Myślę że mi też wypadałoby mieć prezent ?
Myślałam o jakiś dobrych ciasteczkach bądź ptasim mleczku , jakoś głupio z pustymi rękoma czy się mylę ?
Myślę że mi też wypadałoby mieć prezent ?
Myślałam o jakiś dobrych ciasteczkach bądź ptasim mleczku , jakoś głupio z pustymi rękoma czy się mylę ?
Witam wszystkich to moje początki na forum wiec wybaczcie wszystkie błędy wyjeżdżam w tym tygodniu do pracy w opiece wNIemczech do opieki nad chorym panem który mieszka z żona strasznie się obawiam czy poradzę sobie język znam słabo jadę za pośrednictwem firymy i nie wiem czego się spodziewać
Jesli wyjezdzasz przez firme to mozesz sie spodziewac, ze Twoi pdp tez maja umowe, ktora musza wypelnic. Zerwanie jej grozi im konsekwencjami pienieznymi.Nie moga Cie po prostu wygonic.
Zobowiazujesz sie, ze nie bedziesz pic alkoholu i tego musisz przestrzegac, bo zaplacisz kare umowna, zjedziesz i nie zarobisz.
Nie martw sie za bardzo jezykiem, bo jesli rodzina zaakceptowala opiekunke ze slabym, podstawowym lub komunikatywnym to taka dostaja.Rodzina ma prawo weryfikowac jezyk, wtedy dzwonia, rozmawiaja z nami po niemiecku i slysza jak mowimy.
Kontaktuj sie z firma i z nami za posrednictwem forum. Pomozemy, podpowiemy.
Biust do przodu i do ataku:-)
Z tym alkoholem to jej nie strasz ,bo wszędzie dają lampkę wina czy dwie i nikt nikogo z tego powodu nie wywala z pracy.Sznapsy i piwo też jest podawane .Wszystko rozsądnie i z głową.
Z tym alkoholem to jej nie strasz ,bo wszędzie dają lampkę wina czy dwie i nikt nikogo z tego powodu nie wywala z pracy.Sznapsy i piwo też jest podawane .Wszystko rozsądnie i z głową.
Teresko, przeciez wiemy, ze nie o taka konsumpcje chodzi:-)
Witam wszystkie panie i panow pracujacych w opiece...wyjezdzam pierwszy raz moja praca bedzie w miescie Ofenbach cos ktos juz slyszal o tej szteli ???/
Witam wszystkie panie i panow pracujacych w opiece...wyjezdzam pierwszy raz moja praca bedzie w miescie Ofenbach cos ktos juz slyszal o tej szteli ???/
Witam wszystkich
Chciałam spytać jak przebiega organizacja wyjazdu , kiedy wyjazd jest przez agencje , ja planowo mam wyjechać 9 Grudnia do Frankfurtu a informacji o busie ani widu ani słychu
mój przejazd miał być załatwiony tydzień temu ale podobno żaden przewoźnik nie zgadza się na zabranie mnie z mojej miejscowości , ponoć nie po drodze i za daleko :D