Powitajki przy kawie 80

24 marca 2026 07:04 / 4 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie  we Wtorkowy poranekMiłego dzionka życzę spokojnego szybko mijającego dla pracujących uśmiechniętego dla wszystkich 
24 marca 2026 08:10 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  
Wtorek już mamy. Za oknem słońce ☀️ i śpiew ptaków. 🐦‍⬛🐦
Już po śniadaniu i Czekamy na pflege. 
Zaraz muszę się zabrać za sprzątanie i obiad. Obiad szybki z piekarnika więc będzie się robił sam. 
Dobrego dnia opiekunowo. 
24 marca 2026 08:26 / 4 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie całą grupę opiekunkową. Od rana byłam na badaniach. Dzisiaj nie idę do babci, zaraz biorę się za pranie i sprzątanie. Mleczko co tam wyczytałaś na fb? Czytam czasami forum, z fb już dawno się wymiksowałam.. ale chętnie dowiem się co tam się stało.  Spokojnej pracy wam życzę a urlopującym ładnej pogody.
24 marca 2026 08:30 / 3 osobom podoba się ten post
TaAnna

Witam się z wami w 11 tygodniu mojej pracy teraz patrząc z perspektywy to jestem zdania że 6 tygodni i do domku nie ma co dłużej bo to już cierpliwości takiej nie ma i zmęczenie stąd też moja chyba i bezsenność po prostu za dlugo na szczęście jutro już do domku walizka dopięta jutro do plecaka wrzucę  inne drobne rzeczy i nareszcie zasłużony odpoczynek miłego bezstresowego dzionka dla was wszystkich pozdrawiam 

Miłego pobytu w domu, pisz od czasu do czasu co tam u ciebie. 
24 marca 2026 09:54 / 3 osobom podoba się ten post
Wcięło mi posta więc tylko dzień dobry i spokojnego dnia 😊
24 marca 2026 10:19 / 4 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Ja cały czas powtarzałam jej i tu na forum. Pierwsze zdrowie. Ludzie tak jeżdżą z lekami bo dziś raczej zdrowych ludzi nie ma ale no chyba nie wyobrażasz sobie jeździć do seniorów z orteza na kolanie? Ja cały czas o tym mówię. Kolano to nie zerwany paznokieć u palca to poważna sprawa. 

Dobrze mówić zadbaj ,jak kasa potrzebna .Orteza na kolanie to pikuś w porównaniu do wykonanej operacji . 

Jechałam kiedyś z opiekunka ,która miała tak stopy wykrzywione ,że prawie na kostkach stała .Mówiła że musi jechać bo nie ma się z czego utrzymać . Ja tu widzę inny problem nr 1 to bezsenność . 
Nigdy nie zaczynałam dnia od pretensji , że kawy nie zrobiłam ,że długo film oglądałam , że jestem niewyspana. Dużo zależy od nastawienia do tej roboty .Jeśli wszystko przeszkadza tzn-=nie taki pokój, podopieczny marudzi itp.itd to trzeba w domu siedzieć . Nie powinno dawać się wykorzystywać ale trzeba pamiętać,że ktoś  zatrudnia i wymaga .
Znam Malude jeszcze jak była Kruszynka  i ciągle ma te same problemy .A miała już poważne i powinna wyciągnąć wnioski. 
Nie to ,że ja krytykuje ,powinien ktoś jej pomóc  i wytłumaczyć , co jest 2.+ 2 .. 
24 marca 2026 10:21 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry i wiem że dzisiaj wtorek , bo śmieciara jeździ .
Wczoraj już byłam w pełni zatrudniona w ogrodzie .Sądziłam i siałam . 
Dzisiaj troszkę chłodniej ,ale idzie wytrzymać .
Wam dobrego dnia życzę .
24 marca 2026 10:30 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Ja nie tabloidową,oglądałam z Nią wywiad w śniadaniówce :oczko:
Dalszy dialog nie jest konieczny :-)

Cytuję Guście , żeby mnie zobaczyła .Co tam u Ciebie Gusiu 
24 marca 2026 10:31 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

Dobrze mówić zadbaj ,jak kasa potrzebna .Orteza na kolanie to pikuś w porównaniu do wykonanej operacji . 

Jechałam kiedyś z opiekunka ,która miała tak stopy wykrzywione ,że prawie na kostkach stała .Mówiła że musi jechać bo nie ma się z czego utrzymać . Ja tu widzę inny problem nr 1 to bezsenność . 
Nigdy nie zaczynałam dnia od pretensji , że kawy nie zrobiłam ,że długo film oglądałam , że jestem niewyspana. Dużo zależy od nastawienia do tej roboty .Jeśli wszystko przeszkadza tzn-=nie taki pokój, podopieczny marudzi itp.itd to trzeba w domu siedzieć . Nie powinno dawać się wykorzystywać ale trzeba pamiętać,że ktoś  zatrudnia i wymaga .
Znam Malude jeszcze jak była Kruszynka  i ciągle ma te same problemy .A miała już poważne i powinna wyciągnąć wnioski. 
Nie to ,że ja krytykuje ,powinien ktoś jej pomóc  i wytłumaczyć , co jest 2.+ 2 .. 

Jak ja o tym samym próbowałam pisać to żeście na mnie pomyje wylewały , że jak mogę? Może i nie mogę ale jest takie powiedzenie " byle jakiej baletnicy to i rąbek u spódnicy przeszkadza".  Ja się cieszę , że tu przetrwałam . Dziś 9 tygodni plus w innym tydzień bo senior zmarł. Też nie było cudownie ale wytrwałam. 👌💪
24 marca 2026 10:35 / 3 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Jak ja o tym samym próbowałam pisać to żeście na mnie pomyje wylewały , że jak mogę? Może i nie mogę ale jest takie powiedzenie " byle jakiej baletnicy to i rąbek u spódnicy przeszkadza".  Ja się cieszę , że tu przetrwałam . Dziś 9 tygodni plus w innym tydzień bo senior zmarł. Też nie było cudownie ale wytrwałam. 👌💪

Zaglądam tu i nie widziałam nic coby było jakimś atakiem. Ja odbieram tak wpisy jak ja ostrzej to ktoś też ostro . 
Tak to jest , jak w realu .
24 marca 2026 10:37 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

Cytuję Guście , żeby mnie zobaczyła .Co tam u Ciebie Gusiu :dwa piwa:

Gusie ♥️
25 marca 2026 05:51 / 3 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie  w środowy ranek Miłego dzionka życzę spokojnego szybko mijającego dla pracujących uśmiechniętego dla wszystkich 
25 marca 2026 08:06 / 1 osobie podoba się ten post
Dzień dobry.  środa minie tydzień zginie. I tego Wam Wszystkim tutaj życzę żeby Wam lecuslo szybko w pracy. 
My już po śniadaniu. O 9. 30 ma być transport bo jedzieny z seniorka do kardiologa. 
Informacja SMS o której jadę będzie dopiero po południu więc mam duuuuzo czasu. 
Pranie pościeli i ręczników wstawione , potem do suszarki i gotowe. 
Dobrego dnia opiekunowo..
25 marca 2026 09:05 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w środę. Pogoda dziś brzydka kropi deszcz i wieje wiatr. Teraz chwila oddechu i przygotowanie do obiadu Spokojnego dnia wszystkim 
26 marca 2026 06:48
Witam serdecznie Miłego dzionka życzę spokojnego szybko mijającego dla pracujących uśmiechniętego dla wszystkich