Co dzisiaj gotujesz na obiad? 20

07 września 2025 09:37 / 3 osobom podoba się ten post
Tak niedzielne dzisiaj u nas🌻
Rosół indyczy z lubczykiem , udka z piekarnika w formie , zielona fasolka dla mnie , dla Margaretki kalafior 
08 września 2025 07:57 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

A jak smakuje ten sznycel ?
Mnie w domu wyśmiali jak powiedziałam, że będzie śledzik w śmietanie . Ja z chęcią bym taki zjadła . Jutro zrobię śledzika nie będzie domowych  oporow .

Dla mnie przypomina smak drobiu mi odpowiada i raz tygodniu robie kupuje oczywiście gotowe,ale muszę sie kiedyś zebrać i zrobić po swojemu bo co prawda panierka mi nie do końca pasuje,ale tu w pracy nie będę  kombinować bo brak sprzętu. Spróbuj chociaż raz pdp mięsa wypluwała bo ciężko przeżuć a te wcina ,a ja juz od dawna je kupuje i robie sobie
08 września 2025 10:02 / 2 osobom podoba się ten post
Zupę mam jarzynowa z zamrażarki. Chętnie zjem coś ciepłego przed wyjazdem. 
08 września 2025 10:22 / 2 osobom podoba się ten post
Tak poniedzielnie , zupa pomidorowa i pozostałe resztki 
08 września 2025 10:52 / 4 osobom podoba się ten post
Końcówka zupy pomidorowej z lanymi kluseczkami.
08 września 2025 11:22 / 4 osobom podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Dla mnie przypomina smak drobiu mi odpowiada i raz tygodniu robie kupuje oczywiście gotowe,ale muszę sie kiedyś zebrać i zrobić po swojemu bo co prawda panierka mi nie do końca pasuje,ale tu w pracy nie będę  kombinować bo brak sprzętu. Spróbuj chociaż raz pdp mięsa wypluwała bo ciężko przeżuć a te wcina ,a ja juz od dawna je kupuje i robie sobie:-)

Ja ani weganka ani wegetarianka. Nie kupuje gotowców , przetworów w puszkach czy słoikach . Dlatego w życiu zgagi nie miałam , ani żadnych problemów  z przewodem pokarmowym. Mięsa nie jem prawie wcale oprócz boczku , żeberek wieprzowych czy wątróbki 
Boczek częściej, wątróbka może raz w m-cu  żeberka też . Wędlin też nie jem . Warzywa , ryby , strączkowe i nabiał .Owoce też ale rodzime. Gdybym odzwyczaiła się od ziemniaków to by było dobrze .Niestety pyry , kartofle, ziemniaki , grule bardzo lubię pod każdą postacią . 
08 września 2025 11:42 / 6 osobom podoba się ten post
Warzywny misz.- masz  .
Wszystko z mojego tarasu .Mam teraz piękny młody koperek, pachnący niczym dobre perfumy .
08 września 2025 13:43 / 6 osobom podoba się ten post
Ja miałam dzisiaj makaron z pieczarkowym sosem,b.lubię a pdp mówi że nie za bardzo lubi grzyby. Następnym razem dla niej zrobię spagetti bo pomidory lubi a ja natomiast nie lubię pomidorów 🍅 ani keczapu.Za to zupę pomidorową lubię no i używam przecieru do do różnych posiłków. Śmieszne co nie  jednak prawdziwe.Moja mama i mój brat też nie jedli pomidorów,widocznie mam to po mamie .A moje wnuczki dziewczyny co prawie nic nie lubieją,takie fusytki tylko mięcho i też nie każde.Znam nawet takich co gotują zypę na żeberkach a mięso wyrzucają nosz przecież to grzech,żeberka są takie dobre😋
08 września 2025 14:18 / 4 osobom podoba się ten post
Ja dzisiaj obiad zrobiłam w jednej, dużej, głębokiej patelni. Misz-masz jak u Mleczko 😃
Mięso z piersi kurczaka,ziemniaki,cebula,papryka,pomidory,passata, groszek cukrowy i trochę śmietanki.Na końcu wrzuciłam małą torebkę świeżego szpinaku . Specjalnie danie, które można odgrzać. Ja i seniorka już zjadłyśmy,senior jeszcze w biurze przy komputerze pracuje. Przez ten tygodniowy pobyt w klinice,nazbierało mi się zaległości ☹️i teraz nadrabia.Jeslu usłyszę że schodzi na dół,to też zejdę,odgrzeję i podam. Jak nie,to sam podgrzeje sobie w mikrofalówce .

08 września 2025 14:27 / 3 osobom podoba się ten post
Nie mieszam na talerzu bo i tam lubię porzadek :) Zaraz zabieram się za polędwicę dorszową , do tego roszponka i pomidorki koktajlowe z mojego ogródka . Frytki z batatów. Kluchy , kluseczki ograniczam bo i nie przepadam i mi szkodzą :)
09 września 2025 07:41 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Ja ani weganka ani wegetarianka. Nie kupuje gotowców , przetworów w puszkach czy słoikach . Dlatego w życiu zgagi nie miałam , ani żadnych problemów  z przewodem pokarmowym. Mięsa nie jem prawie wcale oprócz boczku , żeberek wieprzowych czy wątróbki 
Boczek częściej, wątróbka może raz w m-cu  żeberka też . Wędlin też nie jem . Warzywa , ryby , strączkowe i nabiał .Owoce też ale rodzime. Gdybym odzwyczaiła się od ziemniaków to by było dobrze .Niestety pyry , kartofle, ziemniaki , grule bardzo lubię pod każdą postacią . :mniam:

Dlatego ja wolę słodkie ziemniaki,lub frytki, no mnie akurat skusiły te kotlety weganskie no i pdp pomimo ze to przetwarzane i wiem ze to nie powinnam jeść muszę mauczyc sie robić coś innego po swojemu chociaż bardzlubie kotlety z kaszy gryczanej z dodatkiem soczewicy i robię sama,przetwory tez robie,ale czasem przecier kupię czy owoce ze sloika
09 września 2025 09:01 / 3 osobom podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Dlatego ja wolę słodkie ziemniaki,lub frytki, no mnie akurat skusiły te kotlety weganskie no i pdp pomimo ze to przetwarzane i wiem ze to nie powinnam jeść muszę mauczyc sie robić coś innego po swojemu chociaż bardzlubie kotlety z kaszy gryczanej z dodatkiem soczewicy i robię sama,przetwory tez robie,ale czasem przecier kupię czy owoce ze sloika

Sytuacja zmusza do spożywania tego co w zasięgu ręki .Zwłaszcza na wyjeździe. W domu mam tą możliwość  - marudzenia .Właśnie wybieram się na targ po malutkie ziemniaczki 
A na obiad mam kaszę jęczmienną z czymś . Jeszcze nie wiem z czym 
09 września 2025 09:29 / 2 osobom podoba się ten post
Zaraz zabieram się za krojenie porów i ziemniaków . Dzisiaj zupka kremowa,ziemniaczano porowa. Z wkładką . Pokroję w plasterki te niemieckie mettenden,i krociótko podsmażę. Takie to i ja zjem,nie lubię niemieckich parówek 
09 września 2025 10:00 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Zaraz zabieram się za krojenie porów i ziemniaków . Dzisiaj zupka kremowa,ziemniaczano porowa. Z wkładką :-). Pokroję w plasterki te niemieckie mettenden,i krociótko podsmażę. Takie to i ja zjem,nie lubię niemieckich parówek 

Prawdziwa zupa porowozuemniaczana jest z dobrym mielonym  to już za dużo było dla mnie . Jeszcze serem się posypywali . 
Chyba bez ziemniaków była 
09 września 2025 10:00 / 1 osobie podoba się ten post
Coś kupię na mieście