Łódzkie

12 maja 2015 09:44 / 2 osobom podoba się ten post
doda1961

Dzień dobry :) wracam na...łono :))))))) No więc ...hi....hi.... (pała, bo nie zaczyna się zdania od więc :) )
Po kądzieli pochodzę z Lipiec Reymontowskich, tam pochowani są moi dziadkowie i tam bywam, a raczej bywałam zawsze 1 listopada. Teraz bywa tam siostra mojej mamy, albowiem męża posiada z Łyszkowic i tam mają aktualnie letnisko, a że oboje są na emeryturze, to i często tam jeżdzą. Klimaty łowickie są w moim domu od zawsze, nawet lalkę łowiczankę mama moja posiada, w pięknym stroju regionalnym, która to aktualnie siedzi sobie w worku foliowym (pomysł mojej mamy), zeby się nie kurzyła.Strój robiony był na obstalunek, a kolejna siostra mojej mamy dała na tę okoliczność swoją łowicką zapaskę. Jak pojadę na urlop to muszę zdjęcie lalki zrobic, zobaczycie jaka piękna. Ciekawa jestem jak ją zagospodaruję kiedyś u siebie, w moim prowansalskim, lawendowym domu :))))))))
Sledzie też bardzo lubię, może nawet bardziej niż golonkę, tylko z tą setką byłby problem. Nie lubię wódki, natomiast piwko, sekta kocham pasjami :)))))))) i mogę spozywać jak kompot :))))))) Arabasiu, jak Ty dziewczyno z urlopem stoisz? Mam nadzieję, że dasz radę być na naszym łódzkim lipcowym spotkaniu?
Wiesz Andrea, że swoją karierę opiekunki zaczynałam z dziewczyną z Łowicza? Fajna kobitka, ale przerosła ją ta robota. Szkoda.

W lipcu to jeszcze siedzę na " projekcie " , chyba , że się coś zmieni , nigdy nie możemy być pewni " żelaznego terminu " , bo życie przewrotne jest
Nooooo ! i Ty jako doświadczona " Projektantka " wiesz , że jeśli starszy człowiek sobie życzy " lalkę - łowiczankę " ofoliowaną trzymać , żeby kiedyś potomni pamiątkę mieli to to należy uszanować !.....Doda , jesteś profesjonalną " Projektantką " - nie napitalasz Mamusi , że tak nie , tak nie można ! Dla mnie to nawet dywany mogą sobie foliami pookrywać a mnie to rybka ! czyli ? czyli ja też jestem wyrozumiała dla wszelakich większych , czy mniejszych dziwactw , przyzwyczajeń .....znaczy się też profesjonalana " Projektantka " jezdem ....z " z " w środku )))))))))
12 maja 2015 09:48 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

W lipcu to jeszcze siedzę na " projekcie " , chyba , że się coś zmieni , nigdy nie możemy być pewni " żelaznego terminu " , bo życie przewrotne jest :-)
Nooooo ! i Ty jako doświadczona " Projektantka " wiesz , że jeśli starszy człowiek sobie życzy " lalkę - łowiczankę " ofoliowaną trzymać , żeby kiedyś potomni pamiątkę mieli to to należy uszanować !.....Doda , jesteś profesjonalną " Projektantką " - nie napitalasz Mamusi , że tak nie , tak nie można ! Dla mnie to nawet dywany mogą sobie foliami pookrywać a mnie to rybka ! czyli ? czyli ja też jestem wyrozumiała dla wszelakich większych , czy mniejszych dziwactw , przyzwyczajeń .....znaczy się też profesjonalana " Projektantka " jezdem ....z " z " w środku :-))))))))))

Basiu, nie rób nam tu sabotażu. Masz być i.....już. Nagnij troszkę ten swój projekt i damy radę :)))))))))))
15 maja 2015 10:43 / 1 osobie podoba się ten post
Hej łodzianki gdzie jesteście?
15 maja 2015 15:07 / 2 osobom podoba się ten post
brydzia

Hej łodzianki gdzie jesteście?

Ciiiiii ! są , są , tylko , że nygusy i się im wygrzebywać " łódzkiego " nie chce
15 maja 2015 15:13
OO widzę, że zjazd (zlot hihihi) się szykuje w lipcu. Szkoda, bo właśnie czekam na odpowiedź rodziny i jak się uda to z powrotem jestem dopiero w połowie sierpnia. Ale nic to, bo tak bym może jeszcze od dziewczyn odstawała, bom jeszcze nie w pełni profesjonalna i czasem mi się jeszcze zdarzy jakimś dziwactwem pdp się obruszyć, to może jeszcze do kręgu bym nie dopuszczonam została. A tak- za rok, na miotłę już sobie odłożę, profesjonalizm bić z mego oblicz będzie, to i wpadnę na zlot;).
16 maja 2015 15:43 / 2 osobom podoba się ten post
Witam znowu nikogo tu nie ma ,premie trzeba zabrać łodzianka za nieaktywność,
17 maja 2015 12:49 / 1 osobie podoba się ten post
Hej hej jest tu kto?
17 maja 2015 18:18 / 1 osobie podoba się ten post
brydzia

Hej hej jest tu kto?

No pewnie , że jestem  
17 maja 2015 18:21 / 1 osobie podoba się ten post
Zasadniczo jestem :), choć tylko połowicznie. Drugą połową całym sercem jestem na Kubie. Oglądam, przeglądam, czytam i prawie już jestem spakowana :))))))))))))). Termin 5 luty 2016 mam nadzieję, że dozyję :)))))))))
Pozdrawiam Łodzianki i sympatyków Łodzi :)
18 maja 2015 09:03 / 2 osobom podoba się ten post
Witam Łodzianki i Krajanki.Słonecznego dzionka życzę.
18 maja 2015 09:34 / 2 osobom podoba się ten post
Również witam krajanki i spadam " na robotę " .....do popołudnia albo pod wieczór
19 maja 2015 11:23 / 2 osobom podoba się ten post
Hallo hallo tu radio Łódż ,ważny komunikat dla miasta Łodzi i okolic poszukujemy opiekunek pracujących za granicą proszę o pilne zgłaszanie się.
19 maja 2015 11:30 / 1 osobie podoba się ten post
brydzia

Hallo hallo tu radio Łódż ,ważny komunikat dla miasta Łodzi i okolic poszukujemy opiekunek pracujących za granicą proszę o pilne zgłaszanie się.

Jezdem , jezdem ! witajcie Łodzianki
20 maja 2015 07:09 / 2 osobom podoba się ten post
brydzia

Hej hej jest tu kto?

Ja jestem na Posterunku,bo te Lodzianki jakies takie leniwe ,trzeba je pogonic biczem 
Milego dnia babuszki .
20 maja 2015 07:13 / 2 osobom podoba się ten post
magdzie

Ja jestem na Posterunku,bo te Lodzianki jakies takie leniwe :strzela z bicza:,trzeba je pogonic biczem:-) 
Milego dnia babuszki .

Wiedziałam , że jak po Opiekunkowie buszuje to i łódzkie odkopie , więc tylko cierpliwie czekałam . Dzień dobry regionie łódzki i odwiedzający również .zastanawiam się , czy wypada do kogoś dryndnąć o tak wczesnej porze ? ...