Duże zakupy przed powrotem do Polski

30 czerwca 2013 13:13
jagus

i tabletki do zmywarki tu 40 szt 4.50 promocja w Rossmanie Qantum finish,przed wyjazdem kupywalam w Polsce 25 szt za 30zl tez w Rossmanie

Zastanawiam się jak się będą sprawdzały te tańsze tabletki do zmywarek. W dużo sklepach można kupić 40 sztuk po niecałe 3 Euro. U dziadka też się takich używa, ale zauważyłam że jak nastawię zmywarkę na standardowy program, to nauczynia się niedomyte. Nie wiem, czy to wina tych tańszych tabletek. Mama moja kupiła sobie te tańsze i mówi,że są ok - może jedynie mniej naczynia się błyszczą. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie?
30 czerwca 2013 13:18
wichurra

A ja z Balei kupuję tez te najtańsze - za 0.65 i sa ok - cudów nie nalezy się spodziewać, ale myją i ładnie pachną. I tak po kąpieli używam maseł do ciała, które dobrze nawilżają, więc nie oczekuję nawilżania po żelu.

a  te kosmetyki z Balei to gdzie można kupić ,bo u mnie tylko Aldi ,rossman ,rewe 
i nic więcej z marketów 
30 czerwca 2013 13:19 / 1 osobie podoba się ten post
tu u babci kupuje te domol z rossmana i są ok
30 czerwca 2013 13:20
wichurra

A ja z Balei kupuję tez te najtańsze - za 0.65 i sa ok - cudów nie nalezy się spodziewać, ale myją i ładnie pachną. I tak po kąpieli używam maseł do ciała, które dobrze nawilżają, więc nie oczekuję nawilżania po żelu.

30 czerwca 2013 13:20
kulka129

a  te kosmetyki z Balei to gdzie można kupić ,bo u mnie tylko Aldi ,rossman ,rewe 
i nic więcej z marketów 

Sa dostepne w drogeriach DM.
30 czerwca 2013 13:39
Słyszałam, że olejki Alverde są fajne - tylko ja nie lubię tego uczucia tłustości później. No chyba, ze po nich tego nie ma. Ale czasami uzywam oliwki do dzieci po kapieli i ta tłustość jest jdnak odpychająca - no ale dobrze nawilża, więc czasami się przemogę.
30 czerwca 2013 13:40
wichurra

Słyszałam, że olejki Alverde są fajne - tylko ja nie lubię tego uczucia tłustości później. No chyba, ze po nich tego nie ma. Ale czasami uzywam oliwki do dzieci po kapieli i ta tłustość jest jdnak odpychająca - no ale dobrze nawilża, więc czasami się przemogę.

Wlasnie po tych olejkach "nie klei sie",:)
30 czerwca 2013 13:45
No to zachęć jeszcze jakoś - co ten olejek u Ciebie robi i dlaczego warto go kupić:) Chociaż nie wiem, czy tego chcę, bo produktów do ciała mam już na pewno na minimum 2 lata.... ale jak tu nie kupić, jak to takie tanie i tak mnie z tych półek woła i prosi o przygarnięcie:):)

Dla mnie ostatnio numerem jeden jest to masło do ciała - http://www.fruttini.de/fruttini-gourmet/ginger-passionfruit/body-butter/
Po 3 Eur w promocji w Karstadt były  - no i zakochałam się i żałuję, że tylko dwa sobie kupiłam (plus po jednym dla mamy i siory) - już samo wcieranie go jest rozkoszne - skóra robi się jedwabiście gładka i pięknie pachnie, no i długo taka pozostaje. Miałam różne masła do ciała i to takie też z wyższej półki (30-50zł), ale to jest najlepsze z nich. Normalnie u nas też koło 30zł kosztuje.
30 czerwca 2013 13:54
wichurra

No to zachęć jeszcze jakoś - co ten olejek u Ciebie robi i dlaczego warto go kupić:) Chociaż nie wiem, czy tego chcę, bo produktów do ciała mam już na pewno na minimum 2 lata.... ale jak tu nie kupić, jak to takie tanie i tak mnie z tych półek woła i prosi o przygarnięcie:):)

Dla mnie ostatnio numerem jeden jest to masło do ciała - http://www.fruttini.de/fruttini-gourmet/ginger-passionfruit/body-butter/
Po 3 Eur w promocji w Karstadt były  - no i zakochałam się i żałuję, że tylko dwa sobie kupiłam (plus po jednym dla mamy i siory) - już samo wcieranie go jest rozkoszne - skóra robi się jedwabiście gładka i pięknie pachnie, no i długo taka pozostaje. Miałam różne masła do ciała i to takie też z wyższej półki (30-50zł), ale to jest najlepsze z nich. Normalnie u nas też koło 30zł kosztuje.

Jakichs specjalnych efektow po nim nie zauwazylam,ale dobrze natluszcza ,no i ten zapach:).Pozatym uzywam go na zmiane z maslami do ciala Alverde,albo balsamu do ciala Fenjal.Cena tez niewygorowana 2.95 Euro.
30 czerwca 2013 13:54
Ja się zakochałam juz dwa lata temu w olejkach arganowych. Teraz kupując kosmettyki patrzę żeby byl w składzie.Oprócz tego kupuję sam olej arganowy, przez internet jest naprawdę świetny.Używam go ale zawsze z odrobiną wody do twarzy i do ciała. Bardzo polecam.
30 czerwca 2013 16:57
Ja ostatnio kupiłam w Rossmanie Dove intensiv -sehr trockene haut-ta/ki wiśniowego koloru kwadracik ma -i jest suppeeerr.dla mnie oczywiście.Miałam b.suchą skóre chyba wina wody u dziadka albo moje latka juz tez dają znać o sobie jestem zadowolona 2,99euro/400ml
30 czerwca 2013 18:11
a propos wody jezu jak ona mi tu nieodpowiada ,zawsze kiedy tu jestem ,jestem cala wysypana jakbym jeszcze raz 18 lat mial ,po powrocie do domu zawsze intesywne leczenie stosuje,czy u was podobnie?
30 czerwca 2013 18:30
jagus

a propos wody jezu jak ona mi tu nieodpowiada ,zawsze kiedy tu jestem ,jestem cala wysypana jakbym jeszcze raz 18 lat mial ,po powrocie do domu zawsze intesywne leczenie stosuje,czy u was podobnie?

Ja  mam to samo, zawsze mam tu jakies pryszcze, skóra bez mojego olejku arganowego by sobie nie poradziła, jakis koszmar.Po każdej kapieli musze koniecznie się smarowac, oni może tego nie znają ,bo się codziennie nie kąpią hahahahah
30 czerwca 2013 18:33
ania0806

Ja  mam to samo, zawsze mam tu jakies pryszcze, skóra bez mojego olejku arganowego by sobie nie poradziła, jakis koszmar.Po każdej kapieli musze koniecznie się smarowac, oni może tego nie znają ,bo się codziennie nie kąpią hahahahah

Hahahahaha bo "szparują"-mi nic nie wyskakuje,ale skóre mam jak rybia łuska,dlatego jak wracam do domu to najpierw robie sobie różne maseczki nawilżające i natłuszczające,żeby nie wyglądać jak 80-latka haha.

30 czerwca 2013 18:37
Jezdze do polski autokarem i poprostu czasem mi sie smiac chce ile to kierowcy maja tych plynow i proszkow do prania..... no na co to ????
W Polsce tez sa......