Wyjazd na czarno nie wchodzi w rachubę, ale dzięki Andrea za rozsądne podpowiedzi :)) Widzę, że są tu wartościowi ludzie, którym dobro innych nie jest obojętne. Podnieśliście mnie na duchu :)
Wyjazd na czarno nie wchodzi w rachubę, ale dzięki Andrea za rozsądne podpowiedzi :)) Widzę, że są tu wartościowi ludzie, którym dobro innych nie jest obojętne. Podnieśliście mnie na duchu :)
Marlenka-doswiadczenie z chorym w rodzinie to też jest doswiadczenie!!Też się liczy!Teraz jest dobry moment na dzwonienie do firm bo maj-komunie i dziewczyny chca do domu,wiec na zastepstwo mo9zesz sie szybko załapać.Masz atut bo radzisz sobie z jezykiem ,może masz jeszcze prawo jazdy?,to bylby drugi plus.No i ważne jest to oczym pisaął fiona - osoba ,która ma totalne obrzydzenie do fizjologii niestety nie bardzo się nadaje.Jesli Ciebie to nie dotyczy to ruszaj do boju,dzwon,pytaj i pamiętaj ,że ważna jest pewność siebie w takich rozmowach z firmami-musisz tak rozmawiac jakbyś juz była opiekunką!!A najlepiej sama się ogłos na poloniuszu,pajęczynie czy arbeitlandii-firmy same do ciebie będa dzwonić!:)Sama tak kiedys zrobiłam i telefon był gorący ,wyjechalam wtedy w ciagu 10dni!.
ale czy taki kurs jest równorzędny z doświadczeniem?
Czytaj też oferty o pracy edytowane przez agencje.Czasami agencje mają ofertę na"już". W tedy można szybko wyjechać, bo wtedy bardzo obniżają wymagania.
ja doświadczenie miałam tylko w rodzinie, niemiecki - raczej podstawa, chociaż w agencji określili jako komunikatywny, no ale do takiej rozmowy to się trochę przygotowałam.
jestem teraz na 1 wyjeździe i jest super, na początku miałam drobne problemy w toalecie pacjentów (jestem u małżeństwa) ale wystarczy się przemóc i jakoś idzie :)
jeszcze się zastanawiam czy sztuczną szczękę jakoś specjalnie czyścic, narazie płucze i używam specjalnych tabletek na noc, więc mam nadzieje że to wystarczy :D