Powitajki przy kawie 79

08 września 2025 05:36 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w poniedziałek. Nie cierpię niedziel w pracy,wolę już zwykły tydzień. Kawa juz wypita.Wszystkim spokojnego,bezstresowego dnia życzę 
08 września 2025 06:59 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w pochmurny i mokry poranek. Ja, w przeciwieństwie do Maludy,polubię niedziele podczas tego turnusu. Oprócz przygotowania śniadania i kolacji ( w każdą niedzielę wyjeżdża się z seniorami,synem i Jego partnerką do restauracji), można robić na co ma się ochotę ), bo podopieczni sami się sobą zajmują . Kończę kawusię i za 15 minut schodzę na dół ,nowy tydzień czas start!.
Dobrego poniedziałku życzę 
08 września 2025 07:27 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  Busa mam o 14 na przejazd więc trochę czasu jeszcze. Senior zaraz do przedszkola tylko pójdę się z nim pożegnać. Teraz jem śniadanko i piorę ostatnie moje rzeczy. Później do suszarki i spokój. 
Wszystkim życzę spokojnego dnia i całego tygodnia. 
08 września 2025 07:38 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  zaczynamy nowy tydzień  życzę wszystkim spokojnego dnia 
08 września 2025 07:39 / 4 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Dzień dobry. :chaplin: Busa mam o 14 na przejazd więc trochę czasu jeszcze. Senior zaraz do przedszkola tylko pójdę się z nim pożegnać. Teraz jem śniadanko i piorę ostatnie moje rzeczy. Później do suszarki i spokój. 

Dusiu, bezpieczniej podróży i spokojnego miejsca pracy, obyś trafiła lepiej niż ostatnio 
08 września 2025 07:45 / 5 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie opiekunkowo Miłego dzionka życzę spokojnego szybko mijającego dla pracujących uśmiechniętego dla wszystkich 
08 września 2025 07:55 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w nowym tygodniu,za oknem słoneczko pomału wychodzi więc może być ładny dzień. Spokojnego dnia wszystkim i tak pomalutku do przodu.Seniorka jeszcze śpi bo wczoraj poszła późno spać z powodu wspólnej kolacji z rodziną syna.Później napiszę więcej
08 września 2025 08:13 / 3 osobom podoba się ten post
marta74

Dusiu, bezpieczniej podróży i spokojnego miejsca pracy, obyś trafiła lepiej niż ostatnio :aniolki:

Ja nie mówię że tu jest źle pod względem jedzenia, warunków czy ktoś mi robi krzywdę. Poprustu jest ciężko psychicznie. Senior z głębokim Alzhaimerem , ciągle trzeba mieć go na oku i dlatego psycha wysiada,  rozmawiałam przed chwilą z seniorka ona przyznała, że tu tak krótko są panie bo ona zdaje sobie , że jest ciężko i wcale się nie dziwi. Na zimę planuje seniora oddać do kurzzaitpfkege . On już kiedyś był i 3 miesiące więc znowu pójdzie. Tu dla psychiki jest ciężko bo fizycznie się nie robimy tutaj. 
08 września 2025 09:24 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 😊 🌻 ☕ 🥐 
U mnie pada , leje właściwie. Gusiu u Ciebie też? 
Udanego dnia 🤗 
Dusiu bezpiecznej podróży i udanego nowego zlecenia. 

08 września 2025 11:30 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry młodzieży. Ja już po pracy ,zjadłam loda i myślę o obiedzie . Ponieważ przytyłam 1 cm w pasie stosuje teraz metodę szokową . Rano pije kawę czym opóźniam śniadanie  do  około 10 tej  obiad 15-16 ta i koniec jedzenia .Owoc ,dzisiaj lody tak w międzyczasie . Organizm ma cza skonsumować ten zbędny centymetr .Ma sporo godzin na to .Tak się zapuscilam, że teraz cierpię.

Dobrego dnia 
08 września 2025 13:56 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Dzień dobry. :chaplin: Busa mam o 14 na przejazd więc trochę czasu jeszcze. Senior zaraz do przedszkola tylko pójdę się z nim pożegnać. Teraz jem śniadanko i piorę ostatnie moje rzeczy. Później do suszarki i spokój. 

Dusia życzę ci dobrej szteli z której będziesz zadowolona 
08 września 2025 14:11 / 1 osobie podoba się ten post
Maluda

Dzień dobry w poniedziałek. Nie cierpię niedziel w pracy,wolę już zwykły tydzień. Kawa juz wypita.Wszystkim spokojnego,bezstresowego dnia życzę :pije kawe::kwiatek dla ciebie:

Maluda wyjeżdżamy w tym samym dniu wię chcę zapytać w jakim regionie Niemiec jesteś i jaki region w Polsce,bo może się gdzieś spotkamy?
08 września 2025 14:28 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry, moge się już połozyc , czy wstać . Feierabend :)))

08 września 2025 14:29
dorotee

Udanego dnia 🤗 

U mnie sie chmurzy - chyba z DE coś nadciąga :)
08 września 2025 14:30 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

Udanego dnia 🤗 

U mnie też pada,ale nie leje, raczej taki rzęsisty, drobny deszcz. Z przerwami. Podczas takiej jednej z przerw, poszłam szybko do Rewe,groszek cukrowy chciałam kupić ,a wiem,że w Rewe dostanę na 99%. Ale jest ciepło,zgrzalam się w kurtce p.deszczowej i musiałam się po drodze rozbierać. Wróciłam w bluzeczce z krótkim rękawem