Nie trzeba mieć, siły trzeba mieć umiejętności . To prosta czynność . Aha i trzeba chcieć .
Nie trzeba mieć, siły trzeba mieć umiejętności . To prosta czynność . Aha i trzeba chcieć .
A,jeszcze zapomniałam dodać,że ja z tych ,co to jak dziecko,"ja siama,ja siama ":-)
Podobno to psuciem szteli albo rozpuszczaniem podopiecznych się nazywa :-)
Gusiu , że Ty coś takiego napiszesz.
Moje koleżanki zabrały się , bo chciały pomoc ! I w efekcie podopieczna dostawała niezupełnie te leki które powinna . Taka drobnostka .
I daleko w polu nie mieszka .
I paznokcie u nóg obcinamy , też umiały , ja nie potrafię , że zacięły . No chciały .
Staram się nie wychodzić przed szereg,zdarzało mi się jednak robić rzeczy,które nie należą do obowiązków opiekunki :-). Za paznokcie u stóp pdp się nie zabieram,najczęściej wymagają fachowej pracy podłogą.A,zdaniem niektórych moich zmienniczek,rozpuszczam podopiecznych,bo pozwalam im żyć tak,jak żyli zanim opiekunki się pojawiły. We własnym rytmie,nie na komando "pobudka,wstać " itd itp...:lol1:
Tylko ten wątek traktuje li wyłącznie o pończochach uciskowych .
Ja też też dzisiaj kosze trawnik , nie mój obowiązek , dodatkowa czynność .
Ale nie mieszam w lekach . Skarpety też nie zakładam , aClexane nie podaje . A pracowałam już w polu , daleko od szosy .
Miłego dnia
Staram się nie wychodzić przed szereg,zdarzało mi się jednak robić rzeczy,które nie należą do obowiązków opiekunki :-). Za paznokcie u stóp pdp się nie zabieram,najczęściej wymagają fachowej pracy podłogą.A,zdaniem niektórych moich zmienniczek,rozpuszczam podopiecznych,bo pozwalam im żyć tak,jak żyli zanim opiekunki się pojawiły. We własnym rytmie,nie na komando "pobudka,wstać " itd itp...:lol1:
Sama siebie cytuję,bo oczom nie wierzę w to,co napisałam :zaskoczenie1:. Zamiast pracy podologa,wyszła podłoga :smiech3:. Jeszcze kto sobie pomyśli,że zmuszam pdp ,żeby szorowaniem o podłogę paznokcie sobie skracali :lol3:
Oj dobrze, że mam nawyk robienia pedi co 2 tyg najdłuzej. Z takimi paznokciami bym nie wytrzymała. A ewentualna opiekunka ze mną. Pogryzłabym :-)
To, że robiła , to nie znaczy ,że postępowała własciwie . Jedynym odstępstwem mogą być ponczochy ciensze, na które nie potrzebna jest recepta od lekarza- moze i za te dodatkowo płacą - kto wie :). Te przepisane przez lekarza i robione na miarę wolno zakładac tylko niemieckim słuzbom medycznym.