Ziemniaki tłuczone,sznycle z indyka i sałata z winegretem. Rzymską wczoraj kupiłam,bo dłużej świeżość zachowuje :oczko:.
Ziemniaki tłuczone,sznycle z indyka i sałata z winegretem. Rzymską wczoraj kupiłam,bo dłużej świeżość zachowuje :oczko:.
Dzisiaj wyjęłam z zamrażarki zupę solankę .Później może parę placków kartoflanych usmaze ,, bo coś chodzą za mną :lol3:.
Ryba , dorsz , kalafior z sosem holenderskim, sałatą dla mnie :gotowanie:
U mnie też miały być polędwiczki z dorsza,ale nie znalazłam ,dlatego łosoś :-(. Już zjedzone,zmywarka pracuje. Ależ to było sycące danie. Niby tylko trochę zjadłam a czuję się jak po porcji dla ciężko pracującego rolnika :oczko:
Ja nie przepadam za łososiem , kupuje na zmianę dorsza , pstrąga i czasem tuńczyka . Jeszcze flądra , ale to dla mnie tylko . Margaretka jak ochłodzi nie lubi śledzi😊 bo zimne.
Słyszałam już kilka razy o tej solance,ale nigdy nie gotowałam ani nie jadłam . Możesz coś więcej o niej napisać?.
U nas dzisiaj łosoś w sosie curry z makaronem wstążki . To dla seniora i dla mnie. Seniorka ryb nie lubi,zapachu smażonej ryby nie znosi,to dostanie ziemniaki z resztą środowego gulaszu. Dopowiem,że gulasz wyszedł 5/5 gwiazdek :-). Naprawdę,żaden węgierski ,żadnych warzyw tylko cebula szalotka,trochę koncentratu,sól,pieprz,majeranek,porządny szlus primitiwo i dobry bulion wołowy . Jami jami :mniam:
Już kilkakrotnie podawałam przepis na forum . Jest też przepis w necie .Zupa warta polecenia, jest bardzo smaczna .
Dzisiaj filet z kaczki ziemniaki tłuczone z koperkiem. Fasolka szparagowa tyczkowa , zielona szeroka bez lykowa .Wczoraj sąsiadka mi przyniosła i to dość sporo
Ja natomiast zrewanżowałam się jabłkami już obranymi jako wsad do słoików
U nas kwitnie handel wymienny między sąsiadami .
A ja właśnie zrobiłam Geschnetzeltes z kurczaka w sosie śmietanowo pieczarkowym:mniam:. Śmietana oczywiście Rama zum Kochem ze względu na seniora. Do tego Eierspätzle (gotowiec :oczko:).
Juz wiem czemu senior nie może jeść produktów mlecznych. Rozkminiłam leki,które bierze,i jeden z nich je wyklucza. Dobrze że są zamienniki :-)
Tej Ramy do gotowania to ja się boje :chaplin: czytałaś skład?
Może lepiej zamaczyc?
Czytałam,ale są do niej przyzwyczajeni. Jajestem tutaj tylko kilka tygodni,mooożeee kiedyś jeszcze wpadnę na krótki czas,nie chcę więc za dużo zmieniać . Jak wróci stała opiekunka to i tak będzie jej używała .
Czytałam,ale są do niej przyzwyczajeni. Jajestem tutaj tylko kilka tygodni,mooożeee kiedyś jeszcze wpadnę na krótki czas,nie chcę więc za dużo zmieniać . Jak wróci stała opiekunka to i tak będzie jej używała .