PYTANIE Czy do obowiazków opiekunki należy zakładanie pończoch uciskowych? Do czyich to należy obowiazków ?
PYTANIE Czy do obowiazków opiekunki należy zakładanie pończoch uciskowych? Do czyich to należy obowiazków ?
To nie jest kwestia obowiązków, tylko uprawnień.
My nie mamy odpowiednich uprawnień.
Nieważne czy dostajemy za to dodatkowe pieniądze.
Dokładnie tak👍:-)
A ja po to jadę, żeby komuś pomóc . I oczywiście zarobić pieniądze.
Nigdy nie mam parcia i nie pcham się do czynności medycznych.
Zakładanie tak jak zdejmowanie nie jest czynnością skomplikowana i nie trzeba mieć wyjątkowych zdolności ani umiejętności . Zwłaszcza jak się pracuje na wsi oddalonej od p - tu medycznego . Nikomu nie polecam,ale przecież nie położę podopiecznych w pończochach do łóżka . Jak ktoś nie wie to te pończochy pierze się codziennie. :lol3::lol3:
Oj Gusia raz tak raz siak :-)
A mnie pani fachowiec od zakładania pończoch powiedziała,żeby je prać co dwa dni:-). Pdp miały po 2-3 pary. No i nie suszyć na kaloryferze czy na słońcu :oczko:. Ze zdejmowaniem nie miałam problemu,natomiast próbowałam kilka razy ,pod okiem fachowca, założyć je pdp,niestety,bez powodzenia. Trzeba trochę siły w dłoniach a moje delikatne i "bezsilne" w tej kwestii się okazały :lol1:
Oj Gusia raz tak raz siak :-)
Bo ja baba,a one zmienne są :smiech3: