Psy, koty i inne nasze zwierzaki

26 grudnia 2014 09:19 / 2 osobom podoba się ten post
Evvex

Nie uraziłaś , ale Maltańczyki to rasa bez modyfikacji,znana była za czasów Arystotelesa i kochali ją starożytni Rzymianie , a renesansowi malarze uwieczniali na obrazach z damami z wyższych sfer . Będę bronić tej razy :)) bo to wielki duchem , ogromny sercem cudny kurdupel :)))))))))

to prawda piekny jest....i taki psi...mi raczej chodzilo o ta rase co jak miasto nazywa sie....ale zem ja duza kobieta to i psa winnam miec conajmniej sredniej wielkosci.moz pies,ktory zszedl byl kundlowaty i sredni.mialam go 17 lat....
26 grudnia 2014 09:37 / 4 osobom podoba się ten post
agamor

aleś się podszkoliła Evvex no ::)))DDDDDDDDDDDDD

A tam :)))))) liżnie się czasem trochę wiedzy, i oprócz pampersa też książki czasem trzymam w rękach : ))DDDD
26 grudnia 2014 09:43 / 3 osobom podoba się ten post
Ona_Lisa

Śliczny piesek kochaniutki,,,słodziak
kocham zwierzęta wszystkie a pieski, kotki najbardziej.

Ja to bym teraz chciała trafić na stellę, gdzie będzie psiak albo kotek,
miałabym namiastkę mojego.
26 grudnia 2014 09:55 / 3 osobom podoba się ten post
Evvex

Orim, ja mam takiego właśnie Maltańczyka , tylko mój jest miniatura teraz ma 6miesiąc i waży niecałe 80 dag , a długości wraz z ogonkiem ma coć koło 35 cm.Jest psem ''nakolannym'' a podczas snu z Manią ''naszyjnym''sama słodycz, generalnie ta rasa żyje w pełnej symbiozie z żywicielem i cały czas musi być w pobliżu człowieka .Poza tym kto raz spojrzy w oczy Maltańczyka ,przepadł z kretesem, myślę że za rok zostanie tatą , ale czempionem nie będzie , bo nie będzie chodził na wystawy, i pewnie będę miała wtedy drugiego słodziaka w domku. Polecam każdemu tą rasę,nawet dużego i silnego mężczyznę owinie sobie wokół palca :))

no wlasnie dlatego takiego przyjme na swoja sofe jak juz skoncze z tymi wyjazdami do DE
26 grudnia 2014 09:58
ORIM

no wlasnie dlatego takiego przyjme na swoja sofe jak juz skoncze z tymi wyjazdami do DE

co ty Orim,kobite sobie przyjmij a nie piesa....najlepiej opiekunke,bo jak skonczysz z wyjazdami sam mozesz opieki potrzebowac ha ha...wykonujac taka robote jak nasza niejeden z nas w pdp sie zamieni..kiedys organizm zbuntowac sie m oze
26 grudnia 2014 10:06 / 3 osobom podoba się ten post
ania52

ja jestem elokwentna i zwracam uwage na prostactwo....wlasnie teraz....

Tak Aniu ja też i nawet wiem kto z tym prostactwem ma zwyczaj wyskakiwać jak filip z konopi i buch komuś w łeb.
Ciebie lubię czytać i pozdrawiam
26 grudnia 2014 10:08 / 3 osobom podoba się ten post
Gosiap

Tak Aniu ja też i nawet wiem kto z tym prostactwem ma zwyczaj wyskakiwać jak filip z konopi i buch komuś w łeb.
Ciebie lubię czytać i pozdrawiam

i nawzajem....no nie obrazajac Filipa bo takowy na forum jest...dama sie rodzi niestety...nie idzie tego kupic bo albo sie ma klase albo nie....
26 grudnia 2014 10:11 / 1 osobie podoba się ten post
ania52

i nawzajem....no nie obrazajac Filipa bo takowy na forum jest...dama sie rodzi niestety...nie idzie tego kupic bo albo sie ma klase albo nie....

Tak, tak, szmal klasy nie dodaje. Co racja to racja. Prawdziwego Filipa przepraszam i też pozdrawiam
26 grudnia 2014 10:18 / 4 osobom podoba się ten post
scarlet

Ja to bym teraz chciała trafić na stellę, gdzie będzie psiak albo kotek,
miałabym namiastkę mojego.

Ja też marzę tak jak ty.
Na mojej pierwszej stelli przychodziły koty sąsiadów to tak je nauczyłam ,że czekały w ogrodzie albo w kuchni pod oknem na korytko.A jak przyszły i nie było mięsiwa to czekały i gapiły się w okno. Tylko o pogłaskaniu nie było mowy ,tylko jeden biały,grrubas ledwo chodził dawał sie pogłaskać.
A teraz jestem już drugi raz nie widziałam jeszcze ani jednego kota.Ale jak nie koty to dokarmiam lisa,który przychodzi do ogrodu i ptaki ,a dzisiaj wyrzuciłam makaron do ogrodu to tylko widziałam jak kruki w dziobak zmykały ze zdobyczą.Ptactwo to już wie gdzie za darmo jest stołówka .Wyczekują obserwując w ogrodzie sąsiadów na czubku drzewa czy jadłodajnia już otwarta.
26 grudnia 2014 10:38
ANEKS do mojego postu ,jakby co to lisa nie hoduję sobie na żadne futerko,ha,ha,ha....
Lisy chyba mnie PRZEŚLADUJĄ BO na Das Erste w telewizji jest właśnie film o lisie.
26 grudnia 2014 11:01 / 1 osobie podoba się ten post
ania52

co ty Orim,kobite sobie przyjmij a nie piesa....najlepiej opiekunke,bo jak skonczysz z wyjazdami sam mozesz opieki potrzebowac ha ha...wykonujac taka robote jak nasza niejeden z nas w pdp sie zamieni..kiedys organizm zbuntowac sie m oze

pies mniej hałasu robi ha ha
26 grudnia 2014 11:02 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

pies mniej hałasu robi ha ha

to niemowe wez ha ha 
26 grudnia 2014 11:07 / 1 osobie podoba się ten post
ania52

to niemowe wez ha ha 

jeszcze glucha i ślepa ha ha i przy garach hihi
26 grudnia 2014 11:08 / 2 osobom podoba się ten post
ORIM

jeszcze glucha i ślepa ha ha i przy garach hihi

no n o tylko gar kup ladniejszy....
26 grudnia 2014 12:13
ania52

no n o tylko gar kup ladniejszy....

Przeciez ma byc tez niewidzaca ha ha Wziela co chciala ha ha Ja jej do garów nie bede zagladał hihihi