Nasze podróże, ulubione miejsca

11 września 2015 21:37
zosia_samosia

W lipcu ,bylam w Nessebar.Postanowione .....wracam za rok.Magiczne miasteczko ???,dla mnie .Chociaz mam jeszcze do zobaczenia :Primorsko ,Kiten ,Balczik i ichnie Monastyri.Warna - Aładża Klasztor Skalny  ...........ale sie rozmarzylam .::):)  

Jak tak bardzo podoba Ci się Neseber to wiem jakie jeszcze miasteczko by Cię urzekło- portugalskie Obidos i zapewne cała Portugalia. Niestety jest na samym końcu Europy i sam samolot jest prawie w cenie bułgarskich wczasów. Bułgaria ma dla mnie jeszcze ten plus, że po 08.09 w wybranych hotelach nie ma dopłat do pokoi jednoosobowych. Być może wrócę tu w przyszłym roku ale już od jakiegoś czasu korcą mnie Cypr i Malta. Wpierw muszę dożyć. To już są ostatnie zdięcia. Trzy cerkwie znajdujące się w Neseberze. Ten ostatni budynek to też cerkiew. Bułgarzy za panowania Turków mogli budować cerkwie na wysokość Turka siedzącego na koniu. Wkopywali je zatem w ziemię tak jak tylko było to możliwe. Były bez kopuł i bez dzwonów. Od tamtych czasów wyznawcy Allaha wiele się nie zmienili.
11 września 2015 21:38 / 1 osobie podoba się ten post
zosia_samosia

W lipcu ,bylam w Nessebar.Postanowione .....wracam za rok.Magiczne miasteczko ???,dla mnie .Chociaz mam jeszcze do zobaczenia :Primorsko ,Kiten ,Balczik i ichnie Monastyri.Warna - Aładża Klasztor Skalny  ...........ale sie rozmarzylam .::):)  

Jak tak bardzo podoba Ci się Neseber to wiem jakie jeszcze miasteczko by Cię urzekło- portugalskie Obidos i zapewne cała Portugalia. Niestety jest na samym końcu Europy i sam samolot jest prawie w cenie bułgarskich wczasów. Bułgaria ma dla mnie jeszcze ten plus, że po 08.09 w wybranych hotelach nie ma dopłat do pokoi jednoosobowych. Być może wrócę tu w przyszłym roku ale już od jakiegoś czasu korcą mnie Cypr i Malta. Wpierw muszę dożyć. To już są ostatnie zdięcia. Trzy cerkwie znajdujące się w Neseberze. Ten ostatni budynek to też cerkiew. Bułgarzy za panowania Turków mogli budować cerkwie na wysokość Turka siedzącego na koniu. Wkopywali je zatem w ziemię tak jak tylko było to możliwe. Były bez kopuł i bez dzwonów. Od tamtych czasów wyznawcy Allaha wiele się nie zmienili.
11 września 2015 21:43
ORIM

ot poznanska goscinnosc :-) herrbata zalana po sam rant szklanki aby cukier sie nie zmiescił :-)Myslalem ze na kawe sie umowimy,ale ok pozdrowie koziolki:-)

Jak możemy się umówić skoro Ty tam jedziesz, a ja tutaj jestem, a później do dzieci do Warszawy w odwiedziny jadę. Muszę nadrobić rodzinne zaległości.
11 września 2015 21:48 / 1 osobie podoba się ten post
Alina

Jak możemy się umówić skoro Ty tam jedziesz, a ja tutaj jestem, a później do dzieci do Warszawy w odwiedziny jadę. Muszę nadrobić rodzinne zaległości.

ja jeszcze w DE jestem i pisalem ze sie wybieram,bo tam mam firme z ktora pracuje.
Jak by co to przyjade z wlasnym cukrem  Moj ojciec jest z Kosciana,a w Poznaniu tez mam rodzine
13 września 2015 09:59 / 1 osobie podoba się ten post
Szukam na początek grudnia jakiegoś SPA najlepiej z wyżywieniem w Kołobrzegu. Może ktoś zna coś ciekawego i niezbyt drogiego? W styczniu byłam w Świnoujściu, w zeszłym roku w Dźwirzynie:) Co roku zimą robimy sobie ze znajomymi lub sami kilkudniowy pobyt, zawsze jest super:) Teraz chcę do Kołobrzegu.
13 września 2015 16:21 / 1 osobie podoba się ten post
Renie

Szukam na początek grudnia jakiegoś SPA najlepiej z wyżywieniem w Kołobrzegu. Może ktoś zna coś ciekawego i niezbyt drogiego? W styczniu byłam w Świnoujściu, w zeszłym roku w Dźwirzynie:) Co roku zimą robimy sobie ze znajomymi lub sami kilkudniowy pobyt, zawsze jest super:) Teraz chcę do Kołobrzegu.

Praktycznie wszystkie sanatoria mają strefę dla komercji   w Kołobrzegu. Musisz patrzeć na strony  tych sanatoriów i na pakiety   polecam Bałtyk ( z pokojami na morze, super położenie bo przy samym molo), Verano, Gryf, Ikar,Mewa, Chalkozyn w Kołobrzegu. 
13 września 2015 16:26
Ann1967

Praktycznie wszystkie sanatoria mają strefę dla komercji   w Kołobrzegu. Musisz patrzeć na strony  tych sanatoriów i na pakiety   polecam Bałtyk ( z pokojami na morze, super położenie bo przy samym molo), Verano, Gryf, Ikar,Mewa, Chalkozyn w Kołobrzegu. 

Dzięki:)
Już znalazłam,
Jantar i Magnolia mają ciekawe jesienne oferty z zabiegami.
Myślałam, że ktoś może coś polecić:)))
13 września 2015 16:30 / 1 osobie podoba się ten post
Baltyk w Kołobrzegu super, polecam tez Posejdon. Fajna baza zabiegowa i blisko plazy, latarni morskiej oraz deptaka.
Oczywiscie weź pod uwagę również Arka Medical Spa. To super wypasiony hotel również przy samej plazy. Myslę ze początek grudnia to będą bardzo dobre cenowo pakiety, tak przynajmniej jest w Ciechocinku i nie tylko, gdzie w na prawde luksusowym sanatorium mozna luksusowo spędzić 7 dni za kilka stówek. http://www.arka-mega.pl/
http://www.arka-mega.pl/
13 września 2015 16:38 / 1 osobie podoba się ten post
http://www.posejdon.kolobrzeg.pl/www/turnusy-rehabilitacyjne/kolobrzeg/turnusy-rehabilitacyjne-osw-posejdon-kolobrzeg
To link do Posejdona. I tu i w Arce byłam osobiscie, więc moge polecic. Kwestia tylko ceny i mozliwosci finansowych.
Arka to sa luksusy, więc i koszt znacznie wyzszy :)
13 września 2015 16:41
doda1961

http://www.posejdon.kolobrzeg.pl/www/turnusy-rehabilitacyjne/kolobrzeg/turnusy-rehabilitacyjne-osw-posejdon-kolobrzeg
To link do Posejdona. I tu i w Arce byłam osobiscie, więc moge polecic. Kwestia tylko ceny i mozliwosci finansowych.
Arka to sa luksusy, więc i koszt znacznie wyzszy :)

Dzięki doda:)
Oglądam już od kilku godzin...szukam, szukam:)
Tylko tu w Posejdonie oferty są na 2 tygodnie- za długo.
Arka daje radę:)
13 września 2015 16:44 / 2 osobom podoba się ten post
Renie

Dzięki doda:)
Oglądam już od kilku godzin...szukam, szukam:)
Tylko tu w Posejdonie oferty są na 2 tygodnie- za długo.
Arka daje radę:)

Arka super, na prawdę polecam szczerze. Bałtyk znam tylko z widzenia :D :D :D :D nie mieszkałam tam, ani nie tancowałam, byłam tylko na kawce w kawiarni. Natomiast jest to ulubione miejsce wypoczynku Niemców i pełno ich tam jak mrówków :D :D :D :D: D Ma super położenie a i baza zabiegowa i baseny robią dobre wrazenie. Z tych 3 poleconych Posejdon jest na końcu, choć ceny bardzo przyzwoite ma.
13 września 2015 16:47 / 1 osobie podoba się ten post
Acha, zwróc uwage na cenę za parking, jesli masz zamiar autem się wybrać. To spory wydatek jak widać w Bałtyku.
13 września 2015 16:50 / 1 osobie podoba się ten post
doda1961

Acha, zwróc uwage na cenę za parking, jesli masz zamiar autem się wybrać. To spory wydatek jak widać w Bałtyku.

Tak, autem jadę.
Widziałam, przeginają co poniektórzy.
Na coś na pewno się zdecyduję, bo jest w czym wybierać:)
15 września 2015 21:42 / 2 osobom podoba się ten post
Jesienią polecam Krynice , oczywiście górska . Można się podkurować zwiedzić Beskidy i Słowację . Jeżdżę tam często , polecam
09 października 2015 21:34 / 3 osobom podoba się ten post
Alina

Dziękuję. Byłam w Sozopolu wczoraj ale warto wiedzieć. Niewykluczone, że tutaj wrócę. Świetny kraj na wakacyjny wypad tak dla samotnej pani jak i rodzin z dziećmi, czy też osób, które lubią zwiedzać. Mam wersję all inclusive i szczerze mówiąc zupełnie niepotrzebnie. Nie jestem tego wstanie ani przejeść, ani przepić . W hotelu jestem bardzo mało. Czuję się tutaj dobrze, bezpiecznie i zwyczajnie. To miejsce ma w sobie dobrą energię, nie potrafię tego inaczej wytłumaczyć.

Alinko, 
jeśli wrócisz do Bułgarii i nie będziesz miała pomysłu na jeden dzień, to polecam rejs pirackim statkiem na wyspę św. Anastazji. To miejsce nazywane jest w przewodniku "bułgarskim Alkatraz", gdyż znajduje się tam więzienie. Od tego roku dopiero udostępniono ją zwiedzającym. Można zobaczyć cele, cerkiew, napić się dobrej kawy albo coś zjeść w restauracji. A w drodze powrotnej na statku posiłek-mule i dodatki warzywne, obowiązkowy zielony, miętowy drink(regionalny przysmak), tańce, zabawy biesiadne, skoki do wody prosto z burty.Niezła zabawa:))))) A stateczki kursują z przystani w Pomorie.
Pozdrawiam wszystkich miłośników bułgarskich klimatów i ciepłego morza