Powitajki przy kawie 80

16 grudnia 2025 08:03 / 2 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie Miłego dzionka życzę spokojnego szybko mijającego dla pracujących uśmiechniętego dla wszystkich 
16 grudnia 2025 08:15 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 🥐 ☕ 🌻 ciemno , minus 1 . 
Muszę zrobić listę co jeszcze dokupić. 
Udanego dnia 🤗 
16 grudnia 2025 11:51 / 2 osobom podoba się ten post
16 grudnia 2025 11:53 / 3 osobom podoba się ten post
dorotee

Dzień dobry Opiekunkowo 🥐 ☕ 🌻 ciemno , minus 1 . 
Muszę zrobić listę co jeszcze dokupić. 
Udanego dnia 🤗 

Zimno, u mojej podopiecznej grzejniki słabo grzeją. Posprzątałam po śniadaniu, za godzinkę albo dwie odrzewamy obiadek. 
16 grudnia 2025 11:57 / 2 osobom podoba się ten post
Maluda

Witam bardzo wczesną porą.Kawę ze zmiennikiem już wypiłam,bo On szykuje się do odjazdu.Wogóle nie mogłam zasnąć,zbyt wiele myśli kłębiło się w głowie.Poza tym jeszcze o 23 ciej dzwoniła Seniorka,że światło się pali.No i musiałam tłumaczyć,że Tadeusz bierze prysznic i potem zgasi
Wogóle mają fobię na punkcie prądu.W salonie pali się tylko świeczka no i telewizor a w naszym pokoju lampa stojąca.Wczoraj zapaliłam górne światło i wyszłam na chwilę.Po powrocie światło było zgaszone...O 10 tej czeka mnie rozmowa z koordynatorką .Pewnie będzie znowu bardzo zdziwiona.Narka śpijcie dalej.

Masz tam chociaż ciepło? Świeczki też są teraz drogie 
16 grudnia 2025 12:39 / 2 osobom podoba się ten post
Anetaaa

Masz tam chociaż ciepło? Świeczki też są teraz drogie :ubieranie_choinki:

Po mojej interwencji włączono mi grzejnik 
16 grudnia 2025 14:38 / 1 osobie podoba się ten post
Maluda

Po mojej interwencji włączono mi grzejnik :smiech2:

Ci Niemcy.. nawet nie będę tego komentować O wszystko trzeba się upominać. A szkoda, że ludzie sami od siebie nie wiedzą o tak podstawowych rzeczach jak ciepło w mieszkaniu. U mnie piec włączony ale słabo grzeje.
17 grudnia 2025 07:59 / 1 osobie podoba się ten post
Witam serdecznie Miłego dzionka życzę wszystkim spokojnego szybko mijającego dla pracujących uśmiechniętego dla wszystkich Kochani ja dziś  mam mieć busa o 16.30 jak ja sie cieszę 
17 grudnia 2025 10:07 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry wszystkim.Jestem w domu ale czasami zaglądam tu do was.W domu fajnie czas leci przygotowania do iąt itd.itp.Wigilię spędzamy z najbliższą rodziną  będzie nas ok.9 osób.Napewno będzie wesoło. Niektórzy pójdą na pasterkę. W święta już nasę będzie mniej  bo część wraca do domów .Wam życzę spokojnego dnia i wytrwałości.
17 grudnia 2025 16:16 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 🥐 ☕ 🌻 
Trochę się wloczylam 
18 grudnia 2025 06:54 / 1 osobie podoba się ten post
Doberek.Spałam do szóstej.Muszę napisać kredą w kominie.A może pomogło to,że powiedziałam Seniorce,że jak zadzwoni po 22 iej to musi extra zapłacić ? 
18 grudnia 2025 08:04
Dzień dobry Opiekunkowo 🥐 ☕ 🌻  , aż strach  za okno spoglądać , tak ciemno. 
Udanego dnia życzę 😊 
Ja io 10 na zakupy . Potem kawa 
18 grudnia 2025 09:26 / 1 osobie podoba się ten post
Trudno,ja Ją zaraz zamorduję.Od rana mnie gania,przy śniadaniu wstawałam od stołu trzy razy.Gdy była w toalecie sprzątałam po śniadaniu,sypialnię ogarnęłam-a Ona,gdzie byłaś,trzy razy już wołałam.Jeszcze żadnego Danke dziś nie słyszałam.Gdy wreszcie usiadłam,żeby dopić herbatę zażądała kocyk i poprawienie poduszki.Powiedziałam,że powoli,mam tylko dwie ręce ,no to jak warknęła.Też warknęłam,no bo ile można?
18 grudnia 2025 09:35 / 1 osobie podoba się ten post
Maluda

Trudno,ja Ją zaraz zamorduję.Od rana mnie gania,przy śniadaniu wstawałam od stołu trzy razy.Gdy była w toalecie sprzątałam po śniadaniu,sypialnię ogarnęłam-a Ona,gdzie byłaś,trzy razy już wołałam.Jeszcze żadnego Danke dziś nie słyszałam.Gdy wreszcie usiadłam,żeby dopić herbatę zażądała kocyk i poprawienie poduszki.Powiedziałam,że powoli,mam tylko dwie ręce ,no to jak warknęła.Też warknęłam,no bo ile można?

Dałam plusa , Anię pochwalam . 
 A nie pochwalam. 
Chroń swoje nerwy i swoje zdrowie .  Pokonaj ja "dobrocią" , zanim wyjdziesz zapytJ co sobie życzy 
Jak czuje że Ciebie " gania" to ja nakręca dodatkowo. 
18 grudnia 2025 10:00 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

Dałam plusa , Anię pochwalam . 
 A nie pochwalam. 
Chroń swoje nerwy i swoje zdrowie .  Pokonaj ja "dobrocią" , zanim wyjdziesz zapytJ co sobie życzy :chaplin:. 
Jak czuje że Ciebie " gania" to ja nakręca dodatkowo. 

No i tak zrobiłam.Nie chciała włączyć TV,to włączyłam na You Tube kolędy po niemiecku.Uśmiechnęła się.