Powitajki przy kawie 79

23 czerwca 2025 15:40 / 4 osobom podoba się ten post
23 czerwca 2025 15:42 / 2 osobom podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Witam serdecznie opiekunkowo :chaplin:Moje ostatnie godziny w pracy ale i tak wolne pdp do przedszkola odstawie i kończę pakowanie,ugotuje obiad żeby zmienniczka jutro nie musiała, przyjedzie w nocy wiec nie jutro troche odpocznie:-)Miłego dzionka życzę spokojnego szybko mijającego dla pracujących uśmiechniętego dla wszystkich :-):bzy_bzy::najlepszego1::angel2:

Wracaj bezpiecznie.
24 czerwca 2025 05:49 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry we wtorek. Wreszcie zelżały upały. Nie wiem, co mnie dziś czeka, bo wczorajszy był trudny psychicznie. Zjechała się Rodzinka, ja usiadłam sobie na kanapie, w końcu nie muszę być, gdy Oni byli przy Seniorce. Syn siedział przy łóżku, ale rozmawiał z kimś przez telefon. Oczywiście gdy Hannelore wypluła trochę proteinowego drinka, zawołał mnie, choć chusteczki miał przy łóżku. Cóż, płacą... A gdybym poszła do łazienki? Też by mnie szukał? Jedynie Córka, Ulrike, trzymając Mamę za rękę rozmawiała jednocześnie ze mną. Mnie u Niemców już nic nie zdziwi,nawet to że synalek zszedł do piwnicy policzyć butelki z winem. Życzę spokojnego wtorku. 
24 czerwca 2025 06:23 / 3 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie opiekunkowo Miłego dzionka życzę wszystkim 
24 czerwca 2025 06:29 / 3 osobom podoba się ten post
Maluda

Dzień dobry we wtorek. Wreszcie zelżały upały. Nie wiem, co mnie dziś czeka, bo wczorajszy był trudny psychicznie. Zjechała się Rodzinka, ja usiadłam sobie na kanapie, w końcu nie muszę być, gdy Oni byli przy Seniorce. Syn siedział przy łóżku, ale rozmawiał z kimś przez telefon. Oczywiście gdy Hannelore wypluła trochę proteinowego drinka, zawołał mnie, choć chusteczki miał przy łóżku. Cóż, płacą... A gdybym poszła do łazienki? Też by mnie szukał? Jedynie Córka, Ulrike, trzymając Mamę za rękę rozmawiała jednocześnie ze mną. Mnie u Niemców już nic nie zdziwi,nawet to że synalek zszedł do piwnicy policzyć butelki z winem. Życzę spokojnego wtorku. 

Maluda tyle ile domów niemieckich tyle różnych charakterów  ,zapewne jeszcze coś sie znajdzie żeby cie zdziwić  ja też myślałam ze juz mnie nic nie zdziwić a iednak zawsze coś sie znajdzie nowego.Trzymaj się 
24 czerwca 2025 08:47 / 3 osobom podoba się ten post
Witam w końcu z domowych pieleszy
Zaliczyłam spotkanie po latach z kolegami i koleżankami z całego rocznika maturalnego z "Konara".
W międzyczasie odwiedziłam Dni Porąbki i stoisko Grzyboznawcy Justyna Kołka z Międzybrodzia. Odwiedziłam rodzinkę, zaliczyłam odwiedziny brata z Kanady. Jeszcze w czwartek jedziemy na Mazury do Starych Jabłonek na Zlot Grzybofisiów - mój mąż zabiera wędki, bo chce odpocząć nad wodą po tych wojażach. A za dwa tygodnie będę już pomału pakować manatki na następny krótki wypad do Berlina.
Miłego dnia wszystkim
24 czerwca 2025 09:50 / 2 osobom podoba się ten post
Malgi

Witam w końcu z domowych pieleszy:najlepszego3:
Zaliczyłam spotkanie po latach z kolegami i koleżankami z całego rocznika maturalnego z "Konara":balony2:.
W międzyczasie odwiedziłam Dni Porąbki i stoisko Grzyboznawcy Justyna Kołka z Międzybrodzia. Odwiedziłam rodzinkę, zaliczyłam odwiedziny brata z Kanady. Jeszcze w czwartek jedziemy na Mazury do Starych Jabłonek na Zlot Grzybofisiów :zywoplot:- mój mąż zabiera wędki, bo chce odpocząć nad wodą:lowi ryby: po tych wojażach:ferrari:. A za dwa tygodnie będę już pomału pakować manatki na następny krótki wypad do Berlina:ksiaze na rumaku:.
Miłego dnia wszystkim:bzy_bzy:

Witaj Malgi.Tego Berlina to Ci zazdroszczę, choć też nie jestem zbyt daleko. 
24 czerwca 2025 09:57 / 3 osobom podoba się ten post
Hej hej . W Szwajcarii też hot, nawet bardzo - z przerwami jednodniowymi z przynoszącym oddech deszczem. Przy odpowiednim planie dnia da się wytrzymać , wieczorem można skoczyc nad jezioro , a że nie widzę tu niczego co by mogło mnie wpędzić w kompleksy czy napędzić stracha , to robię swoje bez bólu w żadnej częsci ciała . Nie powiem- ogólnie zdarza mi się mieć muchy w nosie, ale nie napadam na nikogo, bo np. intencje nie muszą być złe. To chroni przed nadinterpretacją , która bywa zgubna i nieprawdziwa.  W pracy też spotykam się z calym zespołem ludzi , a bez dialogu w tym wypadku wszystko by leżało i kwiczalo . Nie zawsze jest tak, że miejsca jest dosyc mimo obiektywnie dużej ilości. Tak do przemyślenia.

Maluda dziewczyno. Masz rozum tam gdzie trzeba - synalek Tobą nie zakręci, co się niektórym zdarzało a potem był płacz. Widzisz dobrze-tak postępują. Jestes na miejscu, sama uznasz czy musisz coś z tym robic czy nie. Powodzenia dalej i aby seniorka trzymała sie jak najdłużej - mimo pewnych niedogodności - nie jest to złe miejsce.

No i zdymotko -wyrażenie  ukradłam , bo mi się spodobało.
Kólko po jeziorze zuryskim, bylismy na większych zakupach i postanowilismy tam zjeśc obiad. Słonko dawało czadu , na statku był przyjemny chłodek. 
Spokojności i miłego dnia :)

24 czerwca 2025 10:59 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry po wczorajszych obfitych opadach dzisiaj tylko wiaterek został i kałuże. Temp. też znośna jak dla mnie ,z czego się nieskromnie cieszę .Ja też po eskapadzie w sina dal z nosem opalonym na niedzielnym upale ,zabieram się do prozy życia .
Trochę roboty się uzbierało , muszę to zwalczyć .
Dobrego dnia życzę .
24 czerwca 2025 11:18 / 4 osobom podoba się ten post
Czy ktoś się fachowo wypowie na temat tego krzaczka ? 😀Dużo unie chabazo rośnie i bez wysiłku ale np. hortensji nie pokazuje bo ja wszyscy znają. Gdyby nie tawuła to by zdominowała cały ogród :))))
24 czerwca 2025 11:27 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Czy ktoś się fachowo wypowie na temat tego krzaczka ? 😀Dużo unie chabazo rośnie i bez wysiłku ale np. hortensji nie pokazuje bo ja wszyscy znają. Gdyby nie tawuła to by zdominowała cały ogród :))))

To krzaczek czy roślinka ?
24 czerwca 2025 11:34 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

To krzaczek czy roślinka ?

I roślinka i krzaczek . Okrytonasienna . W kącie rośnie :)
24 czerwca 2025 12:20 / 2 osobom podoba się ten post

IPracując na szyneczkę nie zawsze mam luzy, najczęsciej jestem prawie bez przerwy zajęta. Ale dzis podrzucę jeszcze zdjęcia z ogrodu. 
Lilia eksperymentalna zakwitła 
24 czerwca 2025 12:24 / 2 osobom podoba się ten post
Moje ulubione złote i skromne wiesiołki. Są piękne , ale kwiaty mają bardzo delikatne i wrażliwe. Roślina pewnie znana zielarkom.

Mam jeszcze pare kwiatów- zagadek :) Po robocie kiedys przy okazji powrzucam do oceny :)
24 czerwca 2025 13:18 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

To tak między różą ,a maliną ,widać zresztą po listkach i włochatych łodygach .
Najważniejsze ,że owoce ma jadalne  .
Rubus Odoratus nazwa łacińska .