Co dzisiaj gotujesz na obiad? 20

12 stycznia 2026 11:01 / 2 osobom podoba się ten post
Klasyczny kotlet z ziemakami i sałatką 
13 stycznia 2026 10:23 / 2 osobom podoba się ten post
U mnie wczorajszy ,bo nie poszedł 😆 .Dodatkowo piekę drożdżowe z rabarbarem  . Wczoraj użyłam do; obiadu kapusty kiszonej , która sama  zrobiłam . Jest bardzo smaczna dodałam  papryczkę ostra  , tę bardzo ostra i czarnuszkę. To w ramach eksperymentu . Kisze  w słoiku jakby nie wyszła to sama bym zjadła bo ja lubię na ostro . To efekt współpracy z Arabami . Przyzwyczaiłam się i tak też robię . 

Teraz liczę płatki śniegu , pada taki jak w bajce .
13 stycznia 2026 15:35 / 2 osobom podoba się ten post
Drożdżówka wyszła super .Upiekłam z rabarbarem i kruszonką 
Tak na bogato  już zjadłam kawałek i sąsiadkę poczęstowałem na wynos 
Ona mi jabłka i orzechy jesienią przynosiła to chociaż ciastem się zrewanżuje .
15 stycznia 2026 10:59 / 2 osobom podoba się ten post
Rosołek z kluskami z kaszy manny i placki ziemniaczane .
Do placków dorobię twarożek ze szczypiorkiem 
I to tyle.
16 stycznia 2026 18:39 / 1 osobie podoba się ten post
Byliśmy na obiedzie u rodziny podopiecznej. Przepyszny makaron z sosem pomidorowym i krewetkami.
17 stycznia 2026 08:20
Wczoraj zaprawiłam skrzydełka drobiowe i chyba zjem . Często tak bywa że robię mięso a potem nie jem , choć nie narzekam, że się marnuje . 

Lubię ziemniaki pod każdą postacią i nic na to nie poradzę. Jutro zrobię faszerowane mięsem mielonym i pieczarkami .Chleb też lubię i sama piekę. od jakiegoś czasu ograniczyłam spożycie do jednej kromki dziennie . Nie wiem jak długo wytrzymam w postanowieniu żeglarza jak piekę i aromat się unosi w całym domu .

17 stycznia 2026 17:24
Detoks od węglowodanów, aby na starość Alzheimer nie dopadł 
Gulasz wołowy z dużą ilością cukinii, sałata i ryż z kalafiora do tego. 
19 stycznia 2026 11:25
Obiad kombinowany .
Pomidorowa , wiadomo dlaczego w poniedziałek ..Ziemniaki tłuczone z mięskiem i surówką z kiszonej kapusty .

Nie mam  żadnej sałaty, muszę do miasta skoczyć i coś dokupić . Lubię rzymska i Pekinie  Pomidorów teraz nie jem., ale pije sok pomidorowy . Sama latem robiłam ze swoich pomidorów .