Powitajki przy kawie 79

08 września 2025 14:31 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

Dzień dobry, moge się już połozyc , czy wstać . Feierabend :)))

Ja bym się położyła. Tym bardziej że się chmurzy 
08 września 2025 14:46 / 2 osobom podoba się ten post
dorotee

Tutaj zacytuję , krótszy post . 
Pozytywne podejście pomaga w pracy . Zawsze tak piszesz więc masz już to we krwi . 
Nie myśląc oczywiście pozytywnego nastawienia z naiwnością . 
A że zmienniczka mi nie musimy się kochać tylko szanować . 
Powodzenia 😊 

Dokładnie tak 👍. A dla K., stałej opiekunki, naprawdę szacun! Odwaliła tu kawał dobrej roboty. I choć tak,jak pisałam, różnimy się bardzo,to w pracy opiekunkowej byśmy się świetnie dogadały , regularnie się zmieniając.
Przede wszystkim dobro podopiecznych a nie nasza wygoda. Pilnowanie się tego ,aby seniorzy jak najdłużej mogli żyć tak,jak przed opiekunką. 
08 września 2025 14:57 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Ja bym się położyła. Tym bardziej że się chmurzy :-)

No skoro już się rozebralas 
08 września 2025 15:01 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

No skoro już się rozebralas :-)

Gusia zmarżluch to pewnie w kurtce śpi 
08 września 2025 15:03 / 4 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dokładnie tak 👍. A dla K., stałej opiekunki, naprawdę szacun! Odwaliła tu kawał dobrej roboty. I choć tak,jak pisałam, różnimy się bardzo,to w pracy opiekunkowej byśmy się świetnie dogadały , regularnie się zmieniając.
Przede wszystkim dobro podopiecznych a nie nasza wygoda. Pilnowanie się tego ,aby seniorzy jak najdłużej mogli żyć tak,jak przed opiekunką. 

A mnie motywuje moje wrodzone lenistwo , im dłużej Margaretka , w tym przypadku , jest bardziej  samoobsługowa , na miarę  swoich możliwości oczywiście , tym ja mam mniej pracy 🤗 
Ale trudno przekonać koleżanki czasem do pracy  z dementykiem  , takiej aktywnej pracy . 
Z reguły słyszę - To nic nie da-
A jednak daje . 
08 września 2025 15:07 / 4 osobom podoba się ten post
tina 100%

Gusia zmarżluch to pewnie w kurtce śpi :lol2:

Gusi goronc . Na piętrze opiekunek przyjemnie,bo okna 24/24 otwarte. Ale na parterze u seniorów,ledwie trochę uchylone. Wstaje więc przed nimi,schodzę na dół i taras na całą szerokość otwarty,dopóki nie wstaną . Nie obawiam się ,że ich obudzę ,na noc wyjmują aparaty sluchowe
08 września 2025 19:28 / 6 osobom podoba się ten post
Gdzie wy tak ciepło macie bo mnie dziś pada i zimno jest tylko 16,st. a przybrały słońca to jest zimno berety. Takiego zmarźlucha jak ja chyba nie widzieliście, musiałabym cały czas być w ruchu bo inaczej to przykrywam się kołdrą.Kiedyś sobie obiecałam że na emeryturze wyprowadzę się do ciepłych krai ale wybili mi z głowy mówiąc że tam nie jest tak jak się myśli np. w Australii jest ciepło ale ile tam jest pająków na drzewach a ja mam wstręt do nich i tak sobie wyjeżdżam do Niemiec klimat podobny jak u nas.
08 września 2025 20:29 / 2 osobom podoba się ten post
nincia

Maluda wyjeżdżamy w tym samym dniu wię chcę zapytać w jakim regionie Niemiec jesteś i jaki region w Polsce,bo może się gdzieś spotkamy?

Jestem nincia w Hesji,blisko Fuldy.A no i wracam w kuj.-pomorskie do Inowrocławia. Przesiadki na Berliner Ring.
08 września 2025 20:43 / 4 osobom podoba się ten post
Maluda

Jestem nincia w Hesji,blisko Fuldy.A no i wracam w kuj.-pomorskie do Inowrocławia. Przesiadki na Berliner Ring.

Maluda to nie spotkamy się bo ja jestem na Bawarii okolice Frankfurtu nad Menem a wracam na górny śląsk .Szkoda bo już sobie wyobrażałam że będę wołać "Maluda,Maluda a ty się odezwiesz
08 września 2025 22:22 / 1 osobie podoba się ten post
nincia

Maluda to nie spotkamy się bo ja jestem na Bawarii okolice Frankfurtu nad Menem a wracam na górny śląsk .Szkoda bo już sobie wyobrażałam że będę wołać "Maluda,Maluda a ty się odezwiesz:smiech3:

Szkoda nincia
09 września 2025 05:32 / 5 osobom podoba się ten post
Doberek wtorkowo przy już pustym kubku po kawie.Oczywiście obudziłam się już wcześniej,Seniorka też o 4 tej spacerowała do toalety.Na szczęście położyła się i śpi dalej. Życzę spokojnego i bezstresowego dnia 
09 września 2025 06:09 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  we wtorek. Spałam tak sobie na nowym miejscu więc boli mnie teraz głowa. Tu dwoje seniorów i to mieszkanie w bloku więc kawa później. Ja tu tylko miesiąc bo jestem pierwsza i cieka musi zobaczyć jak to będzie funkcjonowac. Czy opieka domowa zostanie czy pójdą do haimu. Córka też mieszka daleko więc i jeszcze pracuje bo to młoda kobieta więc wybiera to co najlepsze. Dobrego dnia opiekunowo. 
09 września 2025 06:56 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry,ja też już nie śpię i nie wyspałam się . Najpierw ok drugiej obudził mnie ból ,skurcze w obu łydkach ,chwilę trwało nim minęły . A później obudził mnie wiatr i deszcz bębniący w szyby . Musiałam wstać,pozamykać wszystkie okna i znów się budziłam ,bo duszno się zrobiło . No niefajnie mi ta noc minęła . Leje dalej,wieje mocno,nawet nie bardzo pojaśniało za oknem. Dobrze że nie muszę  nigdzie wychodzić,mam wszystko co mi na dzisiaj potrzebne . Przyjemnego dnia życzę 
09 września 2025 07:16 / 6 osobom podoba się ten post
Witam we wtorek zimny i pochmurny ale na to nie mamy wpływu. Też już po kawie i o 7,30 wychodzę na moje włoście rozpocząć pracę. Seniorka na razie śpi bo jej nie słyszę a ja cicho siedzę w moim królestwie, niech śpi jak najdłużej .Spokojnego dzionka wszystkim i do później
09 września 2025 07:33 / 6 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie opiekunkowo Miłego dzionka życzę spokojnego szybko mijającego dla pracujących uśmiechniętego dla wszystkich