Łódzkie

30 kwietnia 2015 21:42 / 1 osobie podoba się ten post
No to super, na pewno spotkamy sie, nie ma innej mozliwosci :))))))))))
30 kwietnia 2015 21:45 / 2 osobom podoba się ten post
A my na Świętokrzyskim też sie umawiamy a co
Śląskie Łódzkie my nie gorsi;)Ale bawić to się wszyscy dobrze będziemy,każdy u siebie:))
A kiedyś to i ogólnopolski zjazd zrobimy...
07 maja 2015 07:41 / 1 osobie podoba się ten post
No ta nikogo nie ma wszyscy wybyli ,albo sie czegos wstydza a pewnie tych ulic rozkopanych
Milego dnia panie zycze
09 maja 2015 06:54 / 2 osobom podoba się ten post
A Łodzianki śpią rozleniwione na maksa !....miłego dnia )))))
09 maja 2015 07:55 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

A Łodzianki śpią rozleniwione na maksa !....miłego dnia :-))))))

Spia chyba po tych piwach co sie opily wczoraj  
Milego dnia kolezaki  
09 maja 2015 09:51 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

A Łodzianki śpią rozleniwione na maksa !....miłego dnia :-))))))

Dzień dobry Łodziankom i zaprzyjaźnionym  
Życzę Wam miłego weekendu :)))

Basiu, jestem sową, mam okazję, sypiam rano :)))
Choć tu nawet w sobotę już po 8 rano jeżdżą złomiarze i dają głośno do wiwatu, no koszmar, bo przy mojej śpiącej królewnie mogłam spać sobie i do 9.
Niestety  to co dobre  nie trwa wiecznie, właśnie był telefon ze szpitala, że jest b.źle z pdp., rodzina pojechała do niej. 
Może mi się skrócić turnus.....
09 maja 2015 15:29 / 2 osobom podoba się ten post
Witajcie ziomalki i znowu tu jestem.
09 maja 2015 18:40 / 2 osobom podoba się ten post
brydzia

Witajcie ziomalki i znowu tu jestem.

Witaj nam,
Będzie więcej łodzianek to może nie bedziemy stale czekać na jedną pracowitą lubuszankę ;)
coby nam topik wygrzebywała :)))

10 maja 2015 18:20 / 1 osobie podoba się ten post
Łodzianki pewnie się opalają bo żadna się nie pokazała.
11 maja 2015 07:10 / 1 osobie podoba się ten post
brydzia

Łodzianki pewnie się opalają bo żadna się nie pokazała.

Witajcie krajanki , ziomale i te czasem wchodzące tu " obce " również - miłego , spokojnego dnia ))))))
11 maja 2015 07:17 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Witajcie krajanki , ziomale i te czasem wchodzące tu " obce " również - miłego , spokojnego dnia :-)))))))

Ciekawa kogo Pani ma na mysli ,piszac OBCE,prosze to rozwinac  
Milego dnia zycze,  
12 maja 2015 06:24 / 2 osobom podoba się ten post
Dzien dobry Panie Lodzianki jak zwylke troche leniwe
Milego dnia kobitki
12 maja 2015 06:34 / 2 osobom podoba się ten post
magdzie

Dzien dobry Panie Lodzianki:-) :-) jak zwylke troche leniwe:-)
Milego dnia kobitki :-)

Nic to , sama sobie jestem winna , bo zamiast buszować na zachodzie powinnam była do centrum najpierw zajrzeć  ! jakie " toto " szybkie jest , że się " temu " palec na klawiaturze nie omsknął !.......miłego dnia Łodzianki i " tej jednej " również życzę miłego ))))))))))
12 maja 2015 09:09 / 2 osobom podoba się ten post
Moja krew !....golonka jest tłusta , piwo gorzkie  - śledzik i setuchna to jest to ! a jeszcze lepiej tak po " wiechowskiemu " " lorneta " , czyli dwie setki po bokach a w środku " rolmops " )))))))
12 maja 2015 09:25 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry :) wracam na...łono :))))))) No więc ...hi....hi.... (pała, bo nie zaczyna się zdania od więc :) )
Po kądzieli pochodzę z Lipiec Reymontowskich, tam pochowani są moi dziadkowie i tam bywam, a raczej bywałam zawsze 1 listopada. Teraz bywa tam siostra mojej mamy, albowiem męża posiada z Łyszkowic i tam mają aktualnie letnisko, a że oboje są na emeryturze, to i często tam jeżdzą. Klimaty łowickie są w moim domu od zawsze, nawet lalkę łowiczankę mama moja posiada, w pięknym stroju regionalnym, która to aktualnie siedzi sobie w worku foliowym (pomysł mojej mamy), zeby się nie kurzyła.Strój robiony był na obstalunek, a kolejna siostra mojej mamy dała na tę okoliczność swoją łowicką zapaskę. Jak pojadę na urlop to muszę zdjęcie lalki zrobic, zobaczycie jaka piękna. Ciekawa jestem jak ją zagospodaruję kiedyś u siebie, w moim prowansalskim, lawendowym domu :))))))))
Sledzie też bardzo lubię, może nawet bardziej niż golonkę, tylko z tą setką byłby problem. Nie lubię wódki, natomiast piwko, sekta kocham pasjami :)))))))) i mogę spozywać jak kompot :))))))) Arabasiu, jak Ty dziewczyno z urlopem stoisz? Mam nadzieję, że dasz radę być na naszym łódzkim lipcowym spotkaniu?
Wiesz Andrea, że swoją karierę opiekunki zaczynałam z dziewczyną z Łowicza? Fajna kobitka, ale przerosła ją ta robota. Szkoda.