Mój pierwszy wyjazd

11 maja 2017 22:40 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Ad.punktu 10-ręczniki wożę bo już mi się zdarzyło ,że nie było dla opiekunki.Ale zwykle są.

Wyjciowe ciuchy-dobrze mieć jeden "dyżurny" zestaw,może się zdarzyć wyjscie do restauracji czy na jakaś rodzinną uroczystość.Dresiki wówczas niewskazane:)

Na rodzinną imprezę na dwa tygodnie przed, wszedłem do sklepu i zakupiłem zestaw ubraniowo-wyjściowy.)
11 maja 2017 22:44 / 4 osobom podoba się ten post
Barbara48

O jessuu, ja nie noszę żadnej biżuteri.zresztą już od dawna. 
Wszystko zostało w domu. 
Lubie sie czasem ładnie ubrac ale to wywołuje niepotrzebne spekulacje .po co. Dla kogo?Tutaj kobiety chodza zawsze w spodniach i polówkach nawet na imprezy. Dziwne. ...

A ja noszę kolczyk w uchu ))
11 maja 2017 22:51 / 4 osobom podoba się ten post
ewa59

Wlasnie też to zauważyłam....nie wszystkie ale niektóre zupełnie nie przywiązują wagi do okoliczności....i ubiorą się jak do prac ogrodowych.....też mam jedno zawsze bardziej eleganckie że sobą ale jak do tej pory sporadycznie wykorzystane.....

Nie przywiązują, bo tak już mają. Tu w ogóle inne zwyczaje panują. Widział kto kiedy tutaj stól zastawiony jak u nas ??
No popękali by chyba ze śmiechu i z przejedzenia. 
Jak jestem na imprezie w Pl i widzę te uginające się stoły, to wyobrażam sobie za nimi Niemców. 
Najpierw ich zaskoczenie i zdziwienie zapewne, a po tym wielkie zarcie )))
12 maja 2017 00:07 / 7 osobom podoba się ten post
Knorr

Wiecie, dlaczego jestem  z Wami na forum??
Także dla świetnych i ciętych ripost, ktore namierzyć można czasami. Rewelacja jak dla mnie!!

Ja tyz lubia za niektore osoby no moga napisac za wiekszosc osob poza malymi wyjatkami ale pip pip zachowam dla siebie bo mam smiech jak chu chu..  Te riposty sa dobre trza przyznac mamy tu tyz fajne osoby z jajami,ktore potrafia sie bawic i nie bic piany o byle gowno. Jest tyz duzo osob, ktore sa tu a nie pisza a szkoda bo lubia ludzi czytac, lubia biniora, pamietam kiedys byla tyz impala. Brakuje mi biety, pytajki, scarlet, ivety duzo osob brakuje i przykrzy sie bez nich. Moze jeszcze wroca. I najbardziej lubia ciebie TYZ i chyba wiedzialam,ze masz kolczyk w uchu hahahaha!! tylko nie pamietam skad ja to wiedzialam, pewnie mi sie przysnilo. 
12 maja 2017 00:21 / 6 osobom podoba się ten post
Knorr

A ja noszę kolczyk w uchu :-)))

Ja dawniej jak byłam młoda I  piękna ,to nosiłam po 2 -3 kolczyki w jednym uchu.
A że teraz jestem tylko piękna to nie noszę nic zbędnego:)
Ale chętnie bym zobaczyła Twoją fotkę z tym kolczykiem:)

12 maja 2017 06:32 / 6 osobom podoba się ten post
nowadanuta

Moja zmienniczka daje radę... :-) Co prawda nie zawsze jest to aż kostium, ale do każdego stroju dużo złotej biżuterii ... :-) Wymieniałam się  nią już parę razy i równie wypoczętą ją witam jak i żegnam... :-) Jeżdżę już 6 lat i przy niej doszłam do wniosku, że jeszcze wiele rzeczy muszę się nauczyć... :-)

Ja biżuterie po przyjezdzie ściągam , chowam , zamykam w torbie na kluczyk i git. Jak jadę do domu to dopiero zakładam.
Biżuteria mi bardzo przeszkadza w pracy, nie noszę nawet łańcuszka, a o pierścionku nie ma mowy.
12 maja 2017 06:43 / 2 osobom podoba się ten post
Knorr

Nie przywiązują, bo tak już mają. Tu w ogóle inne zwyczaje panują. Widział kto kiedy tutaj stól zastawiony jak u nas ??
No popękali by chyba ze śmiechu i z przejedzenia. 
Jak jestem na imprezie w Pl i widzę te uginające się stoły, to wyobrażam sobie za nimi Niemców. 
Najpierw ich zaskoczenie i zdziwienie zapewne, a po tym wielkie zarcie :-))))

Karolu, mam trochę inne doświadczenie. W domu, to masz rację, nie ma zastaw się a postaw się. Ale "na zewnątrz" jak jest np. Heilige Firmung to żarcia jest od czorta, ile chcesz i co chcesz w restauracji. Raz na tydzień z PDP jeździlem nad TegernSee to tam trudno mi było zjeść to, co podali a deser ( chociaż lubię) to musiałem trochę wolniej jeść niż zwykle, by dać radę. Ale to było "na pokaz". Tak to widzę w Niemczech. Na tym miejscu co jestem jest tak samo.
12 maja 2017 07:41 / 6 osobom podoba się ten post
Ona_Lisa

Ja biżuterie po przyjezdzie ściągam , chowam , zamykam w torbie na kluczyk i git. Jak jadę do domu to dopiero zakładam.
Biżuteria mi bardzo przeszkadza w pracy, nie noszę nawet łańcuszka, a o pierścionku nie ma mowy. :-)

Też nie noszę... i ciągle (niestety daremnie)  szukam takiej coby mi nie przeszkadzała... Ale mam "dyżurną" srebrną w razie W...  Złota kiedyś w skupie złomu wyladowała... i mogłam się naocznie przekonać jak to jest gó.wno warte...
12 maja 2017 08:46 / 6 osobom podoba się ten post
ewa59

Getry co posiadają krok ??? To ja takich nie widziałam.....:smiech3:

Aha Ty widziałaś takie przetarte? no czasem wietrzenie się przydaje jak kto woli,ja jednak w getrach nie chodzę,ale wolę te kompletnie całe bez przetarć
12 maja 2017 08:58 / 7 osobom podoba się ten post
Malina

Aha Ty widziałaś takie przetarte? no czasem wietrzenie się przydaje jak kto woli,ja jednak w getrach nie chodzę,ale wolę te kompletnie całe bez przetarć:lol2:

Malinko chyba myślimy o dwóch zupełnie innych rzeczach.....dla mnie getry to takie kolorowe długie skarpety bez stop. Może chodzi Ci o leginsy ?
Ale masz rację, że przetarte to są do wyrzucenia a nie do chodzenia.
Tego się nie wietrzy tylko myje.....
12 maja 2017 09:11 / 6 osobom podoba się ten post
ewa59

Malinko chyba myślimy o dwóch zupełnie innych rzeczach.....dla mnie getry to takie kolorowe długie skarpety bez stop. Może chodzi Ci o leginsy ?
Ale masz rację, że przetarte to są do wyrzucenia a nie do chodzenia.
Tego się nie wietrzy tylko myje.....:smiech3:

Getry damskie w ZALANDO tak pisze na stronie,więc poprawnie jest tak i legginsy ok
12 maja 2017 12:49 / 2 osobom podoba się ten post
A ja nie. Niewiele noszę tych ozdóbek, nic a nic mi nie przeszkadzają w pracy, ale też z uwagi na wartość sentymentalną, nie rozstaję się z nimi....
12 maja 2017 13:04 / 7 osobom podoba się ten post
O ...to będzie jak znalazł . Z PDP-mi też się zdarza chodzić na taki jakby fitness ...Razem będziecie mogli poćwiczyć . 
12 maja 2017 16:22 / 4 osobom podoba się ten post
Już nie-UE właśnie wstrzymałą wszystkie tegoroczne dopłaty dla rolników.
12 maja 2017 17:23 / 5 osobom podoba się ten post
Typowa Babunia