PONCZOCHY UCISKOWE

19 września 2025 15:09 / 1 osobie podoba się ten post
PYTANIE  Czy do obowiazków opiekunki należy zakładanie pończoch uciskowych? Do czyich to należy obowiazków ?
19 września 2025 18:06
ANASTAZJA76

PYTANIE  Czy do obowiazków opiekunki należy zakładanie pończoch uciskowych? Do czyich to należy obowiazków ?

Nie,to nie należy do obowiązków opiekunów. Do "moich" pończoszarek zawsze przychodził pflegedienst. Ja zdejmowałam,ale to z własnej woli,nie musiałyśmy wtedy z pdp siedzieć w domu i czekać na kogoś 
19 września 2025 18:27
jestem nowa, w opisie, do obowiązkówk należało pomoc w ubieraniu wiec uważałam że to też do mnie należy. Poprzednia opiekunka zakładała i mnie krótko poistruowała jak to robić. A teraz się okazuje że na moje miejsce przyjechała doświadczona opiekunka i powiedziała że tego robić nie bedzie, bo to do niej nie należy. a ja się nawet nad tym nie zastanowiłam. Po prostu pomagałam zakładać rajstopy uciskowe.
19 września 2025 18:32
Absolutnie to nie należy do obowiązków opiekunów zawsze robi to pflege!
19 września 2025 19:05
dziękuje za... podpowiedz 

19 września 2025 19:29
ANASTAZJA76

Do obowiązków to nie należy,ale ja zakładałam . Miałam za to Extra płacone . 
19 września 2025 20:38 / 1 osobie podoba się ten post
ANASTAZJA76

To nie jest kwestia obowiązków, tylko uprawnień. 
My nie mamy odpowiednich uprawnień. 
Nieważne czy dostajemy za to dodatkowe pieniądze. 
19 września 2025 21:33
dorotee

To nie jest kwestia obowiązków, tylko uprawnień. 
My nie mamy odpowiednich uprawnień. 
Nieważne czy dostajemy za to dodatkowe pieniądze. 

Dokładnie tak👍
20 września 2025 08:38 / 1 osobie podoba się ten post
A ja po to jadę, żeby komuś pomóc . I oczywiście zarobić pieniądze. 
Nigdy nie mam parcia i nie pcham się do czynności medycznych. 
Zakładanie tak jak zdejmowanie nie jest czynnością skomplikowana i nie trzeba mieć wyjątkowych zdolności ani umiejętności . Zwłaszcza jak się pracuje na wsi oddalonej od p - tu medycznego . Nikomu nie polecam,ale przecież nie położę podopiecznych w pończochach do łóżka . Jak ktoś nie wie to te pończochy pierze się codziennie. 

20 września 2025 08:44 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Dokładnie tak👍:-)

Oj Gusia raz tak raz siak 
20 września 2025 08:45 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko

A ja po to jadę, żeby komuś pomóc . I oczywiście zarobić pieniądze. 
Nigdy nie mam parcia i nie pcham się do czynności medycznych. 
Zakładanie tak jak zdejmowanie nie jest czynnością skomplikowana i nie trzeba mieć wyjątkowych zdolności ani umiejętności . Zwłaszcza jak się pracuje na wsi oddalonej od p - tu medycznego . Nikomu nie polecam,ale przecież nie położę podopiecznych w pończochach do łóżka . Jak ktoś nie wie to te pończochy pierze się codziennie. :lol3::lol3:

A mnie pani fachowiec od zakładania pończoch powiedziała,żeby je prać co dwa dni. Pdp miały po 2-3 pary. No i nie suszyć na kaloryferze czy na słońcu . Ze zdejmowaniem nie miałam problemu,natomiast próbowałam kilka razy ,pod okiem fachowca, założyć je pdp,niestety,bez powodzenia. Trzeba trochę siły w dłoniach a moje delikatne i "bezsilne" w tej kwestii się okazały 
20 września 2025 08:46
Mleczko

Oj Gusia raz tak raz siak :-)

Bo ja baba,a one zmienne są 
20 września 2025 08:47 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

A mnie pani fachowiec od zakładania pończoch powiedziała,żeby je prać co dwa dni:-). Pdp miały po 2-3 pary. No i nie suszyć na kaloryferze czy na słońcu :oczko:. Ze zdejmowaniem nie miałam problemu,natomiast próbowałam kilka razy ,pod okiem fachowca, założyć je pdp,niestety,bez powodzenia. Trzeba trochę siły w dłoniach a moje delikatne i "bezsilne" w tej kwestii się okazały :lol1:

Nie trzeba mieć, siły trzeba mieć umiejętności . To prosta czynność . Aha i trzeba chcieć . 
20 września 2025 08:48
Mleczko

Oj Gusia raz tak raz siak :-)

A,jeszcze zapomniałam dodać,że ja z tych ,co to jak dziecko,"ja siama,ja siama "
Podobno to psuciem szteli albo rozpuszczaniem podopiecznych się nazywa 
20 września 2025 08:50 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Bo ja baba,a one zmienne są :smiech3:

A widać ,widać po nicku .