kasia63No to jak zaczniesz jeździsz to sie mocno zdziwisz bo do Opiekunkowa jeźdżą kobiety w naprawde róznym wieku,najstarsza opiekunka jaka poznałam osobiscie miała 77 lat!Niewiele była młodsza od PDP ,ale w pełni sił i dała radę.Najwięcej jest chyba w przedziale 45-65 ,no i coraz więcej młodziutkich dziewczyn ,ledwo po maturze.A personelu stricte medycznego tez niemało,niekoniecznie na wczesniejszej emeryturze- tu zdecydowanie lepiej płacą,więc często sa osoby,które same sie zwolniły,ze zlikwidowanych szpitali czy przychodni,fizjoterapeuci,ratownicy medyczni-wciąz u nas niedoceniani i mizernie opłacani,opiekunowe z DPSów.
Troche mnie Twoje zdziwienie rozbawiło....Nie wiesz jak jest?Opiekunkowo to szansa dla wielu na załatanie dziur w domowym budżecie,na normalne życie,teraz w PL takie czasy ,że nie ma znaczenia juz nawet wiek i wykształcenie-robotę przyzwoicie płatną udaje sie dostac albo tym co maja farta albo tym co maja plecy-przyzwoicie płatna to w moim odczuciu 2500-3000 na rękę.Bo 1500 to w pierwszym lepszym markecie dostaniesz a w D jednak te 4000 się miniumum wyciągnie,więc nie ma sie co dziwić ,że jeździmy póki sił starcza.
"Opiekunkowo" :D świetna nazwa, zapamiętam :D
77 lat to wiecej niż się spodziewałam, aż niemożliwe! Nie wyobrażam sobie, że za 30 lat miałabym tak pracować. Ale jak ta pani dawała radę, to można tylko pozazdrościć kondycji!
To co napisałaś o znajomościach ani trochę mnie nie dziwi, wiem jak jest. Zwłaszcza w mniejszym mieście, jaak się wszyscy znają, to tylko tak się szuka pracowników. albo ogłoszenia z takimi wymaganiami, że od razu wiadomo pod czyje wykształcenie pisane. I że akurat synek prezesa pasuje...
Nie wiem czym mogłabym się w Pl zająć, żeby te 4000 zarobić. Nawet 3000 ciężko jak ktoś z ulicy przychodzi. Ehh, kusi mnie żeby wyjechać, kusi...