Powitajki przy kawie 79

07 września 2025 07:39 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień doberek poranne obowiązki ku za mną .Koty już zjadły śniadanie i napiły się mleczka .Mój chlebek się rozmraża tym czasem kawkę pije . Dzień piękny, słoneczny,  ale już jesienno-chlodny . Wczoraj przesadziłam część rozmarynu do donicy .Robiłam to w kuchni tak cudnego zapachu się nie spodziewałam .Do wieczora zapach unosił się w całym domu. Teraz myślę jak to powtórzyć  .
Dobrego dnia dziewczęta a naszego chłopaka  ilekroć wchodzę na forum wspominam 
Takie życie , pełne niespodzianek .
Dobrego dnia .
07 września 2025 07:48 / 4 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie opiekunkowo Miłego dzionka życzę spokojnego szybko mijającego dla pracujących uśmiechniętego dla wszystkich 
07 września 2025 07:59 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry opiekunkowo  spokojnej niedzieli a pracującym jeszcze jak najmniej pracy życzę 
07 września 2025 08:19 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w słoneczną niedzielę chociaż jest chłodno 12 st. Wpołudnie będzie cieplej ☀️. Miłego dnia i mało pracy
07 września 2025 09:33 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 😊 🌻 ☕ 🥐 
Słońce ciepło świeci , trzeba wybrać się na rower 
Udanego dnia 🤗 
07 września 2025 09:40 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dzień dobry,jakoś się nie wyspałam :-(. Pierwsza ,"samotna" noc za mną . Stała opiekunka wyjechała wczoraj wieczorem,od poniedziałku byłyśmy razem a w piątek to ja już przejęłam wszystkie obowiązki. Kończę kawkę i ok 7:20 schodzę na parter,bo mniej więcej o tej porze budzą się seniorzy. Szybko się tutaj zaaklimatyzowałam ,seniorzy to bardzo serdeczni i ciepli ludzie. Myślę ,że ten jednorazowy wypad minie bez większych zakłóceń . Przyjemnej niedzieli życzę :najlepszego3:

Gusiu udanego krótkiego siedzenia na zleceniu 
Uśmiałam się jak napisałaś , że stała opiekunka siedzi tam po 5 miesięcy 
Ja też usłyszałam , wlascii podslyszalam wchodząc , jak I. mówi do telefonu , że będzie znowu siedzieć. A widziała torbę z moimi lekami  
Udanego dnia 🤗 
07 września 2025 11:47 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

Dzień doberek poranne obowiązki ku za mną .Koty już zjadły śniadanie i napiły się mleczka .Mój chlebek się rozmraża tym czasem kawkę pije . Dzień piękny, słoneczny,  ale już jesienno-chlodny . Wczoraj przesadziłam część rozmarynu do donicy .Robiłam to w kuchni tak cudnego zapachu się nie spodziewałam .Do wieczora zapach unosił się w całym domu. Teraz myślę jak to powtórzyć  .
Dobrego dnia dziewczęta a naszego chłopaka :-) ilekroć wchodzę na forum wspominam 
Takie życie , pełne niespodzianek .
Dobrego dnia .

Ja mam Luke na mesenger ostatnie jego do mnie głosówki. Ostatnia z 20 lutego, składał mi wtedy życzenia urodzinowe i wyjeżdżał że szteli do domu. Nie dojechał....😥
07 września 2025 15:41 / 4 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Ja mam Luke na mesenger ostatnie jego do mnie głosówki. Ostatnia z 20 lutego, składał mi wtedy życzenia urodzinowe i wyjeżdżał że szteli do domu. Nie dojechał....😥

. Tężnie wykasowałam jeszcze Jego nr telefonu. Teraz,kiedy znów jestem w pracy,Luke częściej mi gdzieś w głowie"miga". Dzieliłby się już pewnie z nami,wrażeniami z wyjazdów z synem
07 września 2025 15:41 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w niedzielne popołudnie udanej reszty dnia wszystkim życzę 
07 września 2025 16:57 / 6 osobom podoba się ten post
dorotee

Gusiu udanego krótkiego siedzenia na zleceniu :-)
Uśmiałam się jak napisałaś , że stała opiekunka siedzi tam po 5 miesięcy :szampan:
Ja też usłyszałam , wlascii podslyszalam wchodząc , jak I. mówi do telefonu , że będzie znowu siedzieć. A widziała torbę z moimi lekami :-) 
Udanego dnia 🤗 

Dziękuję dorotee . Tak,39 dni jeszcze sobie "posiedzę ". Coś te nasze agencje są źle zorientowane,jeśli chodzi o długość posiedzeń ich opiekunek. Okazało się,że dziewczyna była tutaj drugi raz. Poprzednio pracowała 3 miesiące a teraz 4 i przyjedzie 15 października znów na 4-5 miesięcy.Więc nie siedzi tu od lat i nie była pierwszą opiekunką. Dorota,musisz mieć  dobrego nosa,pisałaś że aż w Düsseldorfie czułaś mój optymizm . Nie pomyliłaś się ,a ja się cieszę,że podeszłam do stałej opiekunki i do czekających mnie tutaj wyzwań tak,jak podeszłam . Jeśli na podstawie moich poprzednich wpisów,tych przed i już po przyjeździe tutaj,ktoś mógł wyrobić sobie o Niej nie najlepsze zdanie ,to cofam wszystko ,co napisałam. Różnimy się tak bardzo,jak tylko możliwe. Ja spokojna,potrafiąca się zdystansować ,cierpliwa,ugodowa,ale znająca swoją wartość i nie dająca sobie w kaszę dmuchać  . Ona gwałtowna,impulsywna,dumna ale też prawie bezczelna,oj,bieda temu,kto Jej na odcisk nadepnie . A to wszystko wiem od Niej samej,tzn wywnioskowałam na podstawie tego,co opowiadała mi o sobie,współpracownikach,rodzinie,ludziach których spotkała na swojej drodze w życiu "przedopiekunkowym" i Jej relacjach z nimi. I chociaż na pewno nigdy,prywatnie,byśmy się nie dogadały ,nie stałybyśmy się dobrymi koleżankami ,raczej omijałabym Ją szerokim łukiem ( chociaż może i tutaj się mylę?),to nie wiem jak to się stało ,że  od pierwszej rozmowy,świetnie się rozumiałyśmy . Wspólny cały tydzień i ani jednego zgrzytu a rozmowy od rana do północy . O wszystkim,o pierdolach też ,jednak głównym tematem byli nasi podopieczni . Bo nie jest to sztela,na której się tylko siedzi. Owszem,jak się dobrze zorganizuje,to i po śniadaniu można mieć 2-2,5 godziny dla siebie,a bez większego wysiłku,każdego dnia od 14 do 18 wolne. I około 20-tej ,kiedy ogarnięta już kolacja i sprzątnięte po niej,to do 7:30 spokój,seniorzy sami sobą się zajmują . Seniorka jest bardzo zdystansowana,nie jest łatwo wzbudzić Jej zaufanie,małomówna ,spokojna . Senior też samodzielny i w przeciwieństwie do żony,umysłowo 100%fit.Oboje wymagają jednak pomocy a moźe lepiej pasuje tutaj ochrony. Trzeba sprytu ,żeby sprawdzić czy pdp właściwie odczytała wynik pomiaru cukru,ustawiła "pena" na odpowiednią dawkę insuliny,czy wszystko zapisała,czy wzięli tabletki,zostawili na noc aparaty słuchowe w ładowarkach . No i tak jak wszędzie,codzienne obowiązki. Coś mnie muli,chyba się zdrzemnę,do seniorów muszę zejść dopiero o 18:15 😉. Innym razem albo później,napiszę więcej . 
07 września 2025 19:13 / 5 osobom podoba się ten post
Gusia29

:-(. Tężnie wykasowałam jeszcze Jego nr telefonu. Teraz,kiedy znów jestem w pracy,Luke częściej mi gdzieś w głowie"miga". Dzieliłby się już pewnie z nami,wrażeniami z wyjazdów z synem:-(

Tutaj zacytuję , krótszy post . 
Pozytywne podejście pomaga w pracy . Zawsze tak piszesz więc masz już to we krwi . 
Nie myśląc oczywiście pozytywnego nastawienia z naiwnością . 
A że zmienniczka mi nie musimy się kochać tylko szanować . 
Powodzenia 😊 
07 września 2025 21:33 / 5 osobom podoba się ten post
Dobry wieczór w wieczór idealny. Po słonecznym dniu miły chłodek na dworze. Wiewiórki już wyczyniają karkołomne harce na drzewach. Przychodzą na wyżerkę bo orzechy już dojrzewają. Lubię obserwować jak przyroda zatacza koło i teraz już pomału szykuje się do zimowego snu, aby wybuchnąc wiosną nową siłą . Podobnie jak Mleczko - robię zapasy na zimę - deren juz się tu niedługo skonczy, pigwy czekają , figi też :) Zna ktoraś z forumowych zielarek pięciornik i jak mozna go wykorzystać ? Też posiadam taki w ogrodzie. Na grzyby też się pewnie wybiorę - dziś sąsiedzi wpadli z pysznym risotto z prawdziwkami - oryginalna szwajcarska receptura. Gospodyni skromna - na moją pochwalę odpowiedziała że to takie proste jedzenie , ale przepis mam. 
Jutro znów do pracy i tak kolejny tydzien zleci - trochę szybko, dlatego delektuję się czasem kiedy mogę.
Wam spokojnego wieczoru i takich podpiecznych. 
07 września 2025 21:35 / 3 osobom podoba się ten post
nincia

Hurra udało się:radosc:,chyba już będzie dobrze.Dziękuję kochane za pomoc:przyjaciele: .Coś jeszcze jest nie tak bo pisze mi takimi dużymi literami :smiech2: Teraz wyślę i zobaczymy czy będzie dobrze  :smiech3: Sama do siebie się śmieję że takie duże literki widocznie wszystko powiększyłam :smiech3:

Nie ma sprawy Nińciu. 2 minuty roboty razem z diagnozą 
07 września 2025 22:33 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Nie ma sprawy Nińciu. 2 minuty roboty razem z diagnozą :lol3:

Tina u mnie nadal piszą się powiększone litery i cyfry co jest trochę uciążliwe bo zajmuje mi dużo miejsca ale jak wyślę to literki są normalnej wielkości .Dzieje się tak tylko na stronie opiekunkowej inne smsy piszą się normalnie  Myślę że trzeba gdzieś kliknąć aby były normalne tylko ja się już boję cokolwiek robić bo znowu coś pokićkam Jesteś szpecem i może mi coś podpowiesz? ,byłabym wdzięczna
07 września 2025 23:09 / 4 osobom podoba się ten post
nincia

Tina u mnie nadal piszą się powiększone litery i cyfry co jest t:oczko2:rochę uciążliwe bo zajmuje mi dużo miejsca ale jak wyślę to literki są normalnej wielkości .Dzieje się tak tylko na stronie opiekunkowej inne smsy piszą się normalnie :lol2: Myślę że trzeba gdzieś kliknąć aby były normalne tylko ja się już boję cokolwiek robić bo znowu coś pokićkam:smiech2: Jesteś szpecem i może mi coś podpowiesz? ,byłabym wdzięczna

Tą funkcją, którę powiększałaś , możesz też zmniejszyc tak, aby było komfortowo dla Ciebie. Sytuacja jest odwracalna, bo znowu mozesz powiększyc jak będą literki za małe. Na wpisy wyswietlane już na forum to nie ma wpływu. Na smsy tez. Po prostu jak masz otwartą kartę przeglądarki z forum to wejdz znów w ustawienia przeglądarki , w funkcję "powiększ" i dopasuj sobie wielkośc czcionki.