24 marca 2026 10:19 / 4 osobom podoba się ten post
Dusia1978Ja cały czas powtarzałam jej i tu na forum. Pierwsze zdrowie. Ludzie tak jeżdżą z lekami bo dziś raczej zdrowych ludzi nie ma ale no chyba nie wyobrażasz sobie jeździć do seniorów z orteza na kolanie? Ja cały czas o tym mówię. Kolano to nie zerwany paznokieć u palca to poważna sprawa.
Dobrze mówić zadbaj ,jak kasa potrzebna .Orteza na kolanie to pikuś w porównaniu do wykonanej operacji .
Jechałam kiedyś z opiekunka ,która miała tak stopy wykrzywione ,że prawie na kostkach stała .Mówiła że musi jechać bo nie ma się z czego utrzymać . Ja tu widzę inny problem nr 1 to bezsenność .
Nigdy nie zaczynałam dnia od pretensji , że kawy nie zrobiłam ,że długo film oglądałam , że jestem niewyspana. Dużo zależy od nastawienia do tej roboty .Jeśli wszystko przeszkadza tzn-=nie taki pokój, podopieczny marudzi itp.itd to trzeba w domu siedzieć . Nie powinno dawać się wykorzystywać ale trzeba pamiętać,że ktoś zatrudnia i wymaga .
Znam Malude jeszcze jak była Kruszynka i ciągle ma te same problemy .A miała już poważne i powinna wyciągnąć wnioski.
Nie to ,że ja krytykuje ,powinien ktoś jej pomóc i wytłumaczyć , co jest 2.+ 2 ..