PONCZOCHY UCISKOWE

09 października 2025 08:27 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

To już twoja sprawa i odpowiedzialność gdzie sie doinformujesz. Czy zajrzysz w przepisy - dostępne i na niemieckiej stronie rządowej, czy posluchasz koordynatorki. Ja bym dylematow w tej kwestii nie miała. 

Też nie miałam, z tą różnicą, że zakładałam . W dodatku wojownikowi, któremu nigdy nic się nie podobało .Żyje do dzisiaj , tylko, że ja przełamałam pierwsze lody .
Różnie bywa ,  z tą różnicą, że ja zawsze  przyznaje się do tego co robiłam .Jestem ugodowym człowiekiem nie robię problemu z tego co nie jest problemem .
09 października 2025 09:32 / 1 osobie podoba się ten post
Moze mialas jedynki, a moze silą rozpędu zakładali stare, przepisane kilka lat temu , które juz trzeba bylo wymienic. Terapia kompresyjna z odpowiednimi ponczochami jest wypisywana na recepte i fundowana przez kase chorych. Co za tym idzie Pflegedienst jest w pakiecie. 
09 października 2025 10:45
tina 100%

To już twoja sprawa i odpowiedzialność gdzie sie doinformujesz. Czy zajrzysz w przepisy - dostępne i na niemieckiej stronie rządowej, czy posluchasz koordynatorki. Ja bym dylematow w tej kwestii nie miała. 

pisząc tutaj też szukam informacji. Dziękuje Ci za podpowiedz.  Nie ukrywam, myślałam że tutaj dowiem się tego szybcjej i łatwiej ale też ze wzgledu na słaby niemiecki . Ale oczywiście nie ograniczam się tylko do tego forum. strony rządowe to chyba dla mnie za duży orzech do zgryzienie na tym etapie. Może ktoś wie gdzie zasiągać wiarygodnych i akualnych informacji nie przewalając  niemieckich przepisów prawa.? 
09 października 2025 11:36 / 1 osobie podoba się ten post
ANASTAZJA76

pisząc tutaj też szukam informacji. Dziękuje Ci za podpowiedz.  Nie ukrywam, myślałam że tutaj dowiem się tego szybcjej i łatwiej ale też ze wzgledu na słaby niemiecki . Ale oczywiście nie ograniczam się tylko do tego forum. strony rządowe to chyba dla mnie za duży orzech do zgryzienie na tym etapie. Może ktoś wie gdzie zasiągać wiarygodnych i akualnych informacji nie przewalając  niemieckich przepisów prawa.? 

Może trafi Ci się jakaś pflege z Polski,ją mogłabyś wypytać. Ale pewnie powie to samo,co tutaj przeczytałaś. Trzymaj się i głowa do góry 
09 października 2025 12:30
ANASTAZJA76

Czy ja wiem ? Teraz jak do dyspozycji jest tłumacz w przeglądarce to nie powinno być jakos pod górkę. Starej daty jestem, jeszcze z tych co przy nauce posiłkowali się książkami i się nie zmęczyłam jakos specjalnie. Nie trzeba góry przepisów przewalac aby dojść do źródła. Rozumiem jak ktoś obawia się pod prąd, ale gotowca nie będzie:)))
09 października 2025 12:59
Gusia29

Może trafi Ci się jakaś pflege z Polski,ją mogłabyś wypytać. Ale pewnie powie to samo,co tutaj przeczytałaś. Trzymaj się i głowa do góry :aniolki:

dziękuje
09 października 2025 13:00 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Czy ja wiem ? Teraz jak do dyspozycji jest tłumacz w przeglądarce to nie powinno być jakos pod górkę. Starej daty jestem, jeszcze z tych co przy nauce posiłkowali się książkami i się nie zmęczyłam jakos specjalnie. Nie trzeba góry przepisów przewalac aby dojść do źródła. Rozumiem jak ktoś obawia się pod prąd, ale gotowca nie będzie:)))

dziękuje 
09 października 2025 13:29 / 1 osobie podoba się ten post
ANASTAZJA76

dziękuje 

Wrzuć proszę w Google  SGB 5 Leistungen Pflege , są tam wymienione świadczenia właśnie służb medycznych. 
10 października 2025 10:46
dorotee

Wrzuć proszę w Google  SGB 5 Leistungen Pflege , są tam wymienione świadczenia właśnie służb medycznych. 

dzięki, na pewno poczytam
10 października 2025 14:13
dorotee

Dobrze wiedzieć. Super, że o tym piszesz