Dzień dobry. :chaplin: Tak nadal szaro buro i mgliście. U nas to dziś też zimno jest. Ja jestem schorowana po nocnej biegunce. I leki i herbata i pepsi bo na żołądku siedzi mi coś. Teraz chociaż bułkę zjadłam z masłem i zobaczymy jaka reakcja organizmu będzie. Jakaś albo niestrawność albo jelitiwka. Choinka ścięta i czeka na ubranie ale najpierw dom ogarnę.
Dobrego dnia opiekunowo
Wczoraj zrobiłam 3 rodzaje śledzi . Teraz się muszą przegryźć . Wszystko w oleju.
Dziś krokiety. Uszka mam zamówione u nas tutaj a pierogów nie robię bo w tym roku chcą łazanki z kapustą i grzybami.
W niedzielę sobie upiekę blaty na miodownik z kremem z kaszy manny i resztę ciasta w poniedziałek. Bez szaleństw ..właśnie ten miodownik i sernik z brzoskwiniami i mam sklepowe ciasteczka korzenne. One co roku i nas są zamawiane i zjedzone.
Trochę sobie pomagam gotowcami. 🙈😁 Dla innych nie do pomyślenia, dla innych wyrozumiałość.
Zaraz jadę po odbiór wędlinami do regionalnej i nas masarni i małe zakupy przed weekendem bo w weekend będzie szał w sklepie.
Resztę już w poniedziałek i z głowy.
Choinkę ubiorę jutro jak się z robota w kuchni ogarnę. Już mam wybrana w naszym zagajniku więc mąż tylko zetnie i obsadzi.
Dobrego dnia opiekunowo i mało stresu.