Co dzisiaj gotujesz na obiad? 20

22 grudnia 2025 10:18 / 1 osobie podoba się ten post
Nie gotuje nic ani dzisiaj , ani jutro a w wigilię wcale .Chce, żeby wszyscy zgłodnieli i do Wigilii.zasiedli z apetytem  . To taki niby post . posiłkuje się jajkami i jakąś sałatka . 
Co to za przyjemność zjeść kotleta a potem zasiąść do Wigilii . 
Oczywiście każdy u siebie rządzi . 
22 grudnia 2025 11:13 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Nie gotuje nic ani dzisiaj , ani jutro a w wigilię wcale .Chce, żeby wszyscy zgłodnieli i do Wigilii.zasiedli z apetytem  :mniam:. To taki niby post . posiłkuje się jajkami i jakąś sałatka . 
Co to za przyjemność zjeść kotleta a potem zasiąść do Wigilii . 
Oczywiście każdy u siebie rządzi . 

W wigilię kotleta nie jesz a i tak gotując próbujesz i tak dzień zleci. Ja dziś zupę lekka z ryżem dla siebie bo niestety wirus grypy żołądkowej nie odpuszcza a mąż ma kaszankę od tesciowej. Póki co on zdrowy. 
22 grudnia 2025 11:35 / 1 osobie podoba się ten post
Rosół z kaczki 
We wigilię może ugotuje sobie zupę rynbą? 
22 grudnia 2025 20:20
Dusia1978

W wigilię kotleta nie jesz a i tak gotując próbujesz i tak dzień zleci. Ja dziś zupę lekka z ryżem dla siebie bo niestety wirus grypy żołądkowej nie odpuszcza a mąż ma kaszankę od tesciowej. Póki co on zdrowy. 

Tradycja nie zaleca dań mięsnych, ale kotleta można ze wszystkiego zrobić Kasza manna się nada, czy tam inna substancja nadająca się do recyklingu :)))
22 grudnia 2025 21:51 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Tradycja nie zaleca dań mięsnych, ale kotleta można ze wszystkiego zrobić Kasza manna się nada, czy tam inna substancja nadająca się do recyklingu :)))

Mnie to chyba zupa regeneracyjna się jedynie przyda. Taka co ja jedzą w szpitalu po operacjach. Od czwartku trzyma mnie grypa żołądkowa więc wszystko i tak obraca się w ....🙈 . Nawet po herbacie muszę mieć do toalety. Może to Rakowski? Salmonella?  Gorączki nie mam ale te żyletki w brzuchu to jest okropne. 
23 grudnia 2025 09:09 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Mnie to chyba zupa regeneracyjna się jedynie przyda. Taka co ja jedzą w szpitalu po operacjach. Od czwartku trzyma mnie grypa żołądkowa więc wszystko i tak obraca się w ....🙈 . Nawet po herbacie muszę mieć do toalety. Może to Rakowski? Salmonella?  Gorączki nie mam ale te żyletki w brzuchu to jest okropne. 

Warto robic czasem biochemie, zwlaszcza jak juz sie przekroczy czterdziestke. Niekoniecznie to musi byc rak, infekcja tez nie. Dobrze wiedziec co w trawie piszczy . Może wątroba juz słabiej pracuje z jakiejs przyczyny? Moze trzustka? Jak po dietce sie wyciszy, a i głodówka jest dobra w takich wypadkach, to pamiętaj o badaniach- jesli taki stan męczy Cię dalej - to lepiej do lekarza zawitac, tym bardziej , że wolne dni przed nami. 
23 grudnia 2025 10:46 / 1 osobie podoba się ten post
Zupa z porów 
29 grudnia 2025 10:36 / 1 osobie podoba się ten post
Dusia1978

Nie koniecznie wigilię miałam na uwadze . Wigilia postna , to już tradycja ..

29 grudnia 2025 10:40 / 1 osobie podoba się ten post
Biały barszcz utłuczone ziemniaki że skwarkami , kompot z suszu .. 
29 grudnia 2025 10:57 / 2 osobom podoba się ten post
Coś na mieście 
29 grudnia 2025 11:17 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

Coś na mieście :-)

Ja jednak preferuje posiłki w domu . Jak jestem sama też gotuje .
A co tam u Gusi ? , jeszcze się gości pewnie .
29 grudnia 2025 11:33 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Ja jednak preferuje posiłki w domu . Jak jestem sama też gotuje .
A co tam u Gusi ? , jeszcze się gości pewnie .

Ja też lubię gotować tylko dla siebie , ale i na mieście zjem chętnie . 
O 12 jedziemy. 
29 grudnia 2025 11:59
Zupa pomidorowa, gęsta, kwaśna na wczorajszym rosole. Ja taka uwielbiam. 😋😋😋
29 grudnia 2025 21:53 / 1 osobie podoba się ten post
Dopiero wieczorem skusiłam się na jarmarku na pampuchy na parze , Dampfnudeln.
Paskudztwo , sos marny , tylko wiśnie były dobre . Ćwierć zjadłam . 
31 grudnia 2025 08:57
W sumie to na wieczór już zrobiłam gyrosa. Barszczyk czerwony już pyka do krokietów. Pizza będzie ale taka starodawna na grubym cieście i pomidorki z mozzarellą. Mamy śledzie i wędlinę. 
Smażę też dziś faworki bo to takie karnawałowe ciastko jest. 😋😋😋