mam nadzieję, że zapachniało polska kuchnia .
05 lutego 2025 09:13 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Dzisiajsm żeberka wieprzowe do zrobienia .
Nie dodaje żadnych egzotycznych przypraw ,zrobię po polsku  Do tego będą ziemniaki tłuczone i surówka z kiszonej kapusty 
Mam nadzieję, że zapachniało polska kuchnia .:mniam:

Zapachniało . Żeberka też najbardziej lubię takie zwyczajne,najpierw porządnie zrumienione a później duszone we własnym sosie.
U mnie dzisiaj pierś z kurczaka,zamarynowana w czosnku,wczoraj syn kupił u rzeźnika i przyniósł wieczorem. Bez panierki,taką gołą usmażę . Do tego sałata i ryż . Do ryżu lubię dodać trochę masła,kukurydzę albo groszek ,lepiej smakuje i nie taki nudny 😉
05 lutego 2025 13:08 / 1 osobie podoba się ten post
Już po obiadku .Żeberka super i jakoś przełknęłam chyba dlatego, że sporo surówki zjadłam .  Jednak wolę bezmięsne, po prostu lepiej się czuję jak nie jem mięsa .
Na jutro rybka i też surówka z kiszonki 
05 lutego 2025 14:34 / 2 osobom podoba się ten post
Dziś dla PDP był rosołek niemiecki, do tego budyn
A ja zupa buraczkowa na surowo i soczewki warzywny.

05 lutego 2025 14:54 / 2 osobom podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Dziś dla PDP był rosołek niemiecki, do tego budyn
A ja zupa buraczkowa na surowo i soczewki warzywny.:gotowanie:

Zupa buraczkowa na surowo? Nie znam. Napisz coś więcej o niej ,proszę 
05 lutego 2025 19:38 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

A ja proszę o te soczewki warzywne 

Tak bywa z tymi smarkaczami  piszesz jedno wychodzi drugie 
Swoje wpisy czytam i śmieje się skąd u mnie takie pomysły 

05 lutego 2025 20:22 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko

A ja proszę o te soczewki warzywne :lol3::lol3:

Tak bywa z tymi smarkaczami :-) piszesz jedno wychodzi drugie 

Ażżż,czepneła sie 
05 lutego 2025 20:30 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Nic specjalnego robie zakwas buraczany a później odlewam jak ju się zrobi.Znowu zalewam buraczkislona przegotowana woda zostawiam na dwa dni później bleduje doprawiam do smaku i zabieram śmietana z nerkowców ot i tyle
05 lutego 2025 20:35 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

A ja proszę o te soczewki warzywne :lol3::lol3:

Tak bywa z tymi smarkaczami :-) piszesz jedno wychodzi drugie 

Oj czepiasz się a sama wiesz jakie mogą błędy wyjść więc po co ta uwaga Aniu. Ale żeby było zabawniej proszę wyciskam łodygę selera,jedno jabłko marchewkę buraczki,ogórka pomidorka ups soczewka mi wypadła z okazji no i masz soczewki w soku warzywnym.A inna wersję też znam
05 lutego 2025 20:39 / 1 osobie podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Nic specjalnego robie zakwas buraczany a później odlewam jak ju się zrobi.Znowu zalewam buraczkislona przegotowana woda zostawiam na dwa dni później bleduje doprawiam do smaku i zabieram śmietana z nerkowców ot i tyle:yeah:

Aż tyle,a nie " ot i tyle". I jeszcze śmietana z nerkowców! Podziwiam. Naprawdę . Ja zbyt leniwa jestem,żeby sobie osobno gotować . Jak miałam podopieczną wegetariankę,to też wegetarianką byłam 😄.
Moj dzisiejszy ryż curry do kurczaka został przyjęty z entuzjazmem przez stołowników . Ja też porządną porcje wciągnęłam 
05 lutego 2025 20:42 / 1 osobie podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Oj czepiasz się a sama wiesz jakie mogą błędy wyjść więc po co ta uwaga Aniu. Ale żeby było zabawniej proszę wyciskam łodygę selera,jedno jabłko marchewkę buraczki,ogórka pomidorka ups soczewka mi wypadła z okazji no i masz soczewki w soku warzywnym.A inna wersję też znam:yo:

No właśnie Ania czepnęła się,żeby było zabawniej . I tak odbieraj nasze,czasami wyglądające na złośliwe uwagi. Nikt tutaj złośliwy na pewno nie jest 
05 lutego 2025 20:45 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Aż tyle,a nie " ot i tyle". I jeszcze śmietana z nerkowców! Podziwiam. Naprawdę . Ja zbyt leniwa jestem,żeby sobie osobno gotować . Jak miałam podopieczną wegetariankę,to też wegetarianką byłam 😄.
Moj dzisiejszy ryż curry do kurczaka został przyjęty z entuzjazmem przez stołowników . Ja też porządną porcje wciągnęłam :oczko1:

Gosiu to nie problem bo zakwas pije co dziennie pol szklanki,on się szybko robi.A to to warzywa kosma ryżowa kielkowana,albo kasza gryczana nie palona też kiełkuje do tego bukiet warzywny,awokado lub pieczarki jak chce mi się coś odmienić to kupuje frytki ze słodkich ziemniaków i gyrosa weganskiego lub sznycla weganskiego
05 lutego 2025 20:54
Gusia29

No właśnie Ania czepnęła się,żeby było zabawniej :-). I tak odbieraj nasze,czasami wyglądające na złośliwe uwagi. Nikt tutaj złośliwy na pewno nie jest :aniolki:

Ja znam to forum od dawna się nie udzielałam ale czasem wpadałam tak mniej więcej co dwa lata,i za błędy nie powinno się nikomu zwracać uwagi bo my nie w szkole tylko w pampersach siedzimy i nie ważne czy ktoś studia skończył czy nie jedziemy na tym samym wózku. Nie obrażam się obracam w żart bo po co robić z igła widły.
05 lutego 2025 20:54 / 1 osobie podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Gosiu to nie problem bo zakwas pije co dziennie pol szklanki,on się szybko robi.A to to warzywa kosma ryżowa kielkowana,albo kasza gryczana nie palona też kiełkuje do tego bukiet warzywny,awokado lub pieczarki jak chce mi się coś odmienić to kupuje frytki ze słodkich ziemniaków i gyrosa weganskiego lub sznycla weganskiego

No to jeszcze bardziej podziwiam . Czapki z głów 
05 lutego 2025 20:59 / 1 osobie podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Ja znam to forum od dawna się nie udzielałam ale czasem wpadałam tak mniej więcej co dwa lata,i za błędy nie powinno się nikomu zwracać uwagi bo my nie w szkole tylko w pampersach siedzimy i nie ważne czy ktoś studia skończył czy nie jedziemy na tym samym wózku. Nie obrażam się obracam w żart bo po co robić z igła widły.

Dokładnie tak 👍. Nie szukajmy wideł gdzie nawet igły nie ma . A tutaj,tak jak mówisz,dyplomem nie zaimponujesz ,doświadczeniem i wiedzą " opiekuńczą " już tak. Jest kilka osób ,które swoją wiedzą mi imponują . Nigdy nie myślę ,że się mądrzą ,tylko w razie potrzeby korzystam z ich rad . I nie tylko opiekunkowych . Kulinarnych,ogrodniczych czy tych,co to dziewczyny lubią najbardziej,czyli "beauty- owych "