Powitajki przy kawie 80

18 lutego 2026 18:54 / 3 osobom podoba się ten post
Ja na emeryturze planuję podróż dookoła świata 
18 lutego 2026 18:57 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Trzeba wiedzieć , kiedy przycisnąć .
Przypomniałaś mi robotę w Brunszwiku.Tam wymieniałam się z dwoma opiekunkami z forum .Grałam z podopiecznym " na pieniądze " qrde to były czasy .Dziadka ,który rzucał czajnikiem z gorącą wodą w córkę przy mnie " z ręki jadł ". Taka Stella już mi się nigdy nie przytrafiła , a szkoda :-)
Jeszcze w Vichel miałam raj , a jechałam do umierającego podopiecznego  
Dobrze, że jeszcze pamiętam :-) wszystko . Tak mi się wydaje :-)

Dokładnie - pdp może być problematyczny, a można sobie z nim śpiewająco poradzić :) 
18 lutego 2026 19:02 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dokładnie 👍. A ile się po roku wspólnej pracy naśmiałyśmy z naszego "docierania " ,to tylko my wiedziałyśmy. Przyznała,że testowała mnie i że to ja,okazałam się sprytniejsza :-). A że robiłam to inteligentnie i grzecznie,to  nawet Jej za bardzo nie bolało:oczko:. To była moja pierwsza podopieczna w Bonn.

Mialam Pdp z ALS - charakterna, ale super babka i bardzo inteligentna. Nie mówiła już, pisała na tablecie - czasem dyskutowałyśmy sobie. Córki mówiły, że mama dawno się nie uśmiechala. Tam też były nas opiekunek sztuk dwie na raz. Plus paliatywni. Przychodzili w nasze pauzy i dni wolne. Musiałysmy się ukradkiem wymykac, zeby podopieczna nas nie zauważyła, bo przed wyjściem chciala jeszcze abysmy ją własciwie ułożyły na rolstullu i odśluzowały, bo nikt wg niej tak jak my - dobrze tego nie robił. No ale paliatywni nie gorsi, tak, że boczkiem, boczkiem i już nas nie było :)
18 lutego 2026 20:16 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Do Stefczyka Gusiu :-) co zarobiłam to moje . Kasa zawsze się przyda dzięki najwyższemu , że nie muszę ( na razie) po lekarzach latać :-) . Nie wiadomo co mnie jeszcze w życiu czeka . Dobrze jest fasonic :-) jak wszystko w porządku . 
Ale jakby co , to wal do mnie jak w dym .

Pewnie że Twoje,dlatego tylko Ty możesz trochę w moją stronę kasą sypnąć .
Dzieki za te "jakby co" ,obym nie musiała w ten dym do nikogo walić
18 lutego 2026 20:22 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Minuta osiem i mam. Co  najmniej kilka mi jeszcze przelecialo przed oczami, ale chyba to jest najsensowniejsze. Firme sprawdz sama. Na Austrie tu nie bede wrzucac- kanalem prywatnym jak chcesz. Można szybko znależć, ale trzeba umić :) Działaj szybko, aby nikt nie ukradł :)

Jeśli wierzysz w te bajki, to dzwoń, dzwoń 😉
Typowa, naciągana oferta.
18 lutego 2026 20:34 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

Minuta osiem i mam. Co  najmniej kilka mi jeszcze przelecialo przed oczami, ale chyba to jest najsensowniejsze. Firme sprawdz sama. Na Austrie tu nie bede wrzucac- kanalem prywatnym jak chcesz. Można szybko znależć, ale trzeba umić :) Działaj szybko, aby nikt nie ukradł :)

Firma ethicus care premium:) Zlecenie dobre dla Gusi😏Maluda raczej by się tam nie odnalazła 😞 Znam firmę. Pozdrawiam
18 lutego 2026 21:01 / 2 osobom podoba się ten post
ryba

Firma ethicus care premium:) Zlecenie dobre dla Gusi😏Maluda raczej by się tam nie odnalazła 😞 Znam firmę. Pozdrawiam
:-)

Dlaczego nie dla Maludy? Niemiecki zna, odnosnie trudnych kontaktów interpersonalnych zdobywa własnie następny stopien wtajemniczenia - może spróbować. 
18 lutego 2026 21:04 / 2 osobom podoba się ten post
ryba

:-)

Hej Ryba,skąd wiesz że dla mnie? Nie znasz mnie i wierzysz,że dałabym radę?
Hmm,chyba miło mi się zrobiło 

18 lutego 2026 21:04 / 2 osobom podoba się ten post
Agat

W to co wierzę czy nie wierzę, to akurat moja sprawa, napewno , tak jak każdy normalny człowiek nie wierzę nieznajomym osobom i wszystko sprawdzam sama. Każdy ma swój rozum. Oferta nie dla mnie , jak wyrażnie stoi w poście. 
18 lutego 2026 21:05 / 2 osobom podoba się ten post
Agat

Czemu zaraz bajki? Nie wierzysz że mogą być dobre miejsca pracy, w dodatku dobrze opłacane?
Ja wiem,że takie są .
18 lutego 2026 21:08 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

W to co wierzę czy nie wierzę, to akurat moja sprawa, napewno , tak jak każdy normalny człowiek nie wierzę nieznajomym osobom i wszystko sprawdzam sama. Każdy ma swój rozum. Oferta nie dla mnie , jak wyrażnie stoi w poście. 

Haha,dobre to "jak wyraźnie stoi w poście "
18 lutego 2026 21:10 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Haha,dobre to "jak wyraźnie stoi w poście ":-)

Post adresowany do Maludy co srednio spostrzegawcza osoba zobaczy :)
18 lutego 2026 21:11 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

No właśnie 
18 lutego 2026 21:11 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Czemu zaraz bajki? Nie wierzysz że mogą być dobre miejsca pracy, w dodatku dobrze opłacane?
Ja wiem,że takie są .

Były , są i będą - czy to się komuś podoba czy nie . Juz  dawno nie ma jak za czasów minionych, że każdy miał po równo, a przynajmniej tak ludziom wmawiano. 
18 lutego 2026 21:15 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Szkoda,że zainteresowana jeszcze się do niego nie odniosła. Ale ,jak przed chwilą doczytałam,zajęta była interesującą terapią i pewnie nie miała czasu.