Co dzisiaj gotujesz na obiad? 20

07 maja 2025 06:49 / 1 osobie podoba się ten post
Dziś będą ziemniaki smażone z jajkiem i jogurtA dla mnie sałatka warzywa 
07 maja 2025 10:41 / 2 osobom podoba się ten post
U mnie dzisiaj zupka ryżowa .
Miałam kawałek wolowinki rosolowej + warzywka + gałązka lubczyku + łyżka ryźu .
Na talerzu posypuję koperkiem .
09 maja 2025 11:52 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

U mnie dzisiaj zupka ryżowa .
Miałam kawałek wolowinki rosolowej + warzywka + gałązka lubczyku + łyżka ryźu .
Na talerzu posypuję koperkiem .:mniam::mniam::mniam:

Ooo,dziękuję za przypomnienie zupy ryżowej . Już chyba nawet mało pamiętam jej smak,tak dawno jej nie gotowałam ani nie jadłam . Zapisana do wykonania 
U mnie dzisiaj też zupa. Kremowa,zielona. Z brokułów,szpinaku i zielonego groszku. Akurat to miałam w szufladzie z warzywami w lodówce .Bee,mdła ? Wcale nie. Spory kawałek pora,sól,pieprz,sok z cytryny,świeża bazylia i czosnkowe grzanki robią swoje Po zupce odsmażę sobie jeszcze szare kluski kupione w dobrej garmażerce. No i od rana podjadam grzanki ze smarowidłami ,które zrobiłam wczoraj na kolację . Jedno z avocado i serka śmietankowego ,oczywiście mocno czosnkowe i świeże od soku z cytryny,drugie też mniamniusie . Jajka na twardo,ciecierzyca ze słoika,pomidory suszone,czosnek,trochę oleju z pomidorów ,ostra i wędzona papryka i...mogę jeść łyżką ,prosto ze słoiczka 
10 maja 2025 08:25 / 4 osobom podoba się ten post
Cannelloni + sałata z wszystkiego co się nadaje , muszę resztki zużyć. Zrobię więcej to zupy nie będę gotować 

W sobotę to jakiś większy apetyt ,  może dlatego, że w gromadzie to wszystko  smakuje 
11 maja 2025 09:52 / 4 osobom podoba się ten post
Resztę cannelloni odgrzalam i zjadłam na śniadanie , oszczędzam 
.
Mam surowy boczek wędzony  i to będzie obiad .  

Młode ziemniaczki w całości ugotowane ( małe ) polewam usmażonymi boczkiem z cebulką + śmietanka + koperek . Taki lekki sosik  .Robię dodatkowo dla mięsożernych czipsy. boczkowe .Zrobię sałatę tylko z winegretem , żeby było trochę lżej w żołądku 
Miska truskawek już naszych polskich na deser .
11 maja 2025 10:09 / 5 osobom podoba się ten post
Ja dziś robię na obiad sznycle wieprzowe z ziemniakami gotowe tylko podpiec i sałata lodowa z dressingiem. Na deser kiwi i banan.
11 maja 2025 10:37 / 4 osobom podoba się ten post
U mnie dziś ziemniaczki ,szparagi, szynka ich do tego dla PDP, ja bez szynki,no i sos hollandise,ja sobie kupiłam vege,a pdp normalny
11 maja 2025 17:47 / 3 osobom podoba się ten post
Obiad miałam pyszny.Łosoś pieczony we folii aluminiowej,przyprawiony solą,pieprzem i koperkiem.Do tego ziemniaki purre, oczywiście posypane koperkiem i mizerią.No,a wieczorem wzniosłam się na kulinarne wyżyny i ugotowałam sobie kluski ziemniaczane z kiszoną kapustą,poezja.Moje kubki smakowe były przeszczęśliwe.Popatrzcie i pooblizujcie się 🤣😂😅
13 maja 2025 07:34 / 2 osobom podoba się ten post
Ja dziś zrobię rybke ,ziemniaki,i surówka z sałaty żebyśmy miały jednakowe i do tego jogurt dldpdp muszę więcej rybka robić bo coś mięsa nie może pogryźć pdp pomimo że się prawie rozlatujeAle rybka pyszna będzie jadla
13 maja 2025 09:43 / 4 osobom podoba się ten post
Dzisiaj idę na łatwiznę,wyciągam obiad cateringowy a przy okazji zmiksuje trochę dla Hannelore. Wczoraj nakupowałam Jej świeżych owoców, też zmiksowałam i będę miała jako deser z jogurtem greckim.A dla mnie Lody Straciattela
14 maja 2025 09:26 / 1 osobie podoba się ten post
Wczoraj kupiłam kaszankę może uda mi się zjeść 
Zrobię smażona w całości z cebulką albo ja upiekę 
Młode ziemniaczki z maselkiem i koperkiem  do tego małosolny, bo jutro już nie będzie małosolny . 
14 maja 2025 17:59
Zaraz się zabieram za przyrządzanie gulaszu wg oryginalnej węgierskiej receptury  Do tego węgierskie kluseczki. Gulasz wymaga wyczucia , bo to też jest inny niż ten modyfikowany , a reszta pryszcz. Kluski, makarony robie z zamkniętymi oczami