Powitajki przy kawie 80

26 marca 2026 08:29 / 1 osobie podoba się ten post
Dzień dobry w czwartek,dziś wcześniej się witam bo się wyrobiłam.Na dworze chłodno i siąpi deszczyk.My już po śniadaniu i czekamy na pflege. Pomału muszę się już pakować. Jeszcze nie wiem kiedy ma być zmienniczka. Teraz wracam do obowiązków .Spokojnego i miłego dnia wszystkim
26 marca 2026 09:57 / 2 osobom podoba się ten post
Witam.Byłam po czwartej rano.Okazało się,że Seniorkę tr,eba zaprowadzać i odprowadzać do przedszkola.Z dwóch dni wolnych zrobił się jeden.I też busem z Nią do lekarza.Mamy popołudniu rozmawiać.Zobaczymy,co z tego wyjdzie.
26 marca 2026 10:33 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry, czy któraś z was wraca się do domu na wielkanoc?... ja na zleceniu jestem i będę, mam nadzieje że ta pogoda lepsza będzie przynajmniej 
26 marca 2026 12:55 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry , chłodno dzisiaj i wiaterek .Ja jak zwykle przelewam z pustego w próżne ,szukam zajęcia .
Czekam aż się ociepli co ma być ponoć za kilka dni ,wtedy pokaże co potrafię .
Dobrego dnia .
26 marca 2026 18:25 / 3 osobom podoba się ten post
mariat

Dzień dobry, czy któraś z was wraca się do domu na wielkanoc?... ja na zleceniu jestem i będę, mam nadzieje że ta pogoda lepsza będzie przynajmniej :wielkanoc1:

Tak ja wracam do do domku 
26 marca 2026 20:18 / 2 osobom podoba się ten post
mariat

Dzień dobry, czy któraś z was wraca się do domu na wielkanoc?... ja na zleceniu jestem i będę, mam nadzieje że ta pogoda lepsza będzie przynajmniej :wielkanoc1:

Ja też wracam do domku we wtorek wyjeżdżam.
27 marca 2026 05:19 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry,miłego piątku.
27 marca 2026 06:54 / 3 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie Miłego dzionka życzę spokojnego szybko mijającego dla pracujących uśmiechniętego dla wszystkich 
27 marca 2026 10:07 / 3 osobom podoba się ten post
Witam w piąteczek ostatni dla mnie na tym zleceniu Miłego dnia wszystkim nawet tym w krzakach Dzień jak codzień. Pamiętajcie że jutro przestawiamy czas na letni ,ale będziemy krócej spać o godzinkę. 
27 marca 2026 13:06 / 1 osobie podoba się ten post
Dzień dobry wszystkim opiekunkom na pracowniczym posterunku. Przyjemnej pracy, teraz już będzie lepiej poniważ zrobiło się cieplej. Rower, basen, spacer.. W miarę możliwości też podopieczni z tego skorzystają dłuższymi spacerami.
27 marca 2026 14:31 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry już piątek :) Piszę głosno, jakby ktoś się nie połapał  
Zimno, ale tylko na zewnątrz. 
Miłego i spokojnego dnia :)
27 marca 2026 14:34 / 1 osobie podoba się ten post
mariat

Ja nie na zleceniu, ale też na Wielkanoc będę w Polsce kilka dni. A Wielkanoc na szteli swego czasu też spędzałam. Da się przeżyc, tylko nie trzeba tak się koncentrowac na własnych emocjach. Lepiej pogadać z ludźmi - nawet w obcym języku :)
27 marca 2026 14:37 / 2 osobom podoba się ten post
Maluda

Witam.Byłam po czwartej rano.Okazało się,że Seniorkę tr,eba zaprowadzać i odprowadzać do przedszkola.Z dwóch dni wolnych zrobił się jeden.I też busem z Nią do lekarza.Mamy popołudniu rozmawiać.Zobaczymy,co z tego wyjdzie.

Jeśli nie ma daleko i seniorka nie ucieka to chyba nie jest tak żle co?A bus ma podjeżdzac po was jakiś z domu opieki, czy na przystanek na liniowy musicie?
27 marca 2026 14:40 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko

Dzień dobry w słoneczny dzień .Kawa już wypita czekam na śniadanie .

Chciałam napisać coś oczywistego ,bo poparte faktami .Z nudów pogrzebałam trochę w necie i czytałam wpisy opiekunek na FB różnych forach oraz dostępnych grupach .Włos mi się zjerzyl i drobne się nie zgadzają. 
Wymagamy szacunku, powagi i respektu jeśli to dotyczy nas .
Jednak o koleżance można napisać, że głupia, leniwa i w ogóle, że jest be . Karma wraca niech niektóre osoby pamiętają . Wstyd mi się zrobiło i wprost nie do wiary, że takie prostaki jeżdżą do pracy . Zamiast trzymać się razem , chcą pokazać swoje mądrości krytykując innych .Nie przykryje się cwaniactwa , pychy i niewiedzy w takim wpisie .Głupie to i wstyd .

Rzuciłam okiem i bardziej mnie zastanowił pojawiający się w kilku miejscach mechanizm niż sama treść. Mianowicie budowanie sobie autorytetu cudzym szumem, co bardziej wygląda na ustawkę niż na oddolną troskę o kogokolwiek. 
28 marca 2026 05:43 / 1 osobie podoba się ten post
Witam sobotnio przy małej czarnej.Wszystkim życzę pogodnego dnia