Pomocy - kręgosłup

06 maja 2013 18:43
Magdalena_k - jak masz coś rozkurczowego ,nospe albo spasmalgon to weź-rozkurczy mięśnie prążkowane,nie zaszkodzi na pewno 1-2 tabletki a może mniej będzie bolało.
06 maja 2013 19:01
nmam nadzieje ze mi sie uda musialabym troszke tu wytrzymac ale jak nie dam rady trudno....pojade do domku plany mi to strasznie pokrzyzuje ale co robic zdrowie tylko jedno i najwazniejsze....no-spe forte wzielam.....moze teraz na raz wszystko zaczyna dzialac
06 maja 2013 19:16
Wyglada na hexensuchss, z tydzien poboli i przejdzie, chyba ze pojdziesz na zastrzyk, maja tu takie skuteczne ze ho, ho!

Nie nadziebilas sie? Nie pucowalas okien w przeciagu?
06 maja 2013 19:43
margolcia

Wyglada na hexensuchss, z tydzien poboli i przejdzie, chyba ze pojdziesz na zastrzyk, maja tu takie skuteczne ze ho, ho!

Nie nadziebilas sie? Nie pucowalas okien w przeciagu?

no nie wlasnie od soboty zaczelo pobolewac a dzisiaj juz tragedia, a do okien sa ludzie hahahaha
06 maja 2013 19:43
Kurcze mnie tak złapało w styczniu jak tu byłam ,zapomniałam wziąść Diclofenak i tak się męczyłam 2 tygodnie poskręcana dwa opakowania końskiej maści w siebie wtarłam nie robiłam gwałtownych ruchów wygrzewałam i przeszło dzięki Bogu spałam bez poduszki pod głową:))Teraz już zawsze biore diclofenak i tramal w kroplach wrazie W
06 maja 2013 19:45
Magdalena a twój podopieczny nie ma czasem Voltarenu to też działa pij magnez i wapno:))
06 maja 2013 19:46
tez mialam wziasc.....skleroza nie boli,dobrze ze koordynatorka w porzadku podrzuci cos i jest zawsze w trakcie potrzeby ....
06 maja 2013 19:47
fiona

Magdalena a twój podopieczny nie ma czasem Voltarenu to też działa pij magnez i wapno:))

tak ma ale ani Voltaren ani Naproxen przywieziony z domku nie dzialaja,podusia ciepla i siedze owinelam sie bluza zeby cieplo bylo...
06 maja 2013 19:53
Ale bierz te leki bo one działają przeciw zapalnie mniej przeciw bólowo one leczą usuwając zapalenie ich działanie następuje po około 3 dniach :)))
06 maja 2013 19:54
bede brala napewno .....
06 maja 2013 20:05
Któraś z dziewczyn proponowała ketonal jest on właściwie typowo przeciwreumatyczny ale dobrze działa -uwaga wieksze ilości szkodzą wątrobie dobra Jest również maść keotnal . Lepiej działa na mnie niż voltaren. Życzę spokojnej i bezbolesnej nocy.
06 maja 2013 20:30
Mnie rwa kulszowa łapie 3/4 razy w roku od dwóch lat przez moją nadgorliwość :))) Szanujcie dziewczyny kręgosłup :))
06 maja 2013 21:12
Mnie też kiedyś rwa kulszowa dopadła,musiałam swoje odlezeć,oprócz tabletek przeciwbólowych smarowałam się rozgrzewającą maścią.Całe szczęscie przyczyna nie była poważna,ale zawsze nalezy mieć na względzie,że to może wiązać się z tym,że wypadający dysk uciska na nerwy,dlatego nawet jeżeli dolegliwosci ustąpią należy skonsultować się z lekarzem.
06 maja 2013 21:23
fajnie mieszacie pojęcia :)i z góry przepraszam ,ze sie ubawiłam....Polak zna sie na wszystkim....

MAgdalena -bedziesz życ:)tak jak mówiłam nikt szanujacy się w naszej profesji na odległość rady Ci nie da...

06 maja 2013 21:35 / 1 osobie podoba się ten post
Ależ oczywiscie ,że nikt tutaj diagnozy nie postawi,dziewczyny radzą co ma Magdalena poczać ,aby jakoś przetrwać.Do postawienia diagnozy jest potrzebny tylko i wyłacznie lekarz otropeda ,neurolog oraz odpowiednie badania.Bez tego i fizjoterapeuta potrafi schrzanic sprawę.A szanujacy się,bez zalecen lekarskich działań nie podejmuje.