Romana, to trochę nie w temacie, może przerzućmy dyskusję na inny topić "4 razy i więcej "? Wirtualnie też czasem trzeba, by trochę związek ożywić :P
Romana, to trochę nie w temacie, może przerzućmy dyskusję na inny topić "4 razy i więcej "? Wirtualnie też czasem trzeba, by trochę związek ożywić :P
Wiem, że się powtarzam, ale dyplomacja, moja droga daisy_44, to umiejętność powiedzenia komuś sp.......j w taki sposób, żeby poczuł dreszcz podniecenia na samą myśl o czekającej go podróży:-DDD.
A gdziez to pan takiej wiedzy nabył ?
Pozwoliłam sobie obejrzec profil Pana. Jestem rozczarowana. 55 letni chłop ze średnim wykształceniem. I coś pan tu taki ważny?
Ze wstydu bym się spaliła gdyby mój mąż prowadził na forum takie dyskusje. Wstyd proszę pana. Wstyd wielki.
Otoz ,to wydaje Mi sie,ze firmy,by sie nachapaly,jak to sie tak prosto z mostu mowi.Mialy by gotowca.
Wiecie jaki oni balagan maja w tych firmach,balagan to to jest taaakie ladne ,kulturne okreslenie.
Wczoraj dzwonily do Mnie 3 firmy z ta sama oferta.Nie Wiem co sie tam dzieje,az taka konkurencja,ze ofery sobie podkradaja czy co.
Pisac to Ty kolego potrafisz ale czytac to ani,ani.Pamietasz jak Ci Basia21 napisala,ze chyba byles milicjantem?Chyba miala racje,jak fama glosi chodzili po dwoch bo jeden umial czytac a drugi pisac.Pisalam o nas nie o was.
Dlatego wczesniej wspomnialam tez o tym ,ze mamy adres mail.To sie moze sprawdzic,a firmy nie beda wylapywac pacjentow-klijentow:)
Dobre, bardzo dobre rozwiazanie dla tych co nie maja dostepu do niemieckich gazet...tylko zeby Modus sie zgodził. A ja mam jeszcze jedno...moze w tym temacie pomagac sobie np w tłumaczeniu (nie wszystkie mamy niemiecki super) Ja np moge sie dogadac ale z czytaniem i pisaniem to kurcze u mnie krucho. Nie wiem jak to sie dzieje ze sluchajac rozumiem niemal wszystko a czytajac baaardzo ciezko. Chodzi mi np zeby pomoc sobie w napisaniu jakiegos pisma, listu itd...a moze juz jest taki temat ...upss..
A tak przyszlo mi do głowy ze jak sie to rozkreci to moze stworzymy wlasne opiekunkowe posrednictwo pracy. A ze doswiadczone kobitki i panowie jestesmy to zadbamy o najdrobniejsze szczegóły :)) Ale to tak na marginesie
To ja sie ide powiesic,bo mam takie samo wyksztalcenie buuuuu:(:(:(Bede plakala ,az do smierci:(:(:(
No chyba ze jakas duszyczka zechce czasem popisac z Taka co ma tylko takie wyksztalcenie-prosze;(
Kurde,jest taki temacik.Tam sie wypowiadaja osoby ,ktore umieja pisac i czytac perfekt w j.niemieckim.Wielu osobom pomogly:):):)
Andrejka napewno pamieta pod jakim haselkiem ten temacik,kurcze bo ja zapomnialam.Poszukaj Asik :):):)