Przepisy kulinarne

22 marca 2015 21:25 / 1 osobie podoba się ten post
margaritka59

Zupa porowa z mięsem mielonym- porcja na ok 2-2,5 l.
Składniki: ok. 30 dag mięsa mielonego
2 średnie pory
3 serki topione( ja daje 2 śmietankowe i 1 grzybowy
2 l. rosołku instant
olej lub masło
pieprz, sól do smaku
Por, podzielony wzdłuż na 4 a póżniej w plasterki podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu razem z mięsem.
W tym czasie rozprowadzamy rosołek, a w nim serki.
Łączymy wszystko ze sobą i doprawiamy solą i pieprzem, najlepiej świeżo zmielonym.
Gotowe , smaczne, kaloryczne:)))

Ja daje jeszcze piczarki z puszki krojone
22 marca 2015 21:36 / 1 osobie podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Ja daje jeszcze piczarki z puszki krojone

A to tez dobre, bo ja  "kochać" grzybki , a pieczarki, to jem nawet na surowo.
22 marca 2015 21:38 / 1 osobie podoba się ten post
margaritka59

Zupa porowa z mięsem mielonym- porcja na ok 2-2,5 l.
Składniki: ok. 30 dag mięsa mielonego
2 średnie pory
3 serki topione( ja daje 2 śmietankowe i 1 grzybowy
2 l. rosołku instant
olej lub masło
pieprz, sól do smaku
Por, podzielony wzdłuż na 4 a póżniej w plasterki podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu razem z mięsem.
W tym czasie rozprowadzamy rosołek, a w nim serki.
Łączymy wszystko ze sobą i doprawiamy solą i pieprzem, najlepiej świeżo zmielonym.
Gotowe , smaczne, kaloryczne:)))

Jakie to proste i szybkie ...... koniecznie muszę to zrobić i oby było smaczne ))
22 marca 2015 21:55 / 1 osobie podoba się ten post
bieta

Jakie to proste i szybkie ...... koniecznie muszę to zrobić i oby było smaczne :-)))

Bedzie to pychotka
22 marca 2015 22:06
margaritka59

A to tez dobre, bo ja  "kochać" grzybki , a pieczarki, to jem nawet na surowo.

Margaritko, jadłaś kiedykolwiek te pieczarki z puszki? Albo inne grzyby ze słoika w De?
Jeśli nie, to nie próbuj, dobrze Ci radzę! Ja też kocham grzyby i nie rozumiem, jak można zrobic im COŚ takiego ;(.
22 marca 2015 22:11
salazar

Margaritko, jadłaś kiedykolwiek te pieczarki z puszki? Albo inne grzyby ze słoika w De?
Jeśli nie, to nie próbuj, dobrze Ci radzę! Ja też kocham grzyby i nie rozumiem, jak można zrobic im COŚ takiego ;(.

Pieczarki jem b często ze słoika i w D i w PL- uwielbiam,ale te w całości ,krojone juz takie mniamuśne nie są.Z puszek staram się nie jadac bo jedzenie śmierdzi:(
22 marca 2015 22:16
kasia63

Pieczarki jem b często ze słoika i w D i w PL- uwielbiam,ale te w całości ,krojone juz takie mniamuśne nie są.Z puszek staram się nie jadac bo jedzenie śmierdzi:(

Kasiu, w Pl rozumiem, ale w De?!?
Ja piszę o niemieckich puszkowych, uściślając, o tych, które mogę kupić w Bawarii. Ohyda bez smaku i zapachu.
22 marca 2015 22:23
salazar

Kasiu, w Pl rozumiem, ale w De?!?
Ja piszę o niemieckich puszkowych, uściślając, o tych, które mogę kupić w Bawarii. Ohyda bez smaku i zapachu.

Z puszek nie jadlam ,a ze słoika sa dobre-znaczy ja je lubie to i jem:)
22 marca 2015 22:26
salazar

Nie, nie, te niemieckie, przetworzone grzybki, znam ich smak :)Tak wogóle, to wyznaję zasadę: jak najmniej produktów przetworzonych. Oczywiście nie jest to nieuniknione:)
22 marca 2015 22:26
kasia63

Ok, to spróbuj z puszki, jest sznasa, że też Ci posmakują ;) :).
Dla mnie jedna z najobrzydliwszych zapuszkowanych/ zawekowanych rzeczy w De. Druga to szparagi ze słoika. Wzdrygam sie na samo wspomnienie ;(.
22 marca 2015 22:28
kasia63

A one sa jakoś dosmakowane, czy takie bezsmakowe, bo ja tylko takich próbowałam.
22 marca 2015 22:30 / 1 osobie podoba się ten post
salazar

Dla mnie jedna z najobrzydliwszych zapuszkowanych/ zawekowanych rzeczy w De. Druga to szparagi ze słoika. Wzdrygam sie na samo wspomnienie ;(.

Oooo,tu sie zgodze -najlepsze szapragi sa swieże:)Juz sie doczekac nie mogę:)
22 marca 2015 22:32
kasia63

Oooo,tu sie zgodze -najlepsze szapragi sa swieże:)Juz sie doczekac nie mogę:)

pierwsze już sie pokazały, ale ciut drogie :)
22 marca 2015 22:33 / 4 osobom podoba się ten post
Najlepiej jest jeść to, co jest naturalnie dojrzałe o danej porze roku, bo wtedy i zdrowo i tanio.
22 marca 2015 22:37 / 1 osobie podoba się ten post
salazar

Tylko raz próbowałam szparagi ze słoika, obrzydlistwo, fuj