Powitajki przy kawie 80

29 grudnia 2025 12:04 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

A z czym robisz tortille .Ja ostatnio  robiłam z twarogiem ze szczypiorkiem  .Ale tylko sobie , reszta na bogatsza .To szybkie danie i ładnie wygląda na na półmisku . 

Sałata lodowa, ser plastry, paseczki papryki, ogórka i łosos w plastrach. Smaruje serkiem śmietankowym Almette. I do tego sosik czosnkowy. 
29 grudnia 2025 18:55 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Masz mały urlopik. :moje_wakacje:

Mojej podopiecznej nic nie dolega. Szczęśliwie przeszłyśmy spacer bez poślizgów. Ostatnio o mały włos a byśmy zaliczyły wywrotkę na chodniku.🤭
29 grudnia 2025 18:58 / 3 osobom podoba się ten post
Aldonak

Mojej podopiecznej nic nie dolega. Szczęśliwie przeszłyśmy spacer bez poślizgów. Ostatnio o mały włos a byśmy zaliczyły wywrotkę na chodniku.🤭

Tak źle przeczytałam to Doroty wylądowała w szpitalu. 
29 grudnia 2025 18:59 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Sałata lodowa, ser plastry, paseczki papryki, ogórka i łosos w plastrach. Smaruje serkiem śmietankowym Almette. I do tego sosik czosnkowy. 

Cebuli nie dajesz? Ja daję poza ogórkiem i papryką kawałki kurczaka, kukurydzę, groszek, oliwki, majonez i sos jogurtowy. Bez sera, może parmezanu zacznę dodawać.
29 grudnia 2025 21:50 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Masz mały urlopik. :moje_wakacje:

Pierwszy wiersz to ja 
Drugi to Margaretka 
30 grudnia 2025 07:18 / 1 osobie podoba się ten post
Dzień dobry  z zaśnieżonej lubelszczyzny. Oj biało się zrobiło.  Trzeba będzie za łopatę łapać bo trochę tego jest. Rano pług przejechał po drodze więc jest nawet sporo białego puchu.  
I dobrze. Zima powinna być zimą. Do tego lekki mróz i słońce ☀️ żeby było i od razu człowiek zdrowszy. 
Dziś muszę podjechać do sklepu po dosłownie kilka rzeczy i siedzimy w domu. 
Dobrego dnia opiekunowo. 
30 grudnia 2025 08:35 / 1 osobie podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 🥐 ☕ 🌻 
Dzisiaj już że szpitala   , Margaretka ma się w miarę,  nadal rozrabia. 
30 grudnia 2025 10:58 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry opiekunkowo,ja też już mam dość tych przerywanych dni ale do trzech króli jeszcze tak będzie a potem już normalnie .Święta minęły spokojnie i wesoło i córki, było nas 9 osób na wigilię..Potem uberami się porozjeżdżali do domów. W święta było nas już tylko 5 osób w tym jedna chora tą najmłodsza .Wcześniej już miała gorączkę i była to grupa.Zastanawialiśmy się nawet czy gdzie indziej nie zrobić wigilii.Każdy jednak zaryzykował i nikt się nie zaraził.Było fajnie ale jak wróciliśmy z mężem do domu to było "wszędzie dobrze ale w domu najlepiej"
30 grudnia 2025 11:04 / 2 osobom podoba się ten post
U nas jest mrozik ale śniegu nie za dużo.a na wigilię nie było wcale. Słońce dziś świeci od rano więc fajnie jest Sylwestra raczej spędzimy w domu przed telewizorem ,no chyba że jeszcze coś się zorganizuje na szybciaka,to się okaże.Spokojnego dnia wszystkim.
31 grudnia 2025 07:02 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  to już ostatni dzień roku. 😱 Szybko zleciało mi ten rok. Był trudny , pracowity  ale Bogu dzięki że byłam ja i moi bliscy w miarę zdrowi. A wiadomo zdrowie jest to jest tak naprawdę wszystko bo bez zdrowia nie mamy nic. 
U nas Zima na całego i mroźnie i śniegu sporo. Właśnie przejechał plug więc mąż znowu za łopatę musi łapać dziś. 
Niestety wczoraj odeszła najstarsza siostra mojej mamy . Ciocia Jadzia miała ,90 lat. Piękny wiek. Od ponad 30 lat chorowała na Parkinsona a po śmierci męża w 2022 roku ciocia całkowicie podupadła na zdrowiu chociaż mimo choroby umysł miała jasny i klarowny. Pogrzeb mamy w sobotę 3 stycznia więc zdążę ja pożegnac a że mam blisko 8 km więc pojadę. Jedyną osobą, która nie oceniała, nie dołowała zawsze umiała znaleźć we wszystkich dobro mimo błędów. 
Ot tak się kończy rok. 
Ale koniec smutków. Dziś żegnamy stary rok . Przychodzą do nas znajomi i będziemy 4 osoby dorosłe. Zaraz po wypiciu kawy ☕ zrobię gyrosa . Później pizza i chlebek czosnkowy wskoczy do pieca. Różne inne będą  dodatki i barszczyk do krokietów. 
Na deser robię faworki bo to takie ciastka karnawałowe. 
Dobrego dnia opiekunowo. Życzenia w innym wątku. 

31 grudnia 2025 08:10 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 🥐 🌻 ☕ 
U mnie bez zmian , Margaretka , trochę mniej rozrabia w szpitalu, jeszcze trochę tutaj pobedzie.
Więc ja trochę pojeżdżę sobie do szpitala. Ale nie narzekam. 
31 grudnia 2025 12:18 / 2 osobom podoba się ten post
Witam sylwestrowo. Dziś domówka o której marzyliśmy ze znajomymi od kilku lat , ale strzelać nie będziemy, gdyż i my i oni jestesmy włascielami psów i to świadomymi ( nasz jest obecnie z nami - ciągle mimo 15 lat i sporadycznymi kłopotami ze zdrowiem , wciąz w dobrej kondycji i energii, której mozna pozazdrościć ). Katar zwalczyłam, zajęło mi to 3 dni- jednak na Wigilii tylko grałam na pianinie - śpiewała synowa, która ma talent niemały i takiż głos :) . Mnie po kroplach do nosa w głowie szumiały jakies etiudy rewolucyjne i to całkiem bez sensu - totez wolałam zmilczeć :) 
Dzis u nas popadalo pięknymi , lekkimi płatkami śniegu, toteż Dusi już nie zazdroszczę aż tak bardzo :) 
Nie wiem czy dziś spokojnego dnia życzyć - chyba tylko dziś pracującym - a tak to radosnego Sylwestra ! 
01 stycznia 2026 09:02 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 🥐 🌻 ☕ 
Była u mnie koleżanka z opiekuńczego grona , miły wieczór , zasnęliśmy dopiero o drugiej przez ten hałas . Na śniadanie o 8 do szpitala. 

01 stycznia 2026 09:47
Dzień dobry.  
Kolejny rok przed nami oby był spokojny i zdrowy. 
Dobrego roku. 
01 stycznia 2026 11:03 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w Nowym Roku.Znów jesteśmy o rok starsi .My też siedzieliśmy do godziny ok.2,00. Teraz jeszcze leżymy w łóżku. Nie mogę już spać to piszę do was. Wszystkiego dobrego w tym Nowym Roku wszystkim życzę. Dużo zdrówka bo ono jest najważniejsze oraz spełnienia marzeń ..Każdy ma jakieś marzenia .. Teraz popiszę do innych.