Co dzisiaj gotujesz na obiad? 20

28 kwietnia 2025 16:21
Rosołek se zrobiłam. Jedno udko i kawałek kaczki wzięłam i makaron.  Kupny bo jajek nie miałam.😜☹️ Zawsze staram się robić swój. Jutro będzie pomidorówka na rosole. 😋😋😋 Dziś na wieczór Udko sobie upiekę z ziemniakami w Aifajer plus mizeria bo przywiozłam sobie ogórka i jogurt. Mniam. 😋
29 kwietnia 2025 07:41 / 2 osobom podoba się ten post
Dziś moja ulubiona pomidorowa z wczorajszego rosołu i jak będę głodna jeszcze to bigos mam w zamrażarce , który mi mąż zostawił 😁 plus ziemniaki. 
29 kwietnia 2025 12:40 / 3 osobom podoba się ten post
Dzisiaj mam ochotę na botwinkę. Nie wiem jeszcze,czy zrobię zupę botwinkową z ziemniakami w środku,czy osobno tłuczone ziemniaki z okrasą albo smażone na patelni i do tego ta pyszna zupka . Naszła mnie ochota na gotowanie ,chyba kupię młodą kapustkę i zrobię zasmażaną. Ugotuję wszystkiego więcej ,zamknę gorące do słoików ,postawię je na głowie do ostygnięcia i schowam w lodówce . Będę miała jedzonko na trzy dni 
29 kwietnia 2025 13:34 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Dzisiaj mam ochotę na botwinkę. Nie wiem jeszcze,czy zrobię zupę botwinkową z ziemniakami w środku,czy osobno tłuczone ziemniaki z okrasą albo smażone na patelni i do tego ta pyszna zupka:mniam: . Naszła mnie ochota na gotowanie ,chyba kupię młodą kapustkę i zrobię zasmażaną. Ugotuję wszystkiego więcej ,zamknę gorące do słoików ,postawię je na głowie do ostygnięcia i schowam w lodówce . Będę miała jedzonko na trzy dni :-)

Ale pyszne plany 😋, tak jak sama nie przepadam za botwinką, toż mnie zaciekawiłaś i zainspirowałaś do przygotowania słoików ❤️.
29 kwietnia 2025 15:00 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Dzisiaj mam ochotę na botwinkę. Nie wiem jeszcze,czy zrobię zupę botwinkową z ziemniakami w środku,czy osobno tłuczone ziemniaki z okrasą albo smażone na patelni i do tego ta pyszna zupka:mniam: . Naszła mnie ochota na gotowanie ,chyba kupię młodą kapustkę i zrobię zasmażaną. Ugotuję wszystkiego więcej ,zamknę gorące do słoików ,postawię je na głowie do ostygnięcia i schowam w lodówce . Będę miała jedzonko na trzy dni :-)

A znacie młoda kapustne zasmażana ale ze śmietaną i koperkiem. ? W tym regionie co ja mieszkam taka się robi i chyba na 1 maja sobie zrobię. Mniam. Mniam. 😋😋😋